• Novinky

            • Oznam o poskytnutí dotácií na podporu výchovy k stravovacím návykom

            • Vážení rodičia, 

              ak uvažujete o podaní žiadosti o príspevok na stravu a pomôcky pre deti v hmotnej núdzi a rodiny, ktorých príjem je najviac vo výške životného minima, chceme Vám pripomenúť, že žiadosť je potrebné podať v kancelárii tajomníčky ZŠ Benkova. K žiadosti je potrebné predložiť aj doklady, preukazujúce hmotnú núdzu alebo doklad o tom, že Váš príjem je najviac vo výške životného minima. 

               

              Žiadosť, doklady a priložené čestné vyhlásenie, viď príloha, predložte na ZŠ Benkova do 5. augusta 2022. 

              Ďakujeme za spoluprácu. 

              vedenie školy 

               

              Čestné vyhlásenie

               

               

            • Pochvala riaditeľom školy

            • Naši žiaci dosiahli významné úspechy na medzinárodných aj celoslovenských súťažiach. Právom im preto patrí ocenenie Pochvala riaditeľom školy. Ďakujeme žiakom za vzorné reprezentovanie školy a prajeme im ešte veľa úspechov.

            • Potulky IV.A

            • Posledné dva roky si žiaci dnešnej IV.A, spolu s triednou pani učiteľkou Mgr.Monikou Linderovou, spríjemňujú koniec šk.roka rôznymi výletmi, exkurziami, turistickými vychádzkami. Tentokrát okrem absolvovania ŠVP v Zuberci a zážitkového centra v Leviciach navštívili aj vivárium SPU, kde si mohli okrem iného pohladkať hada. Ďalší deň strávili turistickou vychádzkou na Kalváriu a zakončili ho sladkou odmenou - zmrzlinou a ľadovou drťou  Keďže sú to už naozajstní turisti, ich ďalšie kroky viedli do parku Sihoť, kde sa parádne vyšantili a osviežili. Posledný deň pred vysvedčením sa vybrali do Kráľovej nad Váhom na detskú farmu Humanita, kde sa dozvedeli zaujímavosti o rôznych zvieratkách, zahrali sa s nimi, zajazdili si na koni, užili si detské ihrisko a čerešničkou na torte bola rozlúčková opekačka. Posledný mesiac sme si naozaj užili :)

            • Turistický vláčik Nitra

            • Žiaci I.T a I.U  absolvovali v júni  jazdu na Turistickom vláčiku Nitra. Celou cestou kývali okoloidúcim Nitranom, ktorí im s radosťou odkývali späť. Pani učiteľky im vybrali okruh cez Pribinovo námestie, Svätoplukovo námestie, pešiu zónu, Wilsonovo nábrežie , Nitriansku kalváriu a jazdu ukončili v parku na Sihoti, kde sa ešte pohrali na kolotočoch a preliezkach , popozerali zvieratká, občerstvili sa a pobrali sa pešo do školy. Počas celého dopoludnia sa výborne zabavili a popritom spoznávali našu milú Nitru.

            • Naše logické hlavičky

            • Aj v tomto školskom roku si VIN-kári overovali znalosti, zručnosti v logickom myslení, priestorovom úsudku,matematickom úsudku a verbálnom myslení v 2 súťažiach – Logická olympiáda a IQ olympiáda.

              Najlepší z nich úspešne reprezentovali našu školu v regionálnom kole IQ a v celoslovenských kolách oboch olympiád.

              Odmenou týmto „našim logickým hlavičkám“ bol nie iba dobrý pocit z dosiahnutých výsledkov, ale boli odmenení aj logickou hrou a sladkou maškrtou.

              Logická olympiáda:

              Samuel Slamka IV.T – 3. miesto kat. A, Jakub Krajčí IV.T – úspešný riešiteľ kat. A, Richard Jonáš Zach VIII.U – 13. miesto kat. B, Šimon Prešinský IX.T – 18. miesto kat. B.

              IQ olympiáda:

              Dominika Šimonová, Simon Joanidis, Jakub Plaštiak - všetci zo 7.T, Alexandra Smolenová z 8.T a Richard-Jonáš Zach z 8.U. Simon, Jakub, Saška a Rišo boli úspešnými riešiteľmi regionálneho kola, Dominika postúpila medzi 60 najlepších do celoslovenského kola, kde obsadila 26. miesto.

              Ešte raz všetkým gratulujeme a prajeme podobné úspechy aj budúcom školskom roku.

            • Medzinárodné finále Baltie 2022

            • Dňa 10. 6. 2022 sa uskutočnilo medzinárodné finále programátorskej súťaže Baltie 2022 na ZŠ Pusté Úľany. Na úvod bola možnosť vidieť projekty žiakov danej školy v oblasti robotiky. Našich žiakov najviac zaujal inteligentný model skleníka a autonómni robofutbalisti.

              Súťažiacich uvítal humanoidný robot NAO a pán riaditeľ. Spolu súťažilo 398 postupujúcich z Poľska, Česka a Slovenska v štyroch vekových kategóriách. Do finále sa z krajského kola podarilo postúpiť šiestim našim žiakom.
              V kategórii A (1.-3. ročník) našu školu reprezentovala Monika Bošková z 3.U, ktorej sa podarilo získať 3. miesto v rámci Slovenska16. miesto na medzinárodnej úrovni.

              kategórii B (4.-6. ročník) nás reprezentovali traja žiaci:

              • Samuel Slamka zo 4.T, ktorému sa podarilo získať 1. miesto na Slovensku20. miesto na medzinárodnej úrovni,
              • Adela Zvalová zo 4.U, ktorá sa umiestnila na 2. mieste na národnej úrovni a na 39. mieste na medzinárodnej úrovni,
              • Martin Krajanec5. miesto SR46. miesto medzinárodne.

              kategórii C sa podarilo Adamovi Guzmickému z 8.T získať pre našu školu 4. miesto na Slovensku68. miesto medzinárodne. O rok mladšiemu Adamovi Šatkovi (7.U trieda) sa podarilo vybojovať 6. miesto v rámci SR107. miesto na medzinárodnej úrovni.

              Všetkým súťažiacim gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy. Tešíme sa na vašu účasť v ďalších rokoch.

              Veľká vďaka za pomoc poskytovanú online formou, ako aj za prípravu žiakov v minulých rokoch, patrí bývalej kolegyni, toho času už dôchodkyni Ľudke Galbavej. Poďakovanie patrí aj rodičom, ktorí u svojich detí vytvárajú pozitívny vzťah k digitálnym technológiám a programovaniu.

            • Návšteva hasičskej stanice

            • ŠKD žiaci 2. a 3. ročníkov sa zúčastnili zaujímavej prehliadky hasičskej stanice v Nitre. Profesionálni hasiči nás oboznámili s najnovšou technikou, porozprávali o svojej činnosti a vysvetlili nám, ako sa zachovať v prípade požiaru. Ochotne odpovedali na všetky naše otázkyOdchádzali sme obohatení o nové vedomosti a s pocitom príjemne  stráveného popoludnia.

            • Jazykový kvet

            • 10.6.2022 nás naše šikovné dievčatá, ktoré postúpili z krajského kola, zasa raz vynikajúco reprezentovali a umiestnili na celoslovenskom kole súťaže Jazykový kvet nasledovne:

              I. kategória vlastná tvorba

              1. miesto Ema Poljaková – IV.D

              3. miesto - Mária Anna Gergeľová -  IV.U

               

              I. kategória -  prevzatá tvorba -  bilingválni žiaci

              3. miesto – Zara Sviatková -  IV.B

               

              II. kategória - vlastná tvorba

              4. miesto -  Beatrice  Damborská - VI.U

               

              SKVELÁ PRÁCA!!! GRATULUJEME!!!

            • JUNIÁLES 2022

            • Školský rok 2021/2022 sme ukončili naozaj famóznym spôsobom! Naplno sme si užili ples pre žiakov II. stupňa - Juniáles. Elegantne ho otvorili naši zlatí medailisti v spoločenských tancoch  Jakub Černý zo  VII. C a Ema Škoricová z VIII. B, a potom sme si už všetci zatancovali, zaspievali, zasúťažili v stoličkovom a balónovom tanci, rozdali ceny z tomboly a zvolili si kráľa a kráľovnú tohtoročného plesu, ktorými sa stali Matej Khun z IX. C a Liliana Škúciová z IX. B. Vďaka patrí našim DJom- Šimonovi Prešinskému a Jakubovi Káčerovi (obaja z IX. T), ktorí sa podujali na túto neľahkú úlohu. Všetci sme si ples perfektne užili a touto peknou akciou sa rozlúčili nielen s uplynulým školským rokom, ale aj s našimi deviatakmi. Tešíme sa na ďalší ročník!

            • Osmijankova literárna záhrada

            • Žiaci II.E triedy s pani učiteľkou M. Urbánkovou sa úspešne zúčastnili 18.ročníka  celoslovenskej súťaže Osmijankova literárna záhrada. Porota ocenila ich úsilie i literárne dielka a v silnej konkurencii boli vybraní medzi ocenené kolektívy. 

            • Olympijský odznak všestrannosti v Šamoríne

            • V dňoch 23.6 - 24.6.2022 sa v Olympijskom tréningovom centre X-bionic sphere v Šamoríne konalo celoštátne finále Olympijského odznaku všestrannosti (OLOV). Súťažiaci si zmerali sily v plávaní na 50 m voľným spôsobom, ďalej museli zdolať za čo najkratší čas dráhu Aquatic ninja, nasledovalo 5 disciplín OLOV (skok z miesta, hod s 2 kg plnou loptou vpred, výdrž v zhybe nadhmatom, sed - ľah za 30 sekúnd, člnkový beh 10x5m). Záverečnou disciplínou bol vytrvalostný prekážkový beh.

              Finalistov prišli podporiť aj naši ozajstní olympijskí medailisti  ako napr. Nasťa Kuzminova, Danka Barteková, Zuzana Rehák Štefečeková či Martina Moravcová..

              Našu školu reprezentovala v kategórii žiačky do 12 rokov Kristína Demanková zo 6.D, ktorá sa umiestnila na peknom 16.mieste. 

              Srdečne blahoželáme :-) 

            • Druháci v SPM v Nitre

            • Žiaci 2.E triedy s pani učiteľkou M. Urbánkovou a pani vychovávateľkou E. Kazanovou navštívili SPM v Nitre. Previezli sa vlakom Nitrianskej poľnej železnice a dozvedeli sa veľa zaujímavostí pri prehliadke skanzenu slovenskej dediny, ale aj o poľnohospodárskych strojoch od najstarších čias. 

            • Školský výlet Rajecká Lesná

            • Žiaci V.U, VI.T, VII.U a IX.T triedy  19. až 21.6. zúčastnili školského výletu v krásnom prostredí Rajeckej doliny na úpätí Malej Fatry v chate Źiar neďaleko Rajeckej Lesnej.  Rozvíjali si svoju telesnú zdatnosť a obratnosť formou akčného outdoorového športového programu s instruktormi zameraný na lanové prekážky, zlaňovanie, maxi lanovku, streľba z luku/kuše, vzduchovky a Airsoft. Rozšírili si poznatky z vyučovania o praktické skúsenosti, poznatky o prírode priamym pozorovaním na turistickej vychádzke Rajeckou dolinou počas ktorej mohli vidieť umelý gejzír  ale aj návštevou ZOO v Bojniciach.  Spoznali aj časť histórie tejto oblasti návštevou Slovenského Betlehemu v Rajeckej Lesnej. Upevňovali si svoje kolektívy pomocou loptových hier v prírode ako aj večernej opekačky.

            • Ako sa vyrábajú plagáty?

            • ... povedia vám naši tretiaci z III.D, ktorí boli dňa 23.6.2022 s pani učiteľkou Mgr.Katarínou Pelikánovou a pani vychovávateľkou Mgr.Veronikou Tomanovou na exkurzii v reklamnej agentúre Chillix. Deti mali možnosť vidieť ako sa navrhujú, upravujú a tlačia rôzne reklamné plagáty, vizitky a pod. Domov si odniesli vyrobené pexeso s fotografiami seba a svojich spolužiakov, rozvrh hodín, omaľovánky a osemsmerovku.

            • ŠKOLSKÝ VÝLET DO BUDAPEŠTI

            • Žiaci 4. ročníka VIN tried sa zúčastnili skvelého školského výletu do Budapešti. Zažili veľa zábavy v Dome zázrakov, kde sa zahrali a zúčastnili i fyzikálnej prednášky s prekladateľom. 

              V Tropikáriu videli veľké množstvo suchozemských a morských živočíchov. Domov sa vrátili s množstvom prekrásnych zážitkov. 

            • SCRATCH MATCH 2022

            • Porota celoslovesnkej súťaže Scratch Match 2022 ocenila nádejné programátorky a z našej školy 3.miesto v kategórii Mladšie dievčatá - jednotlivci, získala Mária Anna Gergeľová zo 4.U VIN triedy.

              Gratulujeme Majka!

            • ATLANTIS v Leviciach

            • 21.6. navštívili žiaci 4.A s pani učiteľkou M. Linderovou a 4.B s pani učiteľkou K. Korpáš Golhovou zážitkové centrum ATLANTIS v Leviciach. Žiaci si preverili svoje vedomosti z vesmíru a finančnej gramotnosti pri nakupovaní suvenírov, zabavili sa v bublinkách, či v hernom oddelení a takisto sa na malý moment ocitli vo virtuálnej realite. 

            • Piknik detí a rodičov ŠKD - VIN

            • Koniec školského roka sa nezadržateľne blíži a deti spolu s rodičmi sa ho oslávili zábavno-súťažným popoludním na školskom ihrisku. Nechýbali úlohy v odhade, veselá naháňačka, hod na cieľ, netradičné maľovanie, ale hlavne príjemné zastavenie sa v každodennom zhone, rozhovory na dekách a občerstvenie v podobe deťmi a rodičmi napečených kolačov a ovocia. Popoludnie deti zavŕšili diskotékou s pesničkami na želanie.

            • Keď sa matematika stane zábavou

            • Posledné hodiny krúžku „Zábavná matematika“ pod vedením RNDr. Zuzany Rampašekovej, PhD. si žiaci zopakovali logické hry, ktoré sa počas celého školského roka naučili. Svoje nadobudnuté poznatky využili pri príprave aktivít pre svojich spolužiakov. Dve hodiny matematiky uplynuli ako voda pre ich spolužiakov V.A triedy. Boli odmenení nielen najlepší riešitelia, ale aj samotní usporiadatelia.

              Prajem im všetkým príjemné prežitie prázdnin plné oddychu.

    • Kontakty

      • Základná škola, Benkova 34, 94911 Nitra
      • Riaditeľ PaedDr. Róbert Harmata 0902 371 857 Tajomníčka A blok Zdeňka Bégerová 037 7731011 Zástupkyňa riaditeľa školy pre 1. – 4. ročník a ŠKD Mgr. Janka Kováčová 0911 013 405 Zástupkyňa riaditeľa školy pre 5. – 9. ročník Mgr. Eva Berešová 0911 013 406 Zástupkyňa riaditeľa školy pre žiakov so všeobecným intelektovým nadaním a ŠKD Mgr. Mária Bernáthová 0911 013 402 Vedúca zariadenia školského stravovania Jolana Molnárová 037 7731278 0911 241 284 Kariérový poradca Mgr. Gabriela Pukanová 0910 360 209 Školský psychológ Mgr. Dagmara Bari 0903 419 794 Školský psychológ Mgr. Veronika Rusnáková 0911 413 405 Školský špeciálny pedagóg Mgr. Kvetoslava Kleknerová 0911 033 443 Školský špeciálny pedagóg VIN Mgr. Agáta Fridrich Dolha 0910 323 993 Účtovníčka Anna Abrmanová 0903 471 687 Účtovníčka PAM Mária Ďatková 0911 213 407 Administratívny pracovník B blok Emília Svetlíková 037 7731016
      • Benkova ul. 34 P.O.Box 32 94911 Nitra Slovakia
      • IČO: 37965859
      • DIČ: 2021863173
    • Prihlásenie