• Novinky

            • Zábavná fyzika

            • Žiaci 6.B a 6.D si prakticky overili svoje zručnosti a vedomosti získané na hodinách fyziky. Za pomoci svojich rodičov, ba aj starých rodičov vyrábali pomôcku – rovnoramenné váhy.

              Aj takáto zábavná dokáže byť fyzika! Veríme, že ste si to užili, vyskúšali niečo nové a aj ste sa niečo nové naučili.

              Už teraz sa tešíte na ďalšie zaujímavé úlohy :)

            • Finančná gramotnosť

            • 25.novembra 2022 sa žiaci 4.ročníka zdokonaľovali vo finančnej gramotnosti. Prevereli si svoje schopnosti v narábaní s peniazmi a tak lepšie pochopili ich hodnotu. 

            • Školské kolo Geografickej olympiády

            • Dňa 23.11. sa uskutočnilo Školské kolo Geografickej olympiády online formou, ktorej sa zúčastnilo  56 žiakov.

              V kategórii (5. ročník) - sa na 1. mieste umiestnila Adela Zvalová z V.U., na  2. mieste Mária Anna Gergeľová z V.U a na 3. mieste  Jakub Krajčí  z V.T.

              V kategórii F (6.-7. ročník) sa na 1. mieste umiestnila Karolína Beláková z VI.T., na  2. mieste Liana Gajdošová z VII.U a na 3. mieste  Eduard Hošek  z VII.T.

              V kategórii (8.-9. ročník) - sa na 1. mieste umiestnila Dominika Ševčíková z VIII.A, na 2. mieste Marco Bojkovský z IX.U a na 3. mieste  Jozef Chlapečka  z IX.T.

              Všetkým srdečne gratulujeme  a držíme im palce v okresnom kole!

            • Náboj Junior

            • Náboj Junior je súťaž založená na logike s množstvom zábavy. Je to medzinárodná súťaž v matematike a fyzike určená pre 4-členné tímy žiakov primárne 8. a 9. ročníka základných škôl a príslušné ročníky osemročných gymnázií.

              Dňa 25.11.2022 sa tejto náročnej súťaže zúčastnili žiaci 9. ročníka našej školy. Žiaci z IX.U a z IX.T preukázali a aplikovali  pri riešení príkladov svoje logické myslenie a nadobudnuté vedomosti a umiestnili sa na krásnom 2. mieste. Ich úspech v súťaži závisel nielen na schopnostiach jednotlivých členov tímu, ale tiež na tom, ako efektívne dokážu spolupracovať.

              Žiaci za svoju aktívnu účasť získali okrem diplomu aj krásne vecné ocenenia.

              Adamovi Guzmickému, Jozefovi Chlapečkovi, Simonovi Burclovi a Richardovi  Jonášovi  Zachovi srdečne gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy v tejto súťaži :).

            • POPTÓN - súťaž v speve slovenskej piesne

            • Na našej škole máme jedno nesmierne talentované dievča – LIVKA BRUNCLÍKOVÁ  z  8. T.

              24. novembra 2022 zabojovala v speve slovenskej populárnej piesne POPTÓN naozaj v tvrdej konkurencii. Ako jediná v súťaži zvládla nielen spev, ale aj inštrumentálny doprovod. Umiestnila sa na fantastickom 3. mieste. Blahoželáme!!!!

              Pozrite si jej úžasný výkon :)

            • BUBNOVAČKA 2022

            • Dňa 18.novembra 2022 sa na našej škole bubnovalo! Pripomenuli sme si tak Svetový deň prevencie týrania a zneužívania detí. Symbolicky sme takto upozornili na to, aby deti, ktoré sa nachádzajú v takejto ťažkej situácii, bolo počuť. Za použitia rúk, nôh, variech a hudobných nástrojov  našich žiakov bolo teda počuť poriadne! Veríme, že aj týmto spôsobom pomôžeme predísť tomu, aby niekto z ich kamarátov zažíval fyzické alebo psychické týranie a zneužívanie.

            • Riaditeľské voľno dňa 2. 12. 2022

            • RV 2.12.2022


              Riaditeľ Základnej školy, Benkova 34 v Nitre oznamuje, že dňa 2. decembra 2022 poskytne žiakom 1. - 9. ročníka riaditeľské voľno v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov o udelení riaditeľského voľna žiakom školy.

              Riaditeľské voľno bude poskytnuté z dôvodu organizačného a technického zabezpečenia opráv na vodovodných potrubiach a z dôvodu organizačného a technického zabezpečenia vzdelávacích a ozdravných aktivít zamestnancov základnej školy. 

              Zároveň Vám oznamujeme, že v uvedený deň nebude v prevádzke školská jedáleň a školský klub detí. Žiaci stravujúci sa v školskej jedálni sú 2. 12. 2022 automaticky odhlásení zo stravy.

            • Majstrovstvá okresu v 3x3 basketbale chlapcov a dievčat

            • V dňoch 21.- 22.11.2022 sa na našej škole konali majstrovstvá okresu v 3x3 basketbale chlapcov a dievčat. Zastúpenie sme mali len v kategórii - chlapci. Školu reprezentovali žiaci z 9.B triedy:A.Olbert, T. Dunay a zo 7.A triedy: M. Kormančík a J. Varga, ktorým sa však nepodarilo prebojovať do krajského kola.

              Chlapcom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

            • Imatrikulácie VIN

            • Deň študentstva sme oslávili aj na našej škole. V piatok 18. novembra sme sa po sviatočnom voľne vrátili na vyučovanie, aby sme pre prváčikov a piatačikov pripravili prekvapenie. IMATRIKULÁCIE!

              Sú to ešte len celkom malí študenti, ale slávnostné dopoludnie si vychutnali, ako sa patrí. Naši deviataci premenili telocvičňu na čarovné kráľovstvo a ozajstný rozprávkový kráľ s krásnou kráľovnou pasovali všetkých oslávencov na rytierov. Prvákov na rytierov prvého stupňa a piatakov na rytierov druhého stupňa. Slávnostnou prísahou potom spečatili sľub vzorného žiaka a od spanilých dvorných dám si prevzali pamätnú medailu. Športovci dostali modrú od dvornej dámy v modrých šatách, umelci žltú od dámy v žltom, prírodovedci zelenú od dámy v zelenom a filozofi červenú od dámy v červenej róbe.

              Na záver nám ešte pán riaditeľ všetkým poprial veľa šťastia a radosti v budúcom štúdiu, a potom už nasledovala cukríková diskotéka. Veríme, že oslávenci si svoje imatrikulácie užili a spomenú si na ne aj v 9. ročníku, keď ich budú pre svojich mladších kolegov pripravovať oni.

            • Aby boli vtáky v bezpečí

            • Pri prechádzaní chodbami našej školy sa často stretávame s nie veľmi vábnym pohľadom na otlačky nárazov vtákov do sklenených výplní okien. Sklenená tabuľa vytvorí takmer dokonalý obraz okolia, záhrady, stromov. Deti zo ŠKD - VIN v spolupráci so Slovenskou ornitologickou spoločnosťou sa rozhodli zabezpečiť ochranu vtákov v okolí školy a okná opatriť ochrannými nálepkami a pomôcť tak pred ich častými nárazmi.

            • Exkurzia na Kalváriu v Nitre

            • Dňa 16.11.2022 sa v rámci náboženskej výchovy uskutočnila exkurzia na Kalváriu v Nitre. Exkurzie sa zúčastnili žiaci 8. ročníka. Naša prvá zastávka bola v kláštore Misijných sestier Kráľovnej apoštolov, kde nám sestry z Indie predstavili svoju misiu v krajinách, v ktorých pôsobili. Ďalej sme pokračovali k súsošiu Panny Márie Guadalupskej a svätého Juana Diega, ktoré bolo vybudované minulý rok. Nevynechali sme ani Misijné múzeum, kde sme mohli obdivovať expozíciu predmetov z mnohých krajín, ktoré navštívili misionári verbisti. A samozrejme, že sme nezabudli ani na Farský kostol nanebovzatia Panny Márie a obnovenú krížovú cestu. Bol to krásny misijný a duchovný zážitok.

            • Po stopách histórie Nitry ...

            • Je dôležité poznať naše dejiny a ak sa vieme „nadýchnuť histórie“ aj mimo triedy, prečo to nevyužiť? Práve preto sa žiaci 7.B, C a D triedy zúčastnili mini exkurzie na Nitrianskom hrade. Poznatky z hodín dejepisu si mohli upevniť pri prehliadke celého hradného komplexu. Prezreli si exponáty vystavené v Diecéznom múzeu, Baziliku sv. Emeráma, katedrálnu vežu, z ktorej si vychutnali výhľad na celé mesto a taktiež nádvorie pri Vazulovej veži.

              Na záver čakali žiakov úlohy „v teréne“ 😊, kde mali podľa slovných indícií hľadať konkrétne informácie a hmotné dôkazy. Tešíme sa na ich výstupy, ktoré si v skupinkách pripravili.

            • Zážitkové učenie

            • V spolupráci s organizáciou Post Bellum sa naďalej snažíme približovať našim žiakom minulosť zážitkovou formou. Aj preto sa na našej škole realizovala séria interaktívnych workshopov, prostredníctvom ktorých sa žiaci mohli dozvedieť niečo nové, „zažiť“ minulosť na vlastnej koži a v neposlednom rade si uvedomiť rozdiel medzi slobodou a neslobodou.

              Workshop „ROZHODOVANIE“

              Zúčastnili sa ho žiaci 9. ročníka. V priebehu workshopu im lektori priblížili spoločenskú atmosféru tridsiatych rokov 20. storočia v Československu i na Slovensku. Nosnými témami boli nútená migrácia, antisemitizmu či xenofóbia. Cez skutočný príbeh židovského dievčaťa spoznali dilemy, ktorým ľudia v tom čase čelili. Zážitkovosť umocnil i fakt, že sa súčasťou príbehu a následného rozhodovania stali aj samotní žiaci.

              Workshop „ŠKOLSKÁ SLÁVNOSŤ 89/90“

              Výber žiakov 8. ročníka sa na chvíľu ocitol v obyčajnej školskej triede v roku 1989. Cez postavy konkrétnych žiakov, ich rodinné zázemie, postavenie rodiny v spoločnosti v danej dobe sa im lektori pokúsili objasniť spoločenskú realitu v Československu pred Nežnou revolúciou. Žiaci si tak mohli porovnať detstvo počas totalitného režimu a detstvo v súčasnosti, prepojiť si minulosť s prítomnosťou. 

              Dúfajme, že realizované workshopy zanechali na našich žiakoch „pozitívne stopy“ – ukázali im škodlivosť negatívnych postojov voči iným ľuďom a dôležitosť vzájomnej tolerancie, porozumenia a rešpektu.

            • Planetárium Hlohovec

            • Žiaci IV. A, B, C, D učivo z prírodovedy o vesmíre ukončili návštevou hvezdárne v Hlohovci. Bližšie sa zoznámili s hviezdnou oblohou a tým, čo prialo počasie sa podarilo pozorovať Slnko cez špeciálne ďalekohľady v Pozorovateľni M.R.Štefánika. Exkurziu organizovali triedne pani učiteľky.

            • Deň dobrosrdečnosti

            • Dňa 14.11.2022 sme na našej škole oslávili už 5.ročník svetového dňa dobrosrdečnosti. Tento ročník bol výnimočný aj spoluprácou s Národnou transfúznou stanicou, tu sa zapojili naši rodičia darovaním krvi.

              Tradíciou je vytváranie nádherných plagátov triednymi kolektívmi. Plagáty budú zdobiť školské chodby a pripomínať láskavosť medzi nami.

              Novinkou pre 2.stupeň boli tvorivé dielne: Dobrosrdečnosť vo vojne (Červený kríž), Dobrosrdečnosť v našom okolí (Charitatívne inštitúcie v Nitre), Dobro v literatúre, Osobnosti sveta (Ako pomáhajú?) a UNICEF (Čo zastrešuje...) pod vedením PK DEJ-ETV-OBN. V závere si triedy zmerali sily v kvíze, kde využili vedomosti získané počas dňa.

              Výsledok kvízu :

              5.- 6. ročník                                             7. - 9.ročník

              1.miesto  5.U                                         1.miesto   8.C

              2. miesto  6.D                                        2. miesto  8.D

              3. miesto  6.B                                        3. miesto  9.T

              Deň dobrosrdečnosti je zapísaný v srdciach aj v kalendári našej školy a tešíme sa na ďalší ročník :)

            • Tešíme sa!

            • Na našu školu sa vrátila Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry okresné kolo. Dňa 10.11.2022 sme privítali 35 súťažiacich z nitrianskeho okresu. Celé dopoludnie sa  nieslo v kreatívnom duchu, vytvorili sa aj nové kamarátstva a súťažiaci si zmerali sily v teste, transformácii textu a v ústnom prejave.

              Naša žiačka Zora Juhásová z IX.U skončila na krásnom 6. mieste ako úspešný riešiteľ.

              Blahoželáme!

            • Pripomienka o darovaní krvi

            • Dňa 14.11.2022 sa uskutoční darovanie krvi na  ZŠ Benkova blok A zboku ako je vchod do telocvične.

              Ešte sú voľné miesta:)

              Pomôžte aj VY na svetový deň dobrosrdečnosti svojou kvapkou.

            • Majstrovstvá v šachu

            • Dňa 3. novembra 2022 sa v CVČ Domino konali Majstrovstvá  Nitrianskeho okresu v šachu základných a stredných škôl 2022/23. 

              Za našu školu sa zúčastnili Adelka Zvalová z 5. U, Filip Zvalo z 2.T, Dorka Vargová z 3.U a Diachenko Mykhailo z 5. C.

              Naši šachisti boli veľmi úšpešní a vybojovali pre ZŠ Benkova 1. miesto spomedzi základných škôl okresu.

              Najviac sa darilo Adelke Zvalovej z 5 U a Diachenkovi Mykhailovi z 5.C a obaja postupujú do Majstrovstiev kraja.

              Obom srdečne blahoželáme a držíme palce v krajskom kole!

            • Na Deň dobrosrdečnosti daruj krv...

            • Milí rodičia!

              Dňa 14.11.2022 sa uskutoční svetový Deň dobrosrdečnosti, ktorý je na našej škole spojený aj s darovaním krvi. V prílohe nájdete, kto je vhodný na darovanie a ako postupovať deň pred odberom.

              Nakoľko máme obmedzený počet miest, poprosíme sa vopred zaregistrovať na termín, ktorý vám vyhovuje.

              Odber bude prebiehať v telocvični ZŠ blok A vchod zboku a rezervujte si približne pol hodinku z vášho času.  Odber bude prebiehať od 8:00 do 11:00.

              Rezervovať si môžete vo svojich rodičovských kontách Edupage. Prosíme o dochvíľnosť a trpezlivosť.

              Vopred ďakujeme

    • Kontakty

      • Základná škola, Benkova 34, 94911 Nitra
      • Riaditeľ PaedDr. Róbert Harmata 0902 371 857 Tajomníčka A blok Zdeňka Bégerová 037 7731011 Zástupkyňa riaditeľa školy pre 1. – 4. ročník a ŠKD Mgr. Janka Kováčová 0911 013 405 Zástupkyňa riaditeľa školy pre 5. – 9. ročník Mgr. Eva Berešová 0911 013 406 Zástupkyňa riaditeľa školy pre žiakov so všeobecným intelektovým nadaním a ŠKD Mgr. Mária Bernáthová 0911 013 402 Vedúca zariadenia školského stravovania Jolana Molnárová 037 7731278 0911 241 284 Kariérový poradca Mgr. Gabriela Pukanová 0910 360 209 Školský psychológ Mgr. Dagmara Bari 0903 419 794 Školský psychológ Mgr. Veronika Rusnáková 0911 413 405 Školský špeciálny pedagóg Mgr. Kvetoslava Kleknerová 0911 033 443 Školský špeciálny pedagóg VIN Mgr. Agáta Fridrich Dolha 0910 323 993 Účtovníčka Anna Abrmanová 0903 471 687 Účtovníčka PAM Mária Ďatková 0911 213 407 Administratívny pracovník B blok Emília Svetlíková 037 7731016
      • Benkova ul. 34 P.O.Box 32 94911 Nitra Slovakia
      • IČO: 37965859
      • DIČ: 2021863173
    • Prihlásenie