• Novinky

            • Vianočný minibazár pre Kamilku

            • 6. decembra, na Deň sv. Mikuláša, sme usporiadali Vianočný minibazár. Žiaci sa zmenili na predavačov, kuchárov, spevákov, hudobníkov,... Všade vládla dobrá nálada a celý deň sa niesol v príjemnej predvianočnej atmosfére. Okrem utuženia vzájomných vzťahov sa žiaci priučili aj finančnej gramotnosti.

              Celý výnos z bazáru, ktorý bol tento rok neuveriteľných 3753,60€, sa venuje Kamilke z Brezna, ktorá trpí DMO a pridruženými diagnózami.

              Srdečná vďaka patrí žiakom, rodičom a učiteľom, ktorí sa na tejto peknej akcii podieľali!

              No a aký by to bol Deň svätého Mikuláša bez Mikuláša? Ten navštívil žiakov na prvom stupni a každého poslušného žiačika odmenil sladkou dobrotou:)

            • Majstrovstvá Slovenskej republiky v šachu

            • Dňa 12.12. 2023 sa uskutočnili Majstrovstvá Slovenskej veru republiky v šachu. Našu školu reprezentovali Laura Šeböková IX. A, Nina Sýkorová VIII.U a Mykhail Diachenko VI.C. Majstrovstvá sa konali u nás v Nitre a naši žiaci sa veru nestratili:) V súťaži družstiev získali skvelé tretie miesto v rámci Slovenska.

              Patrí im veľká gratulácia. 

            • Beseda „Misie - spoznajme Južnú Kóreu“

            • V utorok, 12. decembra 2023 sa žiaci šiesteho ročníka, ktorí navštevujú náboženskú výchovu, zúčastnili besedy o misiách v Južnej Kórei s misijnou rehoľnou sestrou Filipou, SSpS (Misijné sestry služobnice Ducha Svätého). Sestra Filipa pracovala v Južnej Kórei 16 rokov a prišla sa s nami podeliť o svoje bohaté skúsenosti a zážitky z tejto ázijskej krajiny.

              Súčasťou besedy bolo oboznámenie žiakov o zvyklostiach v krajine, hlavnom meste Soule, kultúrnych tradíciách v Kórei, ako aj o pôsobení misionárov a misijných sestier medzi migrantmi a ľuďmi na okraji spoločnosti v sociálnych službách.

              Žiaci mali možnosť vyskúšať si kórejský národný oblek pre ženy, napísať svoje meno kórejskými znakmi alebo si vyskúšať, ako sa je pomocou paličiek. Naučili sa aj pozdrav na privítanie úklonom a skúsili si kórejskú masáž prstov a rúk. Beseda bola pre žiakov novou skúsenosťou a ich živý záujem a otázky naznačovali, že bola pre nich prínosom a pre rozšírila ich obzor v oblasti náboženstva a spoznávania nových kultúr.

            • Náboj Junior

            • Jedenásty ročník Náboja Junior je za nami:) Uskutočnil sa v siedmych krajinách a zúčastnilo sa ho až 1800 tímov. Naša škola sa súťaže zúčastnila v zastúpení štvorčlenného tímu, ktorý tvorili žiaci VIII.U/T a IX.T/U triedy.

              Žiaci mali za úlohu v časovom limite vypočítať 46 príkladov z oblasti matematiky a fyziky. Pre veľkú náročnosť úloh náš tím obsadil 296 miesto,  čo je z cekového počtu 1800 tímov naozaj pekné umiestnenie.

              Žiakom gratulujeme, ďakujeme za účasť a reprezentáciu našej školy .

            • Mikulášske tvorivé dielničky

            • Predmikulášske popoludnie si žiaci II.A, II.B a II.C spolu so svojimi pani učiteľkami (Korpáš-Golhovou, Linderovou  Tydorovou), pani vychovávateľkami (Lehoťákovou, Tomanovou, Ambrušovou) a samozrejme aj so svojimi rodičmi užili naozaj tvorivo. Príjemné posedenie, vôňa teplého nealko punču, chuť sladkých dobrôt, vianočné melódie a naozaj kreatívne vlastnoručné výrobky nám spríjemnili tento predvianočný čas.

              Ďakujeme Vám za návštevu a spoluprácu milí rodičia :)

            • Zbierka pre Útulok pre jednotlivcov s deťmi

            • Vedenie ZŠ Benkova 34 sa aktívne zúčastňuje na pravidelných stretnutiach Mestského akčného tímu (MAT). Na jednom z týchto stretnutí sociálna pracovníčka z Útulku pre jednotlivcov s deťmi Mgr. Lucia Obertová upozornila na akútny nedostatok trvanlivých potravín, drogérie, kuchynských potrieb a domáceho textilu, preto sme pod záštitou Žiackeho parlamentu zorganizovali celoškolskú zbierku spomínaných vecí.

              Vďaka podpore rodičov, žiakov, učiteľov a vychovávateliek bola zbierka mimoriadne úspešná a Útulku pre jednotlivcov s deťmi sme odovzdali dve plné dodávky darov. Veríme, že sme klientom napriek ich ťažkým životným situáciám týmto spôsobom spríjemnili nadchádzajúce vianočné sviatky.

              Napísali o nás:

              https://nitra.sk/zbierka-pre-osamelych-rodicov-s-detmi-bola-uspesna/

            • Majstri Slovenska v športovom zápase kumite

            • Minulý víkend sa uskutočnilo vrcholné podujatie Slovenského zväzu karate, a to  Majstrovstvá SR 2023 v Košiciach. Z nominovaných detí veľmi úspešne bojovali aj žiaci ZŠ Benkova 34 a získali viaceré tituly, vrátane titulu Majstrov SR v športovom zápase kumite:

              Majsterka SR v kategórii 12-13 ročných (U14) je Viktória Ševčíková z VIII.A.

              Majster SR v kategórii 12-13 ročných je Šimon Kováčik zo VII.B.

              Slovenský pohár za najúspešnejších pretekárov sezóny, s najviac bodmi za súťažnú sezónu získali:

              Natália Ševčíková zo VII.D a Šimon Kováčik zo VII.B.

              Gratulujeme!

            • Exkurzia do Energolandu

            • Žiaci triedy VIII.A, VIII.B a VIII.U sa v rámci predmetu Technika zúčastnili v pondelok 4.12.2023 exkurzie v JE Mochovce Energoland. Študenti sa prostredníctvom 33 interaktívnych sekcií vydali na dobrodružnú cestu - odyseu energie. Preskúmali celý vývoj energie od veľkého tresku až po blízku budúcnosť. Mohli si urobiť test štiepnej reakcie a virtuálne nazrieť do aktívnej zóny reaktora, dozvedeli sa aj o spracovaní a ukladaní jadrového odpadu.

            • Projekt Krókus

            • Dňa 24.10. 2023 sme sa zapojili do projektu Krókus. Ide o medzinárodný projekt írskej organizácie Holocaust Education Ireland, ktorá poskytuje zapojeným školám cibuľky žltých krókusov. Tie sa vysádzajú na jeseň na pamiatku jeden a pol milióna židovských detí .

              V našom átriu sme so siedmakmi vysadili 21 krókusov ako spomienku na tieto obete holokaustu. Žltá farba kvetov symbolizuje Dávidovu hviezdu, ktorú boli (nielen) deti nútené v priebehu nacistických perzekúcií nosiť.

            • Krajské majstrovstvá v šachu

            • Dňa 29.11. 2023 sa naši žiaci zúčastnili krajských majstrovstiev v šachu, ktoré sa konali v Nitre. ZŠ Benkova 34 skončila na krásnej tretej pozícii v celom Nitrianskom kraji. A zároveň naša žiačka Laura Šeböková vďaka tretiemu miestu vo svojej kategórii postúpila na majstrovstvá Slovenska v šachu.

              Blahoželáme a držíme palce!

            • Svet patrí mladým

            • Náš žiak, Dávid Ostertág z IX. C, si bol 1. decembra 2023 prevziať cenu za svoju literárnu prácu s názvom Kto je priateľ v kategórii poézia v súťaži ,,Svet patrí mladým”, ktorú každoročne organizuje CVČ Domino v Nitre.

              Dávidovi srdečne blahoželáme a želáme veľa úspechov pri ďalšej tvorbe!

              Jeho ocenenú prácu nájdete v prílohe.​​​​​​​​​​​​​

            • Imatrikulácia VIN - 1. a  5. ročník

            • 16. november 2023 bol na B-bloku dňom, kedy sa k nám oficiálne pridali ďalší študenti – úplní nováčikovia PRVÁCI a tí, ktorí vstúpili do ďalšej etapy štúdia – PIATACI. 

              Všetkým sa otvárajú brány do sveta nových poznatkov a my ostatní veríme, že budeme pre nich piliermi na tejto ceste za poznaním.

              Držíme Vám palce!

            • Konzultačné hodiny 4.12.2023

            • Vážení rodičia,

              4.12.2023 sa uskutočnia konzultácie s pedagógmi. 

              Vzhľadom na to očakávame zväčšenú premávku v okolí školy. Týmto vás chceme požiadať o ohľaduplnosť, parkovanie na vyhradených priestoroch a rešpektovanie pokynov Mestskej polície.

              Škola otvorí 4.12.2023 od 12:00 hod. aj bránu z Pražskej ulice, kde je možné zaparkovať na betónovej ploche (zobrazenie na  priloženej mape). 

              Rešpektujte, prosím, prípadné dočasné dopravné značenie.

            • Vysoké hory Nitra

            • Minulý  týždeň sa žiaci našej školy zúčastnili 16. ročníka Festivalu o horách a cestovaní „Vysoké hory Nitra“, ktorú usporiadali mesto Nitra a Správa chránenej krajinnej oblasti Ponitrie. Žiakom boli predstavené prírodné hodnoty Nitry a okolia spolu s faunou a flórou CHKO Ponitrie a následne im boli premietnuté filmy s cestovateľskou tematikou. Zaujímavým bolo hlavne rozprávanie, ako sa zachovať vo voľnej prírode, ak stretneme medveďa. Žiaci, ktorí dávali pozor sa mohli zapojiť do kvízu z danej problematiky s možnosťou získať vecné ceny. Šťastie sa usmialo na žiaka VIII.B triedy Simona Riga, ktorý získal knihu o chránených vtákoch. Ďakujeme usporiadateľom za príjemnú vzdelávaciu akciu a už teraz sa tešíme na ďalší ročník.

            • Elektroodpad - DOPAD 7

            • Naša škola sa v tomto školskom roku zapojila do projektu ELEKTROODPAD-DOPAD 7 realizovaný CEEV Živica v spolupráci s firmou SEWA.

              Cieľom tohto projektu je viesť k zodpovednej spotrebe a poukázať na životný cyklus elektroodpadu od jeho výroby až po likvidáciu.

              Súčasťou projektu je aj ZBER MALÉHO ELEKTROODPADU a PRENOSNÝCH BATÉRIÍ.

              Na tento účel máme vyčlenený ZBERNÝ BOX (na zber malého elektroodpadu) a TUBUS (na zber prenosných batérií), ktoré sú umiestnené  v BLOKU A na poschodí a v BLOKU B pri prednom chode do budovy.

              Ak máte malý elektroodpad, ktorý nie je znehodnotený (poškodený, rozobratý) a nefunkčné prenosné batérie, môžete sa ich ekologicky zbaviť privezením do zberných nádob na našej škole. Zároveň nám pomôžete získať kompostér pre našu školu.

              Ďalej Vás chceme upozorniť, že dňa 6.12.2023,  v rámci Vianočného minibazáru bude fungovať aj stánok s predajom  použitej elektroniky – napr. hračiek, mobilov, kalkulačiek, fotoaparátov....Pokiaľ máte takýto tovar  na predaj, môžete ho doniesť pred začiatkom minibazáru do príslušného stánku s názvom Elektroodpad – Dopad..

              Výťažok z predaja elektroniky bude použitý na charitatívne účely.

              Vopred ďakujeme a tešíme sa na vašu účasť:)

            • Prednes v nemeckom jazyku

            • Dňa 24.XI.2023 sa v CVČ Nitra konala súťaž v prednese v nemeckom jazyku. Do súťaže sa zapojili žiaci základných a stredných škôl Nitrianskeho okresu. Súťažilo sa v prednese poézie a prózy. Našu školu reprezentovala Liana Gajdošová z VIII.U, ktorá sa umiestnila na vynikajúcom 1. mieste

              Blahoželáme!

            • Bubnovačka

            • Od roku 2014 sa vždy v novembri organizuje podujatie „BUBNOVAČKA“ –Aby bolo deti lepšie počuť. Aj tento rok si naša škola po desiaty raz pripomenula túto myšlienku, aby upozornila na dôležitosť ochrany detí pred násilím.

              Žiaci VII.A,B,C triedy sa zúčastnili priamo na Bubnovačke  na Svätoplukovom námestí v Nitre.Pri tejto príležitosti primátor Nitry pán Marek Hattas ocenil žiakov zapojených do výtvarnej súťaže „Ako by vyzeral svet bez násilia“, v ktorej sa umiestnila  aj naša žiačka zo VI.B triedy Sára Poláčeková, ktorej touto cestou gratulujeme.

              Ostatní žiaci sa do bubnovačky zapojili v škole pod vedením pani učiteľky Otrasovej.

            • Adventný veniec

            • Deti zo ŠKD-VIN sa opäť spolu so svojimi vychovávateľkami zapojili do svojej už dlhoročnej aktivity "Rekordy". Po obrovských púpavových vencoch, stonožke zo snehu a iných nevšedných nápadoch sa rozhodli vyrobiť obrí adventný veniec. Zámer sa vydaril a adventný veniec bude zdobiť náš školský dvor. Spríjemní nám tak všetkým i okoloidúcim čakanie na vianočné sviatky.

    • Kontakty

      • Základná škola, Benkova 34, 94911 Nitra
      • Riaditeľ PaedDr. Róbert Harmata 0902 371 857 Tajomníčka A blok Zdeňka Bégerová 037 7731011 Zástupkyňa riaditeľa školy pre 1. – 4. ročník a ŠKD Mgr. Janka Kováčová 0911 013 405 Zástupkyňa riaditeľa školy pre 5. – 9. ročník Mgr. Eva Berešová 0911 013 406 Zástupkyňa riaditeľa školy pre žiakov so všeobecným intelektovým nadaním a ŠKD Mgr. Mária Bernáthová 0911 013 402 Vedúca zariadenia školského stravovania Jolana Molnárová 037 7731278 0911 241 284 Kariérový poradca Mgr. Gabriela Pukanová 0910 360 209 Školský psychológ Mgr. Dagmara Bari 0903 419 794 Školský psychológ Mgr. Veronika Rusnáková 0911 413 405 Školský špeciálny pedagóg Mgr. Kvetoslava Kleknerová 0911 033 443 Školský špeciálny pedagóg VIN Mgr. Agáta Fridrich Dolha 0910 323 993 Účtovníčka Anna Abrmanová 0903 471 687 Účtovníčka PAM Mária Ďatková 0911 213 407 Administratívny pracovník B blok Emília Svetlíková 037 7731016
      • Benkova ul. 34 P.O.Box 32 94911 Nitra Slovakia
      • IČO: 37965859
      • DIČ: 2021863173
    • Prihlásenie