• Novinky

            • BALTIE 2020 – finále

            • Finále medzinárodnej súťaže v programovaní Baltie 2020 sa uskutočnilo 10. 12. 2020 v čase 10:00 – 12:30 za účastí žiakov a študentov z Poľska, Česka a Slovenska.  Súťažilo sa online formou z domu. Organizátor určil, že žiaci budú súťažiť v tých vekových kategóriách a za tie školy, kam patrili v čase začatia súťaže minulý školský rok. Preto v tabuľkách uvádzame pri každom žiakovi 2 triedy – vlaňajšiu a tohtoročnú.

              Výsledky majú poradie medzinárodné a národné pre jednotlivé štáty.

              V rámci Slovenska máme dve prvé miesta, dve tretie a ďalšie veľmi dobré výsledky. Aj medzinárodne sú výsledky dobré vzhľadom na veľký počet súťažiacich.

              Titul LAUREAT získal Lukáš Kubis v kategórii C za 8 správne vyriešených úloh.

              Titul FINALISTA získali Adela Zvalová a Samuel Slamka v kategórii A za 4 vyriešené úlohy, Timotej Michalík v kategórii B za 5 vyriešených úloh a Šimon Olejník a Rudolf Tomáš Zach za 6 vyriešených úloh v kategórii C.:

              Blahoželáme všetkým našim žiakom k dosiahnutým výsledkom a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy!

            • Detský čin roka 2020... povedali o nás 😊

            • "Vianoce... to je čas nákupov, ale aj čas pomoci druhým. Oboch týchto činností sa dotkne aj nasledujúci príbeh, prihlásený v kategórii Dobrý nápad aj do detského činu roka 2020. Malí vekom dokazujú, že môžu byť veľkými svojimi skutkami. V uplynulých rokoch to dokazoval aj kolektív žiakov na Základnej škole Benkovej v Nitre. Každoročne totiž organizovali vianočný minibazár, z ktorého výťažok nekončil v školskej pokladnici, ale u detí, ktoré potrebovali pomoc."

              Viac sa dozviete v priloženej nahrávke...

              Rozhlasová relácia: Detský čin roka 2020, Minibazár na Základnej škole, Benkova 34 Nitra

              Rozhovor s autorkami listu Marianou Kudriovou, Sárou Klocokovou a Nikol Kostolanskou (vlaňajšie deviatačky) nahrala redaktorka RTVS Jana Obrancová.

              Záznam z online odovzdávania ocenení si môžete pozrieť na videu ONLINE ODOVZDÁVANIE OCENENÍ DETSKÝ ČIN ROKA 2020:

            • Vianočný darček pre zvieratká

            • V čase Adventu sme si priali krajšie Vianoce aj pre zvieratká, ktoré sú umiestnené v Útulku Nitra, regionálne centrum Slobody zvierat v Nitre. Do dobrovoľnej zbierky Vianočný darček pre zvieratká :)  sa s radosťou zapojili naši prváci, druháci, tretiaci i štvrtáci, spolu s ich rodičmi, triednymi pani učiteľkami a vychovávateľkami, ostatní pedagógovia  i zamestnanci školy. 

              Podarilo sa nám vyzbierať množstvo darčekov pre psíkov i mačičky: granule, konzervy, paštéty, uteráky, deky, oblečenie, pelechy, hračky aj sladkosti a iné potrebné veci, ktoré si už v piatok 18.12.2020 od nás prevzal p. Kubiček, ktorý sa o zvieratká z Útulku Nitra s pomocou dobrovoľníkov každý deň stará.

              Všetkým za štedré príspevky ďakujeme!

            • Riaditeľské voľno 18.12.2020

            • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

               

              Riaditeľ Základnej školy, Benkova 34 v Nitre oznamuje, že dňa 18. decembra 2020 poskytne všetkým žiakom 1. - 9. ročníka riaditeľské voľno v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov o udelení riaditeľského voľna žiakom školy.

              Žiaci stravujúci sa v školskej jedálni sú automaticky odhlásení zo stravy.

              Riaditeľské voľno bude poskytnuté z dôvodu organizačného a technického zabezpečenia hĺbkovej dezinfekcie v oboch budovách školy, z dôvodu zaistenia bezpečnosti žiakov a vzhľadom na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu na škole.  

               

              V Nitre dňa 17.12.2020

                                                                                                                           PaedDr. Róbert Harmata

                                                                                                                                 riaditeľ školy

               

               

              Riaditeľské voľno 18.12.2020

            • Naša trieda číta

            • Presne týmto sloganom sa môžu pochváliť deti zo 4.C a 4.D triedy, ktoré minulý týždeň čakalo veľké prekvapenie. V rámci projektu „ Naša trieda číta “ a vďaka podpore vydavateľstva Martinus, si mohli vo svojich triedach založiť nové triedne knižnice a potešiť sa novými knižnými titulmi. V každom kúte triedy cítiť ich príjemnú vôňu.

              Napriek tomu, že žijeme v dobe, kedy sa virtuálny svet  stáva bežnou súčasťou ich životov,  nedajú na svoje knihy dopustiť.

              Knihy sú vraj pre človeka tým, čo pre vtákov krídla. Sme si istí, že raz budú určite „ lietať bez zlomených krídel“ .

            • Baltie 2020 – krajské kolo – výsledky

            • Medzinárodná súťaž v programovaní Baltie 2020 pokračovala dňa 27. 10. 2020 krajským kolom, ktoré sa pôvodne malo uskutočniť ešte na jar. Zúčastnilo sa 18 našich žiakov, ktorí  súťažili  z domu. Súťažilo sa online formou, zadania sa deťom sprístupnili na 120 minút v čase súťaže. Deti odosielali vyriešené zadania na súťažný server.

              Tento ročník  súťaže začal a mal skončiť ešte v minulom školskom roku, ale kvôli pandémii bolo krajské kolo a finále presunuté na jeseň s nádejou, že sa už bude môcť uskutočniť prezenčne. Situácia je však stále nepriaznivá.  Organizátor určil, že žiaci budú súťažiť v tých vekových kategóriách a za tie školy, kam patrili v čase začatia súťaže minulý školský rok. Preto v tabuľkách uvádzame pri každom žiakovi 2 triedy – vlaňajšiu a tohtoročnú.

              Srdečne blahoželáme našim žiakom terajším aj bývalým k výborným výsledkom a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

            • Adventné "micro:bitovanie"

            • Čarovné adventné obdobie nás inšpirovalo aj pri programovaní micro:bitov v rámci projektu ENTER. Štvrtácki nadšenci si prvýkrát vyskúšali prácu v prostredí Microsoft Makecode a vytvorili vlastnú vianočnú originálnu IT ozdobu.

            • Aj k nám prišiel Mikuláš :)

            • V pondelok (7.12.2020) sa žiaci prvého stupňa tešili z príchodu Mikuláša. Nechýbali ani jeho verní pomocníci - anjel a čert. Odvážlivci im zaspievali, zarecitovali a všetci žiaci dostali i sladkú odmenu.

            • Hodina kódu

            • Tento rok v týždni od 7. – 13.12. 2020 prebieha Hodina kódu (HOUR of CODE) - celosvetová akcia zameraná na popularizáciu programovania pre žiakov aj širokú verejnosť. Hlavnou témou je pre tohtoročný týždeň Hodiny kódu umelá inteligencia. Naši žiaci sa už dlhé roky zapájajú a riešia pripravené lekcie – hodiny kódu. Vo zvýšenej miere v tomto týždni, ale aj počas celého roka, pretože lekcie sú trvale prístupné na stránke https://code.org/. Vyskúšajte :)

              Dnes sa zapojili aj naši prváci a riešili hodinu kódu zameranú na umelú inteligenciu a znečistenie oceánov (https://code.org/ai   AI for Oceans). Naučili umelú inteligenciu rozoznávať, čo patrí do oceánov a čo nie. V závere hodiny k všeobecnej spokojnosti žiakov už bola umelá inteligencia dostatočne vytrénovaná, aby odlíšila ryby a iné vodné živočíchy od odpadu.

            • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

            • Naše deti sa zapojili do krásnej akcie pod názvom "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok" a spolu s rodičmi, vychovávateľmi a pani učiteľkami pripravili balíčky, ktoré potešia seniorov v zariadení sociálnych služieb Borinka v Nitre. 

            • Výzdoba školy

            • Vážení rodičia, milí žiaci

              Keďže sa nemôžeme stretávať v škole, ako po iné roky, aspoň takto Vám chceme priblížiť atmosféru dnešných dní v našich priestoroch.

              Krásnu a slávnostnú výzdobu robili pani učiteľky a pani vychovávateľky. Zvlášť ďakujeme pani učiteľke Dagmare Kochanovej. 

            • Nové stromy v našej škole

            • V našej škole máme ďalší prírastok. Pribudlo nám 5 krásnych stromov. O stromčeky sa budú starať naši žiaci spoločne s pani učiteľkami. Veríme, že sa bude novým stromčekom u nás páčiť a dariť. Už teraz nás tešia pekným vzhľadom a časom nás obdaria aj tieňom v horúčavách. Vitajte u nás javory a gaštany.

      • Kontakty

        • Základná škola, Benkova 34, 94911 Nitra
        • Riaditeľ PaedDr. Róbert Harmata 0902 371 857 Tajomníčka A blok Zdeňka Bégerová 037 7731011 Zástupkyňa riaditeľa školy pre 1. – 4. ročník a ŠKD Mgr. Janka Kováčová 0911 013 405 Zástupkyňa riaditeľa školy pre 5. – 9. ročník Mgr. Eva Berešová 0911 013 406 Zástupkyňa riaditeľa školy pre žiakov so všeobecným intelektovým nadaním a ŠKD Mgr. Mária Bernáthová 0911 013 402 Vedúca zariadenia školského stravovania Jolana Molnárová 037 7731278 0911 241 284 Kariérový poradca Mgr. Gabriela Pukanová 0910 360 209 Školský psychológ Mgr. Dagmara Bari 0903 419 794 Školský psychológ Mgr. Veronika Rusnáková 0911 413 405 Školský špeciálny pedagóg Mgr. Kvetoslava Kleknerová 0911 033 443 Školský špeciálny pedagóg VIN Mgr. Agáta Fridrich Dolha 0910 323 993 Účtovníčka Anna Abrmanová 0903 471 687 Účtovníčka PAM Mária Ďatková 0911 213 407 Administratívny pracovník B blok Emília Svetlíková 037 7731016
        • Benkova ul. 34 P.O.Box 32 94911 Nitra Slovakia
        • IČO: 37965859
        • DIČ: 2021863173
      • Prihlásenie