• Novinky

            • Vianočné predstavenie pre škôlkarov

            • Naši šikovní druháci pripravili pre škôlkarov, pod vedením pani učiteľky Mgr. Mariany Štangovej a Mgr. Jany Hankovej, krásne predstavenie k Vianociam o priateľstve a prekonávaní strachu z čertov. Deťom zo škôlok MŠ Alexyho a MŠ Benkova sa predstavenie veľmi páčilo a ako poďakovanie zaspievali sviatočné piesne. 

            • STRIDŽIE DNI

            • V tento čas, pre nás a našich predkov tak nesmierne magický, ktorý sa nazýval "STRIDŽIE DNI", sme si pripomenuli prostredníctvom detí z ŠKD 1.C. a 2.C. triedy. Tradičné slovenké rituály a obrady nám predviedli pod vedením pani vychovávateľky Ambrušovej a Ďuríkovej.

              Vianočný program si pre svojich rodičov pripravili aj deti z 1.A pod vedením pani vychovávateľky Kršiakovej.

            • Vianočný bazár pre Peťka

            • 6. 12. 2022, na Deň sv. Mikuláša, sme usporiadali Vianočný minibazár. V škole sa predávalo, kupovalo, vznikali kaviarničky, pizzérie, stánky s rýchlym občerstvením, vianočným pečivom, vlastnoručnými výrobkami, knihami a hračkami. Žiaci sa zmenili na predavačov, kuchárov, spevákov, hudobníkov,.. Vzťahy medzi žiakmi a pedagógmi, ale aj medzi žiakmi navzájom, sa upevnili a žiaci sa priučili aj finančnej gramotnosti.

              Táto akcia je krásnym príkladom charitatívneho diela, pretože výťažok z nej je vždy venovaný dieťatku s hendikepom. Tento rok si žiaci odhlasovali, že výťažok pôjde Peťkovi P. z Veľkého Kýru. Celý výnos z bazáru, ktorý bol tento rok neuveriteľných 2095, 14 € sme dnes so zástupcami Žiackeho parlamentu odovzdali Peťkovi a jeho mame Andrejke, ktorá bola veľmi vďačná a šťastná, pretože budú môcť za túto sumu absolvovať dvojtýždňový rehabilitačný pobyt v Adeli Medical Centre v Piešťanoch. Srdečná vďaka patrí žiakom, rodičom a učiteľom, ktorí sa na tejto peknej akcii podieľali!

            • Dotácia na stravu v šk. roku 2022/2023

            • V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu na obdobie od 01.01.2023 do 31.06.2023 je nevyhnutné, aby ste predložili do 04.01.2023 nasledovné dokumenty:

              Pokiaľ ide o dieťa v hmotnej núdzi, je potrebné priniesť potvrdenie z ÚPSVaR o poberaní dávky v hmotnej núdzi.


              Pokiaľ ide o dieťa v životnom minime, v prílohách nájdete „formulár na posúdenie príjmu domácnosti“, ktorý prinesiete na ÚPSVaR. Následne vyplnené  potvrdenie z ÚPSVaR-u prinesiete do školy do dátumu 04.01.2023.


              Pokiaľ si neuplatňujete nárok na daňový bonus, je potrebné priniesť nové vyplnené čestné vyhlásenie, ktoré je taktiež súčasťou príloh.
               

              Poprosíme všetkých zákonných zástupcov, aby rešpektovali dátumy, do ktorých treba potvrdenia priniesť.

              Ďakujeme!

              Čestné vyhlásenie od 01.07.2022

              Formulár na posúdenie príjmu

            • ŠKOLSKÉ KOLO ŠALIANSKEHO MAŤKA

            • Každoročne u nás v škole prebieha súťaž v recitácii slovenských povestí pod názvom Šaliansky Maťko. Inak tomu nebolo ani tento rok a 21. 12. 2022 si naši recitátori nielen zmerali sily v prednese, ale aj nazbierali nové skúsenosti. Súťažilo sa v troch kategóriách, v ktorých zvíťazili títo žiaci:

              I. kategória – Nelka Padáčová z II. C

              II. kategória- Mária Anna Gergeľová z V. U

              III. kategória- Boris Brunclík zo VI. B

              Víťazom srdečne blahoželáme a budeme držať palce v okresnom kole!

            • Vystúpenie druhákov v domove dôchodcov Borinka

            • V tomto predvianočnom zhone sme si našli čas potešiť seniorov v našom meste. V stredu 21.12.2022 im naši malí divadelníci z II.A, B, C, D pod vedením pani učiteliek Mgr. M. Štangovej a Mgr. J Hankovej zahrali predstavenie Vianoce u anjelov a čertov. Spoločne sme si zaspievali vianočné piesne a koledy, ozdobili medovníčky, ochutnali vianočný punč a objali tých, ktorí to potrebovali.

              Vianoce sú sviatkom lásky, pokoja a porozumenia. V tomto duchu sme opúšťali milé stretnutie so starkými a už teraz sa tešíme na ďalšie.

            • ŠKOLSKÉ KOLO PYTAGORIÁDY

            • V stredu 7. 12. 2022 a vo štvrtok 8. 12. 2022 sa na našej škole konalo  školské kolo Pytagoriády.

              V 3. ročníku sa zúčastnilo 31 žiakov, z toho sme mali 19 úspešných riešiteľov: Ema Jelenčiaková z III.U   1.miesto, Dominik Martonka z III.E   2.miesto, Samuel Doskoč z  III.D   3.miesto.

              V 4. ročníku sa zúčastnilo 40 žiakov, z toho sme mali 29 úspešných riešiteľov: Jakub Pekar zo  IV.A, Peter Torák zo IV. D, Tamara Hrušovská zo IV. U a Jakub Olexik zo IV. T sa umiestnili zhodne na 1. – 4. mieste.

              V 5. ročníku sa zúčastnilo 42 žiakov, z toho sme mali 10 úspešných riešiteľov: Samuel Slamka z V. T, Adela Zvalová z V. U a Jakub Krajčí z V. T sa umiestnili zhodne na 1. – 3. mieste.

              V 6. ročníku sa zúčastnilo 35 žiakov, z toho sme mali 9 úspešných riešiteľov: Martin Krajanec a Martin Fenčák zo VI. T sa umiestnili na 1. – 2. mieste, Jakub Bilka zo VI. D na 3. mieste.

              V 7. ročníku sa zúčastnilo 25 žiakov, z toho sme mali 5 úspešných riešiteľov: Liana Gajdošová zo VII. U 1. miesto, Dominika Fačkovcová zo VII. T  2. miesto a Eduard Hošek zo VII. T   3. miesto.

              V 8. ročníku sa zúčastnilo 37 žiakov, z toho sme mali 17 úspešných riešiteľov: Adrián Hojčuš z VIII. C    1. miesto, Jakub Ivančík z VIII. A    2. miesto , Sebastián Smolen a Jakub Plaštiak obaja z VIII. T obsadili zhodne 3. – 4.  miesto.

              Všetkým úspešným riešiteľom srdečne gratulujeme:)

            • Súťaž vo vianočnom aranžovaní

            • Žiačka IV.T. Nikolett Poláčková sa zúčastnila súťaže v CVČ Domino v aranžovaní a v konkurencii deviatich deti vo svojej kategórii získala krásne 1. miesto a pochvalu odbornej poroty za kreativitu a využitie iba prírodneho materiálu pri výrobe svietnika.

              Srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy v tejto oblasti. 

            • Prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu od 14. 12. 2022 do 20. 12. 2022 vrátane

            • Riaditeľ ZŠ Benkova 34, Nitra prerušuje výchovno-vzdelávací proces v ZŠ Benkova 34, Nitra z dôvodu vysokej chorobnosti žiakov a zamestnancov školy a na základe rozhodnutia RÚVZ v NR o zákaze prevádzky v dňoch 14. 12. 2022 až 20. 12. 2022 vrátane.
              Zároveň Vám oznamujeme, že v dňoch 14. 12. 2022 až 20. 12. 2022 vrátane nebude v prevádzke školská jedáleň a školský klub detí. Žiaci stravujúci sa v školskej jedálni sú automaticky odhlásení zo stravy.
              Riadne vyučovanie začne 21. 12. 2022. 

              PV 14.12.2022 - 20.12.2022

              HDM-1472430752022-147472022

            • Majstrovstvá SR v karate

            • 3.12.2022 sa v Trnave konali Majstrovstvá SR v karate st. juniorov, juniorov, dorastencov a ml. dorastencov 2022. Peter Jesenič z VIII.B sa umiestnil na 2. mieste a stal sa tak vicemajstrom SR za rok 2022.

              Gratulujeme:)

            • Majstrovstvá v šachu - krajské kolo

            • Vo štvrtok 8.12.2022 sa uskutočnili školské majstrovstvá Nitrianskeho kraja v šachu jednotlivcov pre žiakov základných a stredných škôl.

              O titul majstra župy bojovalo 87 šachistov a šachistiek, ktorí postúpili zo siedmich okresov Nitrianskeho kraja.

              S radosťou Vám oznamujeme, že naša žiačka ADELA ZVALOVÁ (V.U) obsadila krásne 3. miesto v kategórii "Dievčatá ZŠ" a postupuje do celoslovenského kola.

              V súťaži družstiev ZŠ Benkova 34 získala 2. miesto. 


              Čítajte viac: https://mynitra.sme.sk/c/23091803/sachisti-bojovali-o-krajske-tituly.html  

            • Olympiáda v anglickom jazyku

            • Na našej škole sa uskutočnilo školské kolo Olympiády v anglickom jazyku. 

              V písomnej časti si svoje vedomosti otestovalo 60 súťažiacich. Úspešní riešitelia sa stretli v ústnej časti olympiády. 

              Víťazom v jednotlivých kategóriách 1A - Jakub Bačák (VI.A), 1B - Kristína Chvojková (IX.T) a 1C - Jakub Kántor (IX.U) gratulujeme!

              Želáme im veľa úspechov v okresnom a krajskom kole.

            • Cosmos Discovery

            • Mikulášsky deň si triedy III.B, IV.A,B,C,D spríjemnili exkurziou. Navštívili sme celosvetovú výstavu kozmonautiky Cosmos Discovery, ktorá je aktuálne v Bratislave. Dozvedeli sme sa niečo nové o vesmíre, histórii, ale aj to, ako sa pripravujú kozmonauti  do vesmíru. Na záver sme si ešte vyskúšali virtuálnu realitu a zažili tak cestu do kozmu.

              Všetkým spolužiakom túto výstavu odporúčame! 

            • Mikuláš

            • Našich mladších žiakov na 1.stupni navštívil Mikuláš. Žiaci Mikulášovi zaspievali, zarecitovali, niektorí aj pošepli želanie. Všetci si odniesli sladkú odmenu.

            • Projekt Átrium

            • Mesto Nitra a Nitrianska komunitná nadácia zastrešovali grantový projekt Nitrianski mladí filantropi, na ktorom sa zúčastnila aj naša škola. Výsledky realizácie grantu pod názvom Revitalizácia Átria bloku A môžete vidieť z chodieb školy aj z vašich  tried.

              Slávnostná prezentácia projektov sa uskutočnila 8.12.2022 v Synagóge mesta Nitra za prítomnosti predstaviteľov mesta a nadácie.

              Naše žiacky VIII.B Nina Halvová a Dominika Vnuková úspešne predstavili priebeh, jednotlivé aktivity a záverečný výsledok revitalizácie.

            • Exkurzia v Energolande

            • Žiaci triedy IX.B sa v rámci predmetu Technika zúčastnili dňa 1.12.2022 exkurzie v JE Mochovce - Energoland. Študenti sa prostredníctvom 33 interaktívnych sekcií vydali na dobrodružnú cestu - odyseu energie. Preskúmali celý vývoj energie od veľkého tresku až po blízku budúcnosť. Mohli si urobiť test štiepnej reakcie a virtuálne nazrieť do aktívnej zóny reaktora, dozvedeli sa o spracovaní a ukladaní jadrového odpadu.

            • Okresné kolo Technickej olympiády

            • Dňa 24.11.2022 sa na SOŠ Stavebnej v Nitre konalo OKRESNÉ KOLO TECHNICKEJ OLYMPIÁDY. Žiak VII.B triedy Samko Malenčík sa stal úspešným riešiteľom a v konkurencii 24 škôl obsadil pekné 5. miesto.

              Gratulujeme!

    • Kontakty

      • Základná škola, Benkova 34, 94911 Nitra
      • Riaditeľ PaedDr. Róbert Harmata 0902 371 857 Tajomníčka A blok Zdeňka Bégerová 037 7731011 Zástupkyňa riaditeľa školy pre 1. – 4. ročník a ŠKD Mgr. Janka Kováčová 0911 013 405 Zástupkyňa riaditeľa školy pre 5. – 9. ročník Mgr. Eva Berešová 0911 013 406 Zástupkyňa riaditeľa školy pre žiakov so všeobecným intelektovým nadaním a ŠKD Mgr. Mária Bernáthová 0911 013 402 Vedúca zariadenia školského stravovania Jolana Molnárová 037 7731278 0911 241 284 Kariérový poradca Mgr. Gabriela Pukanová 0910 360 209 Školský psychológ Mgr. Dagmara Bari 0903 419 794 Školský psychológ Mgr. Veronika Rusnáková 0911 413 405 Školský špeciálny pedagóg Mgr. Kvetoslava Kleknerová 0911 033 443 Školský špeciálny pedagóg VIN Mgr. Agáta Fridrich Dolha 0910 323 993 Účtovníčka Anna Abrmanová 0903 471 687 Účtovníčka PAM Mária Ďatková 0911 213 407 Administratívny pracovník B blok Emília Svetlíková 037 7731016
      • Benkova ul. 34 P.O.Box 32 94911 Nitra Slovakia
      • IČO: 37965859
      • DIČ: 2021863173
    • Prihlásenie