• Novinky

            • Olympijský odznak všestrannosti

            • V dňoch 27. – 28.9.2021 sa uskutočnilo v Šamoríne a Bratislave finále celoslovenského kola Olympijského odznaku všestrannosti. Súťaže sa zúčastnili najlepšie družstvá z jednotlivých krajov a najlepší jednotlivci z celého Slovenska. Prvý súťažný deň sa konal v Šamoríne. Pre 7 súťažiacich družstiev a 28 jednotlivcov tu boli pripravené disciplíny: ľah-sed, výdrž v zhybe, skok do diaľky z miesta, hod medicinbalom a na záver cezpoľný beh. V utorok sa mladí športovci prezliekli do plaviek a súťažili v bazéne. Záverečná bodka za dvojdňovým programom bola prekážková dráha OCELOT v Bratislave, kde mladé športové nádeje prišla podporiť a povzbudiť aj biatlonistka Nasťa Kuzminová a strelkyňa Danka Barteková. Našu školu a zároveň Nitriansky kraj reprezentovali pod vedením p. učiteľky Z. Marinovej nasledovní žiaci: Tomáš Garai (7.A), Nataniel Malec (7.A), Maximilián Halák (7.B), Tatiana Krupová (7.B), Dominika Vnuková (7.B), Samuel Lendvai (7.C), Ema Očovská (7.D) a Lea Tóthová (7.D).                             

              Súťažiaci dali do každej disciplíny srdce a bojovali do posledných zvyškov síl. Výsledkom ich snaženia bolo krásne 3.miesto. Našim úspešným športovcom srdečne blahoželáme!!!

            • Návšteva MŠVVaŠ


            • Dňa 29. 9. 2021 na našu základnú školu opäť zavítal na neoficiálne krátke stretnutie minister školstva Mgr. Branislav Gröhling v sprievode vedúcej odboru školstva PaedDr. Márie Orságovej. 
              Pozreli si areál a interiér školy. Zaujímali sa o vybavenie a dianie na škole. Navštívili triedy v prvom a deviatom ročníku, neformálne sa so žiakmi porozprávali. 
              Stretli sa aj s držiteľmi 3. miesta národné FINÁLE OLYMPIJSKÝ ODZNAK VŠESTRANNOSTI 2020/2021 a zagratulovali im k úspechu.
              Tešíme sa ďalšie milé stretnutia.

            • Biela pastelka

            • Dňa 24. septembra 2021 (v piatok) sa uskutoční aj na našej škole každoročná verejná zbierka Biela pastelka organizovaná  Úniou nevidiacich a slabozrakých Slovenska, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii.

              Ako môžete pomôcť nevidiacim a slabozrakým pomocou tejto zbierky vy?

              Vložte do pokladničky ĽUBOVOĽNÝ príspevok v takej hodnote, ako uznáte za vhodný. Pri príspevku nad 1 euro dostanete od nás bielu pastelku.

              Prispieť môžete aj prostredníctvom SMS na číslo 820 v hodnote 2 eurá.

              Tento rok sa  Biela pastelka rozhodla odmeniť  darcov, a to tak, že  tímy, ktoré vyzbierajú najviac peniažkov, postúpia do finálového žrebovania a 3 z nich môžu vyhrať relaxačnú zónu pre svoju školu. Výsledky žrebovania budú známe 20.10. 2021.

              Za všetkých nevidiacich a slabozrakých Slovenska vám zo srdca ĎAKUJEME!

            • Školský semafor

            • Celý aktualizovaný manuál zo stránky MŠVVaŠ nájdete TU.

              Aktualizované najčastejšie otázky ku Školskému semaforu nájdete TU.

            • Preberanie Ag samotestov

            • Oznam: Zákonní zástupcovia, ktorí prejavili záujem o Ag samotesty v ankete a v emailovej komunikácii.

              Posledný deň na prevzatie Ag samotestov je 13. 9. 2021 od 14:00 hod. do 16:30 hod.

              Po tomto termíne už budeme konštatovať, že ste nemali záujem testy prevziať a budú pridelené dodatočným záujemcom.

              Ďakujeme za spoluprácu.

            • Cédečkovník

            • „Kým sa naučíš a zopakuješ si A a B, namaľuj si CD“. V tomto duchu sa niesli prvé dni v školskom klube detí VIN. Okrem opakovania o správnom triedení odpadu do nádob v triedach, si deti vyskúšali recyklovať a opätovne použiť pokazené cédečka a vytvorili tak Cédečkovník. Takto totiž nazvali vyzdobený strom na školskom ihrisku. Podobným nápadom ekologického a ekonomického zamerania s rôznym nepotrebným materiálom sa chcú s pani vychovávateľkami venovať počas rôznych aktivít v celom školskom roku :)

            • Zatoč s odpadom

            • Milí žiaci, využite možnosť a zapojte sa do projektu „Zatoč s odpadom, ktorú v septembri štartuje Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP). 

              Každého z vás  čaká 10 výziev,  ktoré sa budú postupne odhaľovať vždy v prvý deň v mesiaci, od septembra 2021 do júna 2022. Tematicky sú výzvy bohaté na informácie, zaujímavosti, aktuálne dianie v oblasti odpadu. Viete napríklad, že jeden Slovák totiž v priemere vyprodukuje približne 435 kilogramov komunálneho odpadu, pričom táto hodnota má narastajúcu tendenciu?

              Podmienkou účasti je splniť aspoň jednu výzvu. Je na vás do koľkých výziev sa zapojíte. Pre vašu účasť v súťaži je potrebná registrácia na stránke https://www.ewobox.sk/sazp/zatoc-s-odpadom

              Okrem dobrého pocitu získate...

              Širší pohľad na vec, novú životnú stratégiu s rešpektom voči ľuďom a prírode, praktické zručnosti a radosť z dosiahnutých výsledkov. Tipy a návody na šetrenie prírodných aj finančných zdrojov. V neposlednom rade aj status „greenfluencera“ a ... vecné ceny v mesačnom a záverečnom žrebovaní (fotoaparát, smart hodinky či feratový set).

              Na konci školského roka budú vyhodnotené aj tri najaktívnejšie školy, ktoré získajú zážitok v podobe enviroakcie pre celú školu alebo exkurzie v SEV SAŽP Dropie.

              Tak neváhaj a zapoj sa :)

            • Pozor zmena: Výsledky domácich Ag samotestov

            • Oznam pre zákonných zástupcov žiakov, ktorí si od 6. 9. 2021 prevezmú Ag samotesty z našej školy

              Vážení rodičia,

              podľa pokynov MŠVVaŠ, ktoré boli zaslané riaditeľom škôl, musia rodičia, ktorí si prevzali Ag samotesty od školy, nahlasovať dátum a výsledok vykonaného Ag samotestu pre žiaka danej škole.

              Pre nahlasovanie dátumu a výsledku vykonaného Ag samotestu pre žiaka použite elektronický formulár v Edupage v časti ŽIADOSTI/VYHLÁSENIA pod názvom DOMÁCI AG TEST - VÝSLEDOK.

              Vopred ďakujeme za porozumenie.

               

               

      • Kontakty

        • Základná škola, Benkova 34, 94911 Nitra
        • Riaditeľ PaedDr. Róbert Harmata 0902 371 857 Tajomníčka A blok Zdeňka Bégerová 037 7731011 Zástupkyňa riaditeľa školy pre 1. – 4. ročník a ŠKD Mgr. Janka Kováčová 0911 013 405 Zástupkyňa riaditeľa školy pre 5. – 9. ročník Mgr. Eva Berešová 0911 013 406 Zástupkyňa riaditeľa školy pre žiakov so všeobecným intelektovým nadaním a ŠKD Mgr. Mária Bernáthová 0911 013 402 Vedúca zariadenia školského stravovania Jolana Molnárová 037 7731278 0911 241 284 Kariérový poradca Mgr. Gabriela Pukanová 0910 360 209 Školský psychológ Mgr. Dagmara Bari 0903 419 794 Školský psychológ Mgr. Veronika Rusnáková 0911 413 405 Školský špeciálny pedagóg Mgr. Kvetoslava Kleknerová 0911 033 443 Školský špeciálny pedagóg VIN Mgr. Agáta Fridrich Dolha 0910 323 993 Účtovníčka Anna Abrmanová 0903 471 687 Účtovníčka PAM Mária Ďatková 0911 213 407 Administratívny pracovník B blok Emília Svetlíková 037 7731016
        • Benkova ul. 34 P.O.Box 32 94911 Nitra Slovakia
        • IČO: 37965859
        • DIČ: 2021863173
      • Prihlásenie