• Novinky

            • Kalvária – Misijné múzeum

            • Kroky našich šiestakov smerovali na Kalváriu, ďalšiu dominantu mesta. Navštívili Misijné múzeum, kde si popozerali unikátne artefakty z rôznych kútov sveta a v rámci besedy s pátrom Jánom Štefancom sa dozvedeli o živote misionárov v zahraničí. Odmenou za pozornosť bol nádherný výhľad z Kalvárie 😊.

            • Krížom-krážom Nitrianskym hradom so siedmakmi

            • Dejepisné exkurzie sa v tomto školskom roku realizovali na rôznych zaujímavých miestach, no tentokrát sme ostali DOMA, v našej Nitričke. Siedmaci navštívili dominantu mesta, Nitriansky hrad. Vďaka odbornému a zaujímavému výkladu sa žiaci dozvedeli veľa nových vecí, prípadne si „oprášili“ vedomosti z našich národných dejín. Po absolvovaní prehliadky ich čakala „aktivitka“ v teréne – hľadanie informácií či fotodokumentácia k zadaným kľúčovým slovám. V príjemnom chládku v mestskom parku potom vyučujúcim odprezentovali svoje zistenia. Veríme, že už teraz by dokázali pripraviť pre svoju návštevu pútavé rozprávanie o tomto historickom skvoste :)

            • Fyzikálna show

            • Dňa 20.6.2022 sa žiaci šiesteho a siedmeho ročníka zúčastnili FYZIKÁLNEJ SHOW, kde si overili a vyskúšaj svoje vedomosti a zručnosti  z prírodovedných predmetov. 

            • NOČNÁ PRESPÁVAČKA

            • Netradične, žiaci 2. stupňa (VI. T a VII. T) absolvovali po rokoch nočnú „prespávačku“.

              Zábava sa rozbehla najmä vtedy, keď sa nám úplne zotmelo (hľadanie skrytých slov podľa indícií – vzniklo porekadlo, rozoznávanie podľa hmatu, dokresľovanie portrétov v tme...).

              Malé detičky z 1. stupňa pospinkávali a my sme sa mohli vybrať do nočných dobrodružstiev. Pokiaľ sa bavíme o nočnom spaní, tak to sa nás netýkalo. Celé spoločenstvo pospalo možno 2 hodinky, čo sme si vynahradili na ďalší vyučovací deň. Ďakujeme všetkým vyučujúcim, ktorí mali pochopenie :)

              Najpodstatnejšie však je, že sme si to naplno užili !!!!!!!!

              Pokiaľ hľadáte foto, zbytočne – predsa bola TMA :)))

            • Nitra, moje mesto

            • Naša škola sa pravidelne zúčastňuje každého ročníka súťaže o našom meste. Aj tento rok bol pre nás úspešný ako v literárnej, tak aj vo výtvarnej sekcii. Žiačky IX.B Emma Martišová a Liliana Škuciová si boli prevziať ocenenie na slávnostnej vernisáži v Synagóge mesta Nitra. Program vyhodnotenia bol spestrený vystúpením folklórneho súboru a po ňom sme si pozreli vystavené práce.

              Blahoželáme k úspechu!

            • Spievanie v angličtine - okresné kolo súťaže SONG

            • Mária Anna Gergeľová zo IV.U nás 3.6.2022 výborne reprezentovala na okresnom kole súťaže SONG v spievaní v angličtine. Krásne zaspievala pieseň Take Me Home , ktorú v originále spieva John Denver a sama si k piesni robila doprovod na ukulele. Vďaka svojmu skvelému výkonu získala prvé miesto.

              Srdečne gratulujeme :)

            • Piataci očarení slovenskou prírodou:)

            • V pondelok 20.6.2022 navštívili žiaci z V.A a V.B Vodný mlyn Bohunice, Tesársku roklinu a Dupence - vytesané úkryty v skale. 

              Piataci si výlet užívali v krásnej prírode aj napriek veľkému teplu :)​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

              Aj druhá polovica piatakov si užila výlet v prírode. Žiaci z V.C a V.D si obzreli skalné obydlia v Brhlovciach, kde ich dodnes využívajú ľudia na bývanie. Prešli sa Tesárskou roklinou a vyliezli do Dvojdierky, Jednodierky a Osemdierky :)

            • Nitrianski mladí filantropi

            • Nitrianski mladí filantropi je grantový projekt, ktorého cieľom je podporiť kreativitu a šikovnosť mladých ľudí. Naša škola sa v roku 2022 zapojila s myšlienkou revitalizácie átria na bloku A. Konkrétny projekt vypracovali a grant vo výške 600 € získali dievčatá zo VII.B: Nina Halvová, Tatiana Krupová a Dominika Vnuková.

              Slávnostné odovzdanie grantového šeku prebehlo na mestskom úrade z rúk primátora mesta Nitra Mareka Hattasa.

              Vlastnou prácou chceme aj na hodinách techniky vybudovať záhony na pestovanie rôznych rastlín či vtáčí kúpeľ a átrium chceme skrášliť kameňmi, ktoré namaľujú mladší spolužiaci v ŠKD. 

              Ak máte výtvarné návrhy a nápady na pomaľovanie záhonov či napájadiel, pošlite na bartosova@zsbenkova.sk

              Tešíme sa na spoločnú prácu pre krajšie átrium! 

            • 3D geografia

            • Hodiny geografie žiaci 5.C a 5.D triedy pod vedením RNDr. Zuzany Rampašekovej, PhD. ukončili krásnymi prácami 3D modelov typov krajín sveta. Žiaci ukázali nielen kreatívne a manuálne zručnosti, ale zopakovali si polohu, povrch, podnebie, vodstvo, pôdy, rastlinstvo a živočíšstvo krajín. Verím, že ich rovnako zaujme učivo aj v budúcom ročníku.

            • Pretancovali sa ku zlatu:)

            • Jakub Černý zo VII.C a Emma Škoricová z VIII.B sa spolu s ostatnými tanečníkmi z Akadémie tanca zúčastnili v nedeľu 19.6.2022 na Majstrovstvách strednej Európy v Maďarsku v meste Siófok vo všetkých tanečných štýloch pod názvom V4 Dance Cup. Na majstrovstvách sa predviedlo počas 4 súťažných dni až vyše 600 súťažných choreografii zo 4 štátov - Slovensko, Česko, Maďarsko a Poľsko.

              S choreografiou Dancing Rock Rebels Jakub a Emma získali krásne 1.miesto.

              Gratulujeme:)

            • Ocenenie úspešných riešiteľov krajských kôl FO.

            • Dňa 16.06.2022 si žiak našej školy, Michal Schubert z IX.T, prevzal ocenenie za úspešného riešiteľa krajského kola 63.ročníka FO za školský rok 2021/2022, ktoré mu odovzdal pán doc.RNDr.A.Teleki,Phd. Súčasťou prevzatia ocenenia, bola aj zaujímavá prednáška z fyziky, zameraná na známych fyzikov a ich cestu k svojim vynálezom.

              Ďakujeme za vynikajúcu reprezentáciu našej školy a Miškovi prajeme veľa úspechov v štúdiu na strednej škole :)

            • Krížom-krážom Nitrianskym hradom

            • Posledné stretnutie účastníkov krúžku “Krížom-krážom”, pod vedením RNDr. Zuzany Rampašekovej, PhD. sa nieslo v historickom duchu. Zúčastnili sme sa komentovanej prehliadky Nitrianskeho hradu - veľký okruh, ktorý zahŕňal vstup do Katedrály sv. Emeráma, Diecézneho múzea a výstup na vežu katedrálneho chrámu po 113 schodoch s krásnym výhľadom na mesto Nitra. Tento výhľad sme využili na aplikáciu učiva geografie a ukázali sme si jednotlivé zóny mesta. Krásne letné slnečné počasie nás sprevádzalo uličkami Horného a Dolného mesta o ktorých sme sa čo to dozvedeli. Verím, že tieto stretnutia boli pre žiakov prínosné a budúci školský rok budeme pokračovať za hranicami mesta Nitry :)

            • Škola v prírode - Zuberec

            • Žiaci IV.A a IV.B spolu s pani učiteľkami K.Korpáš Golhovou, M.Linderovou, J.Baniarovou a K.Kleknerovou zažili týždeň (6.6 - 10.6.) plný zábavy, smiechu a nezabudnuteľných zážitkov v ŠVP - Zuberec (penzión Josu).

            • Beseda so zástupkyňami n. o. ÚSMEV AKO DAR

            • 17. júna zástupcovia Žiackeho parlamentu absolvovali besedu s Mgr. Máriou Koncekovou, ktorá je regionálnou fundraisorkou pre Nitriansky kraj n. o. Úsmev ako darLeou, mladou dospelou odchovankyňou detského domova. Našim žiakom priblížili fungovanie neziskovej organizácie - jej zmysel, poslanie a zameranie. Počas diskusie sa žiaci dozvedeli mnoho zaujímavých vecí o živote detí v detských domovoch, ich začlenení sa do spoločnosti, ťažkostiach a radostiach v náhradných rodinách a možnosti ich podpory. Beseda bola pre žiakov veľkým prínosom a pootvorila im dvere do tajomstva iného života, na aký sú bežne zvyknutí.

            • Škola priateľská k deťom

            • Tak ako aj po minulé roky aj tento rok sme obhájili titul " Škola priateľská k deťom". Ide o ocenenie v projekte s rovnomenným názvom.

              Podmienkou získania ocenenia sú aktivity súvisiace s ľudskými právami, ktoré počas roka so žiakmi realizovali p. uč. Mgr. Zuzana Kováčová a p. uč. Mgr. Natália Mlynáriková.

            • SKUPINOVÁ  PRÁCA  s ALFA BOXOM

            • Svoje vedomosti a zručnosti využili naši žiaci počas  skupinovej práce metódou ALFABOX.

              Žiaci IX. A pri záverečnom opakovaní na hodinách chémie spracovali témy : PRÍRODNÉ LÁTKY a ORGANICKÉ LÁTKY V BEŽNOM ŽIVOTE.

              Žiaci  VII. A,B,C a D na hodinách biológie spracovali veľmi aktuálnu tému : SCHOPNOSTI A OSOBITOSTI ČLOVEKA.

              Aj zdokumentovať našu prácu je schopnosť :)

            • Krajské kolo BALTIE 2022

            • Dňa 6.5.2022 sa v Leviciach konalo krajské kolo súťaže BALTIE 2022 - programovanie v ikonickom jazyku SGP Baltík 3.0. Z našej školy postúpilo 11 súťažiacich. Súťažilo sa v 4 vekových kategóriach. Gratulujeme úspešným riešiteľom a tešíme sa na finále.

            • Medaily pre korfbalistov

            • Žiaci korfbalového krúžku sa v školskom roku 2021/22 zúčastnili Slovenskej žiackej korfbalovej ligy pod trénerským vedením p.uč. Gatci. V kategórii do 9 rokov si počas uplynulého finálového víkendu vybojovali krásne 2. a 3. miesto! Zároveň sa  najlepším strelcom súťaže v kategórii U9 stal náš žiak Marcus Chudý (3.A) so 46. nastrieľanými košmi. Strieborné medaily si domov odniesli títo žiaci: Peter Fábry, Jakub Pekar, Marcus Chudý, Nina Kaurin, Dorota Lančaričová, Sarah Kerti (3.A), Elena Lančaričová (4.A), Tina Síkelová (2.B). Bronzové medaily vybojovali: Filip Síkel, Jakub Hipp, Dominika Musterová, Nela Nízlová, Zuzana Ďuroňová, Emma Líšková, Valentína Pustaiová (3.A), Kristián Kaurin (1.B), Ján Ďuroň (2.A)

              Gratulujeme!

            • PROJEKT: CHÉMIA OKOLO NÁS.

            • Žiaci siedmeho ročníka na záver školského roka overovali svoje znalosti a zručnosti projektom. Každý žiak si pripravil chemický pokus (chemikálie + pomôcky z domu), vysvetlil podstatu a pokus predviedol pred spolužiakmi. Spolužiaci boli rozdelení v komisiách a sledovali použitie pomôcok, bezpečnosť pri práci, správne vyplnený protokol. Po absolvovaní hodnotenia dostali žiaci certifikáty svedčiace o ich pokrokoch :)

            • Dobrá nálada turistike pomáha:)

            • Chceli sme vyjsť na Žibricu, došli sme na Vápeník nad lom:) Krásna cesta lesom, lúkami s peknými výhľadmi na Gýmeš, Tríbeč a Lysec. Žiaci z V.A to zvládli s úsmevom :)

    • Kontakty

      • Základná škola, Benkova 34, 94911 Nitra
      • Riaditeľ PaedDr. Róbert Harmata 0902 371 857 Tajomníčka A blok Zdeňka Bégerová 037 7731011 Zástupkyňa riaditeľa školy pre 1. – 4. ročník a ŠKD Mgr. Janka Kováčová 0911 013 405 Zástupkyňa riaditeľa školy pre 5. – 9. ročník Mgr. Eva Berešová 0911 013 406 Zástupkyňa riaditeľa školy pre žiakov so všeobecným intelektovým nadaním a ŠKD Mgr. Mária Bernáthová 0911 013 402 Vedúca zariadenia školského stravovania Jolana Molnárová 037 7731278 0911 241 284 Kariérový poradca Mgr. Gabriela Pukanová 0910 360 209 Školský psychológ Mgr. Dagmara Bari 0903 419 794 Školský psychológ Mgr. Veronika Rusnáková 0911 413 405 Školský špeciálny pedagóg Mgr. Kvetoslava Kleknerová 0911 033 443 Školský špeciálny pedagóg VIN Mgr. Agáta Fridrich Dolha 0910 323 993 Účtovníčka Anna Abrmanová 0903 471 687 Účtovníčka PAM Mária Ďatková 0911 213 407 Administratívny pracovník B blok Emília Svetlíková 037 7731016
      • Benkova ul. 34 P.O.Box 32 94911 Nitra Slovakia
      • IČO: 37965859
      • DIČ: 2021863173
    • Prihlásenie