• Novinky

            • Workshop: Katedra techniky a informačných technológií PF UKF v Nitre

            • Vo februári 2024 sa žiaci 6. ročníkov zúčastnili workshopu v priestoroch katedry techniky a informačných technológií PF UKF v Nitre. Žiaci mali možnosť sa oboznámiť s laserovým gravírovaním, s UNIMAT stavebnicou na obrábanie dreva. Vyskúšali si sústruženie, frézovanie a vypaľovanie do dreva. Na záver workshopu sme navštívili galériu v priestoroch univerzity, kde práve prebiehala výstava  žiakov katedry výtvarnej výchovy.

            • Krajské kolo Olympiády v nemeckom jazyku

            • Dňa 15. februára 2024 sa konalo krajské kolo Olympiády v nemeckom jazyku a naše žiačky dosiahli krásne úspechy.

              Liana Gajdošová z VIII.U sa v 1B kategórii umiestnila na 2. miesteKatarína Hruškovičová z VII.T v 1A kategórii na 3. mieste a Karolína Beláková  z VII.T v 1A kategórii na 8. mieste.

              Blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu našej školy a okresu Nitra v krajskom kole ONJ.

            • Školské kolo chemickej olympiády

            • V utorok 30.1.2024 sa na našej škole uskutočnila praktická časť domáceho kola chemickej olympiády. Účastníci si vyskúšali techniky váženia, merania objemu odmerným valcom a pomocou pipety, zahrievanie, filtráciu a rôzne iné techniky. Školské kolo následne pokračovalo 8.2.2024 teoretickou časťou.

              V kategórii D súťažili traja žiaci a umiestnili sa nasledovne:

              1. miesto - Nikola Faziková (IX.U)

              2. miesto - Marek Husár (IX.C)

              3. miesto - Roman Mandalík (VIII.U)

              Úspešnou riešiteľkou školského kola sa stala Nikola Faziková, ktorej blahoželáme a prajeme veľa úspechov v okresom kole :)

            • Stolný tenis

            • Program v dennom stolnotenisovom tábore v čase jarnych prazdnin pre žiakov prvého a druheho stupňa.

              Vážení rodičia, v čase jarných prázdnin od 8:00 do 16:00 hodiny  sa bude konať denný stolnotenisový tábor pre žiakov prvého a druhého stupňa, kde vaše deti si budu mocť zahrať stolný tenis pod vedením profi trenerov, zašportovať a zažiť športove a spoločenske hry. Obed, občerstvenie a pitný režim  bude zabezpečený. 

              Počet miest je obmedzený.

              Prihlášky s možnosťou platby kartou online a viac info tu: 

              https://www.raksit.eu/denny-tabor-jarne-prazdniny/

            • Úspech na IBA Dracula Cup 2024

            • V dňoch 11.- 19.2.2024 sa v rumunskej Ploesti konal medzinárodný turnaj v boxe IBA Dracula Cup 2024.V silnej medzinárodnej konkurencii Slovenskú republiku a aj našu školu reprezentovala Dominika Vnuková, žiačka IX.B triedy, ktorá vo finále podľahla favorizovanej súperke z Maďarska, a skončila tak na krásnom druhom mieste so ziskom striebornej medaily.

              Gratulujeme:)

            • Educate Slovakia – interaktívne besedy v anglickom jazyku

            • Počas celého prvého februárového týždňa boli šiestaci a siedmaci našej školy súčasťou medzinárodného projektu Educate.

              Našimi hosťami a zároveň lektormi, ktorí sa venovali deťom, boli dobrovoľníci z Taiwanu, Turecka a Indonézie. Vo svojich materských krajinách študujú nielen anglický jazyk, ale aj ekonomiku, psychológiu, či environmentalistiku. S takým širokým záberom dokázali nielen predstaviť svoje krajiny, či kultúru, ale podeliť sa o mnohé ďalšie zaujímavosti a skúsenosti, ktoré sprostredkovávali formou hier, prezentácií a diskusií.

              Pri interaktívnom spôsobe besied nezaostávali ani naši žiaci: s radosťou sa podelili o vlastné zážitky, kultúrne zázemie, živo a pohotovo v anglickom jazyku komunikovali, pýtali sa, porozprávali nielen o jedle, ale aj o bežnom dni, škole, či o vlastnej predstave svojej budúcnosti.

              Naša škola je dôkazom kvalitného a moderného spôsobu učenia sa, ktorý nás veľmi baví!

            • Svätý Valentín na VIN

            • 14. február bol vo VIN znamením sympatií a obľúbenosti. Všetkým tým, ktorí sú nám blízki sme venovali červenú stužku.... a bolo nás naozaj veľa!!!! 

            • Súťaž v riešení SUDOKU

            • Prvý februárový deň sa na našej škole uskutočnilo školské kolo v riešení populárnej japonskej logickej hry SUDOKU, do ktorého sa s chuťou zapojilo 52 žiakov šiestych až deviatych ročníkov. Za 45 minút sa podarilo bezchybne vylúštiť Alexandre Privalincovej z VIII.D všetkých 8 úloh a Sofia Chudíková zo VI.A odovzdala 7 správne vyriešených SUDOKU zadaní.

              V stredu 14.februára 2024 nás potom najlepší žiaci školského kola reprezentovali v CVČ Domino v Nitre na 5. ročníku súťaže žiakov základných škôl v riešení SUDOKU. V konkurencii žiakov nitrianskych základných škôl nadviazali na úspechy z minulých ročníkov a predviedli obdivuhodný výkon. Sofia Chudíková  zo VI.A získala krásne prvé miesto, keď za 36 minút odovzdala všetkých osem bezchybne vyriešených zadaní SUDOKU v kategórii žiakov 6. a 7. ročníka. Tretie miesto v tejto kategórii patrí taktiež nášmu Damiánovi Tóthovi zo VII.D. V kategórii žiakov 8. a 9. ročníka nám urobili veľkú radosť aj Alexandra Privalincová z VIII.D, ktorá obsadila druhé miesto a Roman Mandalík z VIII.U, ktorý obsadil v tejto kategórii tretie miesto.

              Uznanie patrí pravdaže aj ostatným riešiteľom :-) Tešíme sa na ďalší ročník…do SUDOKOVANIA priatelia:))))

            • Okresné kolo Matematickej olympiády

            • Dňa 24.1.2024 sa konalo okresné kolo Matematickej olympiády v kategórii Z5 a Z9, kde naši žiaci dosiahli krásne výsledky.

              V kategórii Z5 sa na prvom mieste umiestnil Michal Hladký z V.U a na delenom štvrtom - piatom mieste sa umiestnila Nela Rapčanová z V.U. V kategórii Z9 sa na delenom šiestom - ôsmom mieste umiestnil Adam Šatka z IX.U.

              Všetkým úspešným riešiteľom gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy:)

            • Karnevaly a Fašiangové maskovanie

            • Tohtoročné Fašiangy sme oslávili vo veľkom štýle. V ŠKD na I. stupni prebehli karnevaly a starší žiaci na II. stupni zorganizovali pod vedením Žiackeho parlamentu Fašiangové maskovanie, ktoré bolo akýmsi návratom k tradíciám a pripomenutím našej ľudovej kultúry.

              Dni v maskách sme si naozaj užili a tešíme sa na budúci rok!

            • Celoslovenské kolo v prednese ruskej poézie a prózy

            • Dňa 9.2.2024 sa konalo celoslovenské kolo v prednese ruskej poézie a prózy "Ruské slovo", na ktorom našu školu reprezentovala Ninka Halvová, žiačka IX.B triedy.

              Ninka získala krásne 3.miesto, ku ktorému jej srdečne blahoželáme:)

            • Besedy s OZ STORM

            • Združenie STORM sa od roku 2003 zaoberá pomocou ľuďom v náročných kritických situáciách, vrátane preventívneho  vzdelávania.

              V dňoch 24.1. a 25.1.2024 sa na našej škole konali besedy so žiakmi 8.ročníka na tému: „Obchodovanie s ľuďmi“. Tejto tematike v súčasnosti je potrebné prikladať väčší dôraz ako v minulosti. Tým, že sa otvorili hranice a vytvorila sa možnosť cestovania, hľadania si práce v zahraničí priniesli aj negatívne aspekty.

              Týmito besedami chceme zabrániť, aby sa mladí ľudia nevystavovali zbytočnému  riziku.

              V 9.ročníku v dňoch 7.2. a 8.2.2024 prebehli besedy na tému: „Alkohol“, ktorý je žiaľ  ako droga na Slovensku spoločnosťou tolerovaný. Je takmer nemožné, aby sa mladí ľudia k tejto látke nedostali. Z tohto hľadiska OZ STORM  učí mladých ľudí  o možnostiach, ako sa správať, čo najviac zodpovedne, ako sa vyhnúť rizikám, ktoré spôsobuje.

            • Deň bezpečného internetu

            • Každý druhý februárový utorok si pripomíname Deň bezpečného internetu. Hlavnou myšlienkou je urobiť internet bezpečnejší pre všetky deti a mladých ľudí.

              Naša škola sa každoročne zapája do tejto celosvetovej akcie na vyučovacích hodinách informatiky. Počas celého týždňa sa tento rok prostredníctvom vekuprimeraných aktivít hodiny informatiky niesli v duchu hesla "Šír dobro na internete".

              Žiaci prvého stupňa absolvovali zaujímavú prednášku, ktorú uskutočnila medzinárodná škola programovania Logiscool, naučili sa Desatoro bezpečnosti na internete a vytvorili k nim pekné ilustrované knižky, kreatívne spracovali rozprávky a videá venované bezpečnosti na internete z edukačného portálu www.ovce.sk a www.bezpecnenanete.eset.com. Na druhom stupni žiaci uplatnili svoje umelecké zručnosti a vyrobili pri tejto príležitosti plagáty v modernom grafickom prostredí programu Canva a naučili sa, ako vytvoriť skutočne silné a bezpečné heslo.

              Naša škola je aj vďaka tomuto projektu na správnej ceste k e-Bezpečnosti a ochrane našich žiakov pred nástrahami internetu.

            • Okresné kolo Šalianskeho Maťka

            • 12. februára 2024 sa konalo Okresné kolo v prednese slovenských povestí Šaliansky Maťko J. C. Hronského. Naši žiaci, ktorí postúpili zo školského kola predviedli výborné výkony a dosiahli krásne umiestnenie vo svojich kategóriách: Ema Izabela Melišková z III. D obsadila v I. kategórii 1. miesto, Dominik Martonka zo IV. E obsadil v II. kategórii 3. miestoElisa Uchytilová zo VII. B v III. kategórii 2. miesto.

              Všetkým srdečne blahoželáme a Emke držíme palce v krajskom kole!

            • Hviezdoslavov Kubín - prvý stupeň

            • Dňa 7.2.2024 sa uskutočnilo školské kolo súťaže v umeleckom prednese prózy a poézie  pod názvom Hviezdoslavov Kubín. Súťažili vybraní žiaci z 2. - 4. ročníka. Všetci to zvládli výborne a porota mala plné ruky práce s výberom tých najlepších:

              Próza:                                                                                                                                                                     1. miesto – Mia Kolíková II.B                                                                                                       

              2. miesto – Nina Kováčová III.D

              3. miesto – Hana Vencelová III.A, Linda Verešová III.T                                                         

              Poézia:                                                                                                                                                                   1. miesto – Dominik Martonka IV.E                                                                                                                    

              2. miesto s postupom na obvodné kolo - Vincent Brezina  IV.U                                              

              2. miesto – Melisa Szabó IV.C, Soňa Bačiková IV.E                                                                             

              3. miesto –Izabela Paleniková III.U, Nina Tóthová III.U, Adam Vincúr III.A

              Všetkým žiakom umiestneným na prvých troch priečkach gratulujeme a oceňujeme ich prednes, úplne všetkým zúčastneným ďakujeme za krásne umelecké zážitky, ktoré poskytli divákom aj porote a Mii Kolíkovej, Dominikovi Martonkovi a Vincentovi Brezinovi, ktorí nás budú  reprezentovať na obvodnom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín, ktoré bude 28.2.2024, veľmi držíme palce.

            • Hviezdoslavov Kubín - druhý stupeň

            • Tradičná súťaž v prednese poézie a prózy bola v tomto školskom roku opäť umeleckým zážitkom. Hoci chrípková epidémia zaútočila aj na našich recitátorov a nepríjemne preriedila ich počet, trojhodinový prednesový súboj bol plný kvalitných výkonov. Porota nemala ľahkú úlohu, no po dlhej porade a zhodnotení detailných kritérií rozhodla.
              Na stupne víťazov si nakoniec vystúpili:
              Bronzový stupienok: Johana Bencová z V.D a Paulína Borecká zo VII.C

              Strieborný stupienok: Barbora Bagocká z V.D, Eliška Šranková z V.T, Lenka Rezáková zo VII.T a  Mária Mia Bridová zo VII.C

              Zlatý stupienok: Beatrice Damborská z VIII.U, Tatiana Juhásová z VIII.U a Michal Čavčík z V.A

              Milým víťazom gratulujeme a všetkým súťažiacim aj touto cestou ďakujeme za dopoludnie plné tvorivého úsilia a pozitívnych emócií.  

            • "Fánky" nálada

            • V III.C dnes zavládla “fánky” nálada. Deti si napiekli sladké fánky, na ktorých si veľmi pochutnali, a nielen ony. Pochvalu dostali aj od pani zástupkyne, ktorá si od nich vypýtala overený recept :)

              Fánky náladu rozvírili pani vychovávateľky Soňa Ďuríková a Jana Ambrušová.

            • Vysoké hory Nitra

            • Samuel Dewi Ondieki z IX.A získal ocenenie vo výtvarnej súťaži "Vysoké hory Nitra" zameranej na prírodu.

              Srdečne mu gratulujeme a želáme ešte veľa ďalších úspechov :)

            • HRAVO - ZDRAVO

            • Žiaci 1. stupňa klasických tried sa dňa 31.1.2024 zúčastnili veselého a poučného výchovného koncertuHRAVO - ZDRAVO“ pripraveného v spolupráci s O2 športovou akadémiou Mateja Tótha.

              Žiaci si užili výchovný koncert plný melodických pesničiek o zdravom životnom štýle. Na veľkej zadnej projekcii žiakom priblížili, pomocou detských video ukážok, ako vplýva na náš organizmus nezdravá strava a prečo je dôležité nesedieť doma pri počítači, ale povedať ÁNO pohybu.

              Doba mobilov a počítačových hier deti uzatvára do nebezpečného, virtuálneho sveta, ktorý ich drží ďaleko od reality. Pomocou hudobného predstavenia žiakov motivovali a ukázali im koľko energie človek získa pohybom a zdravou stravou.

              Skvelé tematické pesničky nenechali deti sedieť na stoličkách.

    • Kontakty

      • Základná škola, Benkova 34, 94911 Nitra
      • Riaditeľ PaedDr. Róbert Harmata 0902 371 857 Tajomníčka A blok Zdeňka Bégerová 037 7731011 Zástupkyňa riaditeľa školy pre 1. – 4. ročník a ŠKD Mgr. Janka Kováčová 0911 013 405 Zástupkyňa riaditeľa školy pre 5. – 9. ročník Mgr. Eva Berešová 0911 013 406 Zástupkyňa riaditeľa školy pre žiakov so všeobecným intelektovým nadaním a ŠKD Mgr. Mária Bernáthová 0911 013 402 Vedúca zariadenia školského stravovania Jolana Molnárová 037 7731278 0911 241 284 Kariérový poradca Mgr. Gabriela Pukanová 0910 360 209 Školský psychológ Mgr. Dagmara Bari 0903 419 794 Školský psychológ Mgr. Veronika Rusnáková 0911 413 405 Školský špeciálny pedagóg Mgr. Kvetoslava Kleknerová 0911 033 443 Školský špeciálny pedagóg VIN Mgr. Agáta Fridrich Dolha 0910 323 993 Účtovníčka Anna Abrmanová 0903 471 687 Účtovníčka PAM Mária Ďatková 0911 213 407 Administratívny pracovník B blok Emília Svetlíková 037 7731016
      • Benkova ul. 34 P.O.Box 32 94911 Nitra Slovakia
      • IČO: 37965859
      • DIČ: 2021863173
    • Prihlásenie