• Novinky

            • Oznam

            • Riaditeľstvo školy žiada všetkých zákonných zástupcov žiakov, aby do konca júna 2019 zrušili trvalé príkazy na úhradu stravného z dôvodu zmeny platieb od 1.9.2019. (Dotácia na podporu výchovy k stravovacím návykom detí).

            • SONG

            • V stredu 22.5.2019 sa sála Centra voľného času Domino opäť zaplnila talentovanými speváčkami a spevákmi, ktorí prišli predviesť  hudobné  umenie  v súťaži v speve piesní v anglickom jazyku SONG.

              Dievčatá z našej školy podali obdivuhodné výkony  a v silnej konkurencii si odniesli ocenenia. 

              V sólovom speve získala  Lívia Brunclíková  2. miesto v prvej kategórií a Zoja Čitáryová 2. miesto v druhej kategórií.  V konkurencii speváckych skupín si šiestačky Liliana Škúciová, Ema Mažgutová a Zoja Čitáryová v druhej kategórií vyspievali 3. miesto.

              Blahoželáme a tešíme sa na ďalšie spevácke výkony !!!

            • ZÁŽITKOVÉ VYUČOVANIE

            • Napíš svoj názor na hodiny chémie.

              Robo: Mám iba pozitívne spomienky, pokusy sú super, baví ma to. Negatíva nemám.

              Daniela: Dozvedela som sa veľa, je to zaujímavé,potom toľko nepíšeme.

              Nikolas: Super pokusy zaujímavé, dajú sa robiť doma.

              Sára: Veľmi zaujímavé, veľa sa naučíme a veľa sa naučíme. Som rada, že každú hodinu sa môžem tešiť na nejaký pokus.

              Samo: Naše pokusy ma veľmi bavia a sú zaujímavé a náučné. Nebaví ma, že si ku každému pokusu píšeme protokol.

              Tomáš: Všetko ma baví, až na písanie.

              Peter: Na pokusoch ma baví pozorovanie pokusu,ako to robíme.Nebaví ma pokus bez pozorovania.

              Denisa: Môžeme si spraviť pokusy aj sami. Je to zábavné.

              Patrik: Sú poučné, pani učiteľka nás to nechá vyskúšať. pomáha nám so zápisom a potom nám za ne dá známky.

              Anetta: Môžeme si vyskúšať pokusy.Vidíme ich na živo a nie na tabuli.

              Sebastián: Bavia ma pokusy. Nebaví ma skúšanie a písanie.

              Jakub: Pokusy sú zaujímavé, dozvieme sa niečo nové.Nebaví ma zápis do zošita, neporiadok.

              Tomáš: Pokusy sú zábavné a náučné.

              Larissa: Pokusy na hodine chémie sú zábavné, ľahšie si zapamätám, keď to na živo vidím. Niektoré sú nebezpečné.

              Oliver: Bavia ma pokusy, keď to horí, vybuchuje atď.....Nebaví ma, keď to robí pani učiteľka a nie my.

              Rado: Na chémii ma bavia najviac pokusy.

            • VÝLET 5.C DO PIEŠŤAN

            • Žiaci 5.C triedy spolu s kamarátom so 7.C prežili krásny májový deň v Piešťanoch. Vlakom sme sa z Nitry cez Leopoldov dostali až na železničnú stanicu do Piešťan. Tam sme sa prešli ku Krajinskému mostu odkiaľ sa začalo naše putovanie okolo Sĺňavy. Pri moste sme si vyskúšali workoutové i detské ihrisko, kde sme sa aj trošku osviežili. Popri Váhu sme si to namierili do lodenici, kde tentokrát neboli žiadne veslárske preteky. Aspoň sme sa teda ponaháňali povedľa nádrže smerom na Drahovskú hať. Putovaním po okolí sme si všimli krásne výhľady na ďaleké kopce i blízku jadrovú elektráreň v Jaslovských Bohuniciach. Zhruba po dvoch hodinkách sme prišli na Siesta pláž, kde sme si dali obedňajšiu siestu. Najskôr sme sa občerstvili v miestnom bufete i domácimi zásobami, ktorými nás nabalili rodičia. Následne sme nakŕmili labute, ktoré prišli zo Sĺňavy až ku nám na kamenistú pláž, aby si zgustli na chrumkavých chrumkách i suchých rohlíkoch. Bolo krásne počasie, aj keď slniečko bolo zalezené kdesi za oblakmi. Príjemnú atmosféru sme si užili dosýta namočením nôh v Sĺňave či bezstarostným vylihovaním na lehátkach. Zhruba po polhodinke sme sa postavili, spravili si nejaké fotky na pamiatku a vybrali sa cez most za plážou na okružný návrat po Sĺňave smerom do centra Piešťan. Tam sme dorazili zhruba okolo pol tretej. Zatúžili sme po dobrom, sýtom, neskorom obede, ktorý sme si dopriali v piešťanskom Auparku. Odtiaľ naše kroky okolo štvrtej putovali na kúpeľný ostrov. Prešli sme cez Kolonádový most a vstúpili do krásneho festivalového sveta tradičných ľudových umeleckých remesiel. Kochali sme sa skoro dve hodiny rôznymi druhmi umenia počnúc keramikou, rezbárstvom, košíkárstvom, výrobou domácich medovníkov, spevom a hraním na verklíkoch či napodobovaním rôznych hudobných nástrojov. Mali sme čo robiť, aby sme si stihli na kúpeľnom ostrove poobzerať aspoň niektoré stánky. Spolu s nami boli na uvedenej akcii niekoľko stovák ľudí. O šiestej sme sa už museli ponáhľať na železničnú stanicu. Ešte sme sa zastavili na chvíľku v centre mesta pri krásnych fontánkach, na zmrzlinu a na kúpeľné oblátky, ktoré sme zobrali aj domov ochutnať našim príbuzným. Desať minút pre siedmou sme sa rozlúčili s Piešťanmi. Nasadli sme na rýchlik, ktorým sme sa dostali do Leopoldova, odkiaľ nám prakticky hneď išiel osobák do Nitry. Krátko pred ôsmou hodinou večer sme sa zvítali s našimi príbuznými najskôr na zastávke v Nitre a potom na železničnej stanici. Prežili sme nádherný deň. Akurát to slnko nás dobre spálilo, aj keď sme ho takmer nevideli.  

            • EXKURZIA DO ARBORÉTA TESÁRSKE MLYŇANY

            • Exkurzie do Arboréta Mlyňany SAV  Vieska nad Žitavou pre 6. ročník sa konali v dvoch termínoch, a to dňa 13. 5. 2019 sa zúčastnili žiaci 6. B a 6. D triedy a dňa 14. 5. 2019 sa zúčastnili žiaci 6. A  a  6. C triedy. Aj keď počasie mohlo byť priaznivejšie,  exkurzia sa uskutočnila  podľa programu. Žiaci sa pod dozorom pedagógov  zúčastnili vzdelávacej aktivity, ktorú pripravuje arborétum pre žiakov ZŠ – zúčastnili sa výučbového programu, ktorý pozostával z počítačovej učebne, tvorivej dielne ako aj prehliadky arboréta so sprievodkyňou s odborným výkladom. Cieľom exkurzie bolo spoznať tento krásny prírodný chránený areál neďaleko  Nitry s množstvom vždyzelených prevažne cudzokrajných druhov drevín, ktoré pochádzajú z rôznych končín našej Zeme, ako aj  históriu jeho vzniku a tiež  budovať  pozitívny vzťah detí  k prírode. Niektorí žiaci prekvapili svojich blízkych kúpou rôznych rastliniek z predajne okrasných drevín.

            • O2 Športová akadémia Mateja Tótha - hlasovanie za projekt

            • Čo je O2 Športová akadémia Mateja Tótha?

               

              Kvalitná voľnočasová aktivita v podobe krúžkov na 1. stupni základných škôl. Akadémia pomocou prepracovanej metodiky a školených trénerov poskytuje deťom všeobecný športový základ, ale aj motiváciu a pozitívny vzťah k pohybu. Tréningy sú vyskladané tak, aby deti športovali hravo, dbá sa na ich telesný aj duševný vývin a zároveň deti zistia, na aký šport majú najlepšie predpoklady.

              Každá škola, ktorá vyhrá tento projekt, získa odborné vedenie jednej 20 člennej skupiny na celý školský rok zadarmo.

              Hlasovať sa dá aj tento rok každý deň (až do 30.6.) na každé jedno telefónne číslo, ktoré je k dispozícii. Na linku https://www.dobravec.o2.sk/hlasovanie/4049 sa dá pri škole ZŠ Benkova kliknúť na hlasovať a zadať tel. číslo, na ktoré príde overovací kód, aby nedochádzalo k neférovým ťahom a ten kód jednoducho zadať do okienka na stránke. Stačí potvrdiť a je to - hlas je pripočítaný. Samozrejme všetko je bezplatné. 
               

            • Oznam


            • Z príležitosti akcie "Deň so Štefánikom" sa dňa 7.5.2019 upravuje vyučovanie v jednotlivých ročníkoch nasledovne:

              1. - 4. ročník - 4 vyučovacie hodiny, ŠKD bez zmeny,
              5. - 9. ročník - 5 vyučovacích hodín projektového vyučovania, potom obed s triednym učiteľom.

               

            • N DANCE COMPANY

            • Streda (17.4.) sa v našej škole niesla v znamení tanca. Navštívili nás šikovní tanečníci  z tanečnej skupiny N Dance Company. V rámci projektu Škola tancom nám dovolili „nakuknúť“ do ich tanečnej kuchyne a poriadne nás roztancovali. V rytme hip - hop alebo street dance choreografií sme sa na chvíľu stali súčasťou ich veľkej tanečnej rodiny.

              Užili sme si veľa zábavy.

              Viac foto. 

      • Kontakty

        • Základná škola, Benkova 34, 94911 Nitra
        • Riaditeľ PaedDr. Róbert Harmata 0902 371 857 Tajomníčka A blok Zdeňka Bégerová 037 7731011 Zástupkyňa riaditeľa školy pre 1. – 4. ročník a ŠKD Mgr. Janka Kováčová 0911 013 405 Zástupkyňa riaditeľa školy pre 5. – 9. ročník Mgr. Eva Berešová 0911 013 406 Zástupkyňa riaditeľa školy pre žiakov so všeobecným intelektovým nadaním a ŠKD Mgr. Mária Bernáthová 0911 013 402 Vedúca zariadenia školského stravovania Jolana Molnárová 037 7731278 0911 241 284 Kariérový poradca Mgr. Gabriela Pukanová 0910 360 209 Školský psychológ Mgr. Dagmara Bari 0903 419 794 Školský psychológ Mgr. Veronika Rusnáková 0911 413 405 Školský špeciálny pedagóg Mgr. Kvetoslava Kleknerová 0911 033 443 Školský špeciálny pedagóg VIN Mgr. Agáta Fridrich Dolha 0910 323 993 Účtovníčka Anna Abrmanová 0903 471 687 Účtovníčka PAM Mária Ďatková 0911 213 407 Administratívny pracovník B blok Emília Svetlíková 037 7731016
        • Benkova ul. 34 P.O.Box 32 94911 Nitra Slovakia
        • IČO: 37965859
        • DIČ: 2021863173
      • Prihlásenie