• Novinky

            • JABLKOVÁ ŠTRÚDIEĽKA

            • 26.októbra 2022 mali žiaci 1.- 4. ročníka VIN slávnostný deň plný zábavy aj poučenia pod názvom JABLKOVÁ ŠTRÚDIEĽKA.  Deti sa učili o zdravej  výžive, o potrebe zaradiť ovocie a zeleninu do jedálnička. Naučili sa, čo všetko obsahujú jabĺčka a ako sú nášmu zdraviu prospešné. Plnili rôzne „ jabĺčkové úlohy“ – kreslili, vyfarbovali, písali príbehy, riešili matematické úlohy, súťažili, dopĺňali rôzne rébusy a popritom si pochutili na výborných čerstvých jabĺčkach, ale aj na jablkovom pyré, sušených jabĺčkach , jablkových šťavách , či čajoch a v neposlednom rade aj na veľmi chutných jablkových koláčoch, ktoré pripravili pre deti pani učiteľky, maminy, tatovia, starké aj starkí ,v mnohých prípadoch v spolupráci s deťmi. Žiaci si deň užili a už sa tešia na ďalšiu JABLKOVÚ ŠTRÚDIEĽKU, ktorá bude o rok.

            • Exkurzia v Kremnici

            • Dňa 26.októbra 2022 sa zúčastnili niektorí naši deviataci exkurzie v Kremnici. Navštívili sme Múzeum mincí a medailí, kde sme sa dozvedeli o tom, ako vznikali a ako sa rozvíjali platidlá na našom území a čo predchádzalo tomu, aby sme mohli platiť dnešnou menou. Mali sme aj možnosť uvidieť rôzne typy mincí i medailí. Pokračovali sme návštevou mincovne, kde sme sa zoznámili so spôsobom výroby jednotlivých mincí a platidiel. Exkurziu organizovali pani učiteľky Mgr. Z. Kováčová a Mgr. N. Mlynáriková.

            • Kam na strednú školu?

            • V októbri mali na ši deviataci možnosť zúčastniť sa celodennej exkurzie do TalentCentra v Nitre- Krškanoch, kde im lektori vysvetlili, že talent má každý, len ho treba objaviť a rozvíjať. Pomocou zaujímavých testov vyhodnotili talent a nadanie každého žiaka individuálne a pomohli mu tak správne sa nasmerovať na strednú školu. V tom istom mesiaci deviataci spolu so žiakmi ôsmych ročníkov navštívili Burzu informácií, ktorá prebehla v priestoroch SOŠS na Nábreží mládeže v Nitre. Tu si mohli žiaci pozrieť jednotlivé stanovištia stredných škôl, opýtať sa, čo ich zaujímalo, pozrieť si výrobky a zvoliť si tak pre seba vhodné povolanie.

            • Dvadsať kozičiek pre núdznych

            • DARUJ KOZU bol názov dobrovoľnej finančnej zbierky, ktorá prebehla na našej škole 19. októbra 2022. Spoločne sa nám podarilo zakúpiť 20 kozičiek v hodnote 700 eur, ktoré poputujú k chudobným ľuďom v Afrike a v Ázii. Pomôžu im zlepšiť kvalitu života.

              Všetkým, ktorí sa do zbierky zapojili, ĎAKUJEME!

            • Európsky týždeň programovania

            • Európsky týždeň programovania je nezávislá iniciatíva, ktorej cieľom je priblížiť každému programovanie a digitálnu gramotnosť zábavnou a pútavou formou. Aj na našej škole si uvedomujeme, že keď sa deti naučia programovať, pomôže im to pochopiť svet okolo nás, ktorý sa rýchlo mení, rozšíriť si vedomosti o fungovaní technológií a rozvinúť si zručnosti a schopnosti, vďaka ktorým objavia nové nápady a inovácie.

              Počas mesiaca október, v dňoch od 8.10 do 23.10.2022, sa naši žiaci na hodinách informatiky aktívne venovali programovaniu v detskom objektovom programovacom jazyku Scratch. Vytvorili zaujímavé a zábavné kvízy a hry, ktoré si môžete aj vy sami vyskúšať v štúdiu ZŠ Benkova https://scratch.mit.edu/studios/32253999

            • „Načo sú nám múzeá?“

            • Práve na túto otázku hľadali odpoveď naši piataci v Ponitrianskom múzeu. Prostredníctvom zaujímavého výchovno-vzdelávacieho programu mali možnosť nazrieť za „zatvorené dvere” múzea a spoznať jednotlivé odborné činnosti jeho života. Zvedaví bádatelia zisťovali, ako sa do múzea dostal starý džbán a čo všetko sa s ním v múzeu deje predtým, ako ho návštevníci uvidia na výstave. Svoje zistenia si zapisovali do bádateľského denníka, ktorý im určite pomôže na hodinách dejepisu 😊.

            • Každý deň jablko...

            • Každý deň jablko, od lekára ďaleko…hovorí ľudová múdrosť.

              Aj tento rok si žiaci 1. a 2. ročníka pripomenuli Deň jablka – 21. október. Celý deň bolo všade cítiť vôňu jabĺk. Deti čakal kopec aktivít, zábavy, ale aj poučenia. Riešili jabĺčkové príklady i abecedu, merali svoju dĺžku tela jablkometrom. K tomu si zaspievali pesničky a na výtvarnej výchove jabĺčka kreslili a maľovali.

              Krásne a vyleštené jabĺčka, ktoré si deti priniesli, sa pred zjedením zúčastnili súťaže „Najkrajšie jabĺčko triedy“. Ocenené jabĺčka chutili víťazom ešte sladšie. Mamičky pripravili deťom rôzne zdravé dobroty, na ktorých si počas prestávok deti s veľkou radosťou pochutili. Deťom sa zábavný a chutný jablkový deň veľmi páčil. 

            • HALLOWEEN U DRUHÁKOV

            • Pred odchodom na jesenné prázdniny druháci zažili nezvyčajný deň. Spolu s pani učiteľkami anglického jazyka oslávili a priblížili si tradíciu sviatku Halloween. Dvere do tried sa premenili na tekvice, ježibaby, mačky, strašidelné bytosti a poličky na chodbách sa zahalili bielymi pavučinami. Po stenách lozili chlpaté pavúky, nad hlavami im lietali netopiere a zo zeme sa na nich usmievali vyrezávané tekvice. K čarovnej atmosfére prispeli aj deti prezlečené do originálnych kostýmov. Počas dňa si zahrali krátke divadielko s vlastnoručne vyrobenými postavičkami, tancovali s kostlivcom, súťažili v pohybových hrách, hádali počet čokoládových očí ukrytých v pohári, odvážni vyťahovali sladkosti z lepkavého slizu. Nakoniec si každá trieda vyrobila sladký strašidelný zámok, na ktorom si popoludní pochutnali.

            • HALLOWEEN VIN

            • 27. október nebol pre nás výnimočný čas len tým, že sa nám blížili jesenné prázdniny, ale užívali sme si aj atmosféru tekvíc, strašidiel a bláznivých nápadov – HALLOWEEN.

              Decká z Rádia BÉČKO sa rozhodli tento rok atmosféru umocniť počas celého dňa tým, že už od rána sa celé VIN (1. – 9. ročník) oblieklo do masiek rôzneho druhu, farieb a nálad. Toto „šialenstvo“ vyvrcholilo v našej telocvični, kde sme ocenili tých najkreatívnejších a zároveň aj triedy najviac zapojené do tejto výzvy.

              No a ako by to bolo bez poriadnej hudby a tanca!!! Realizačný tím sa do toho poriadne obul a vybral tie najlepšie vypaľovačky, ktoré rozprúdili atmosféru.

              Ešte raz chcem poďakovať všetkým deckám, ktoré oduševnene zrealizovali tento super deň a samozrejme, aj pani učiteľkám, ktoré boli inšpiráciou a ukázali, že život je naozaj veselý :).

              Tešíme sa opäť o rok :)

              K. Česárová + realizačný tím Rádia Béčko

              Naozaj veselý Halloween :)

    • Kontakty

      • Základná škola, Benkova 34, 94911 Nitra
      • Riaditeľ PaedDr. Róbert Harmata 0902 371 857 Tajomníčka A blok Zdeňka Bégerová 037 7731011 Zástupkyňa riaditeľa školy pre 1. – 4. ročník a ŠKD Mgr. Janka Kováčová 0911 013 405 Zástupkyňa riaditeľa školy pre 5. – 9. ročník Mgr. Eva Berešová 0911 013 406 Zástupkyňa riaditeľa školy pre žiakov so všeobecným intelektovým nadaním a ŠKD Mgr. Mária Bernáthová 0911 013 402 Vedúca zariadenia školského stravovania Jolana Molnárová 037 7731278 0911 241 284 Kariérový poradca Mgr. Gabriela Pukanová 0910 360 209 Školský psychológ Mgr. Dagmara Bari 0903 419 794 Školský psychológ Mgr. Veronika Rusnáková 0911 413 405 Školský špeciálny pedagóg Mgr. Kvetoslava Kleknerová 0911 033 443 Školský špeciálny pedagóg VIN Mgr. Agáta Fridrich Dolha 0910 323 993 Účtovníčka Anna Abrmanová 0903 471 687 Účtovníčka PAM Mária Ďatková 0911 213 407 Administratívny pracovník B blok Emília Svetlíková 037 7731016
      • Benkova ul. 34 P.O.Box 32 94911 Nitra Slovakia
      • IČO: 37965859
      • DIČ: 2021863173
    • Prihlásenie