• Novinky

            • Oznam Školskej jedálne ZŠ Benkova 34, Nitra

            • Vážení zákonní zástupcovia,

              ak máte záujem o odber stravy pre svoje deti v šk. roku 2024/2025, je nutné elektronicky vyplniť a podať Zápisný lístok na stravovanie s Návratkou do 15.7.2024.

              Ak Zápisný lístok na stravovanie s Návratkou do 15.7.2024 nepodáte, žiak nebude prihlásený na odber stravy v šk. roku 2024/2025.

              Oznam platí aj pre zákonných zástupcov žiakov 1. ročníka v budúcom školskom roku (prihlasovacie údaje do Edupage Vám boli zaslané emailom).

              Po prihlásení v konte Edupage, je pre Vás pripravený dokument Zápisný lístok na stravovanie s Návratkou.

              Návod ako v Edupage nájsť, vyplniť a podať Zápisný lístok na stravovanie s Návratkou:

              aSc Návody (edupage.org)

              Na webovej stránke zsbenkova.edupage.org v sekcii ŠKOLA, ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ:

              Oznámenia - oznámenia | Základná škola, Benkova 34, 94911 Nitra (edupage.org)

              nájdete aktuálne informácie ohľadom ŠJ (platby a pod.).

               

              Kontakt na vedúcu ŠJ:

              Tel: 037 7731278

              Email: zss.zs.benkova@centrum.sk

            • Krásne prázdniny

            • Kolektív Základnej školy, Benkova 34, Nitra praje všetkým svojim žiakom a ich rodinám krásne prázdniny plné dobrodružstiev a neopakovateľných zážitkov!

            • Rozlúčka deviatakov 

            • Títo mladí ľudia po deviatich rokoch opúšťajú našu školu, ale časť z nich zostáva tu- spomienky, ktoré sa vryli hlboko do pamäti.

              Držíme našim absolventom palce na ďalšej životnej ceste a veríme, že nezabudnú, kde získali pevný základ.

            • Výlet do Červeného Kláštora 21.6.-24.6.2024

            • Červený Kláštor je obec na severovýchode Slovenska, ktorá leží v lone nádhernej prírody pohoria Pieniny. Svoj názov dostala podľa kláštora kartuziánskych mníchov, pretože jeho budovy mali strechy vykladané výrazne červenými škridlami.  Rozprával nám o tom lektor, ktorý nás sprevádzal veľkým komplexom kláštorných budov, záhrad, kaplniek... V Červenom Kláštore sme totiž boli na relaxačno - vzdelávacom výlete koncom júna. Piataci, šiestaci, siedmaci, ôsmaci aj deviataci VIN, dokopy takmer pol stovky duší. Počas štyroch nádherných dní sme stihli vidieť, počuť, ovoňať a ochutnať, skrátka spoznať a zažiť toľko nových vecí a dobrodružstiev, koľko by nám v škole trvalo aj tri týždne.

              Hneď v prvý deň sme sa zoznámili s okolím Penziónu Pltmík, kde sme boli ubytovaní. V sobotu sme preskúmali stredoveký hrad v Starej Ľubovni, pozreli si vystúpenie sokoliarov, kde nám sokol aj sovy lietali tesne nad hlavami a tesne pod ním i prekrásny Skanzen slovenskej dediny s expozíciami typických slovenských chalúpok a dreveničiek. V Skanzene boli inštalované expozície tradičných výjavov zo života dedinských ľudí i sviatočných osláv. Popoludní sme so švárnymi Goralmi na pltiach splavovali rieku Dunajec, ktorá tvorí hranicu medzi Slovenskom a Poľskom. Skúsení pltníci nám z tradičných drevených plavidiel poukazovali skvosty divokej prírody, skaly a úžiny, čierne i biele bociany a ich hniezda.. Plavbu nám navyše okorenili štipľavými i zábavnými historkami, čo celé dobrodružstvo spravilo nezabudnuteľným.

              Len pár kilometrov za hranicami sa nachádza malebné jazero so starobylým hradom Niedzica  a tak sme neváhali a všetko si v nedeľu obzreli zblízka. Najskôr plavba výletnou loďou po jazere. Hrad, ktorý sa zrkadlil v čistučkej vode, sme "dobyli" vzápätí. A čakala nás ešte túra na Tri koruny – dominantu Pienin, odkiaľ bol nádherný výhľad do okolia.

              V pondelok sme  už museli ísť domov, no návrat do Nitry sme ešte na chvíľu odložili. Zastavili sme sa v Nestville Parku ochutnať tunajšiu čokoládu. A potom dlhá cesta autobusom a naša dobrodružná expedícia sa stala krásnou spomienkou. Krásnou a nezabudnuteľnou.

            • Medzinárodná výtvarná súťaž,, Krásná jako kvítka"

            • Máme ďalší medzinárodný úspech vo výtvarnej súťaži. Naše deti síce nevyhrali žiadnu cenu, ale práce dvoch našich žiačok budeme mať vystavené na prestížnej výstave. Konkurencia bola silná -  Česko, Litva, Poľsko Argentína, Slovensko.... a vystavenie  prác, je samozrejme veľkým úspechom.

              Sú to žiačky Melánia Ivaničková zo IV.B a Lenka Rezáková zo VII.T. Žiačky pracovali pod vedením p. Kochanovej. 

              Obom srdečne blahoželáme:)

            • Matematický klokan

            • Aj tento rok sme sa zúčastnili najväčšej medzinárodnej matematickej súťaže MATEMATICKÝ KLOKAN. Do súťaže sa zapojilo 282 žiakov našej školy, z toho bolo 92 úspešných riešiteľov. Všetkým súťažiacim srdečne blahoželáme a už teraz sa tešíme na budúci školský rok.

              Prajeme príjemné prázdniny!

              S pozdravom Lucia Bobulová, koordinátor súťaže Matematický klokan

            • V zdravom tele zdravý duch.

            • S tomto školskom roku sme sa počas hodín anglického jazyka zapojili do medzinárodného projektu, ktorý podporuje deti v pohybe, športe, zdravom životnom štýle a zdravom vnímaní vlastného tela jazykovou školou Helen Doron - projekt Young Heroes. Zapojili sa triedy I.B,II.A,III.A,III.B,III.D,IV.A,IV.B,IV.D,IV.E,V.C. Žiaci ktorí sa zapojili získali krásne pexeso na tému šport a pohyb.

              S pozdravom p.uč.Moravčíková, Michalíková, Páleníková, Pappová, Stanová, Štangová, Hanková:)

            • Čo sme dosiahli na informatike?

            • Súťaž Scratch Cup

              Dňa 24. 4. sa u nás na škole konala programátorská súťaž Scratch Cup. Do súťaže sa zapojilo 831 žiakov z celého Slovenska z ročníkov 5 - 9. Z našej školy sa do súťaže zapojilo 31 žiakov, z ktorých 21 postúpilo na celoslovenské vyhodnotenie. Úspešnými riešiteľmi sa stali žiaci:
              Martin Krajaneczo VII. T
              Samuel Slamkazo  VI.T
              Adam Šatka z IX.U
              Leonard Tóth z V.U

              Gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy:)

              Baltie 2024

              Ako aj po minulé roky aj tento rok sa naša škola zapojila do programátorskej súťaže Baltie 2024. Finále sa konalo 7.6. v Leviciach, kde sa Martin Krajanec (VII.T) v C kategórií umiestnil na 4. mieste v rámci Slovenska. Samuel Slamka (VI.T) sa v B kategórií umiestnil na 1. mieste v rámci Slovenska a stal sa tohtoročným šampiónom svojej kategórie.

              Gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy:)

              Workshop COLETTE

              Žiaci z VIII.T, VIIIU a VI.T sa zúčastnili workshopu, ktorý bol zameraný na rozvoj informatického myslenia s využitím rozšírenej reality. Pod vedením Mgr. M. Cápaya, PhD. a Mgr. M. Fojtíka z UKF si žiaci vyskúšali prostredie systému <colette/>, v ktorom riešili rôzne matematické úlohy. S použitím tabletov využívali rozšírenú realitu na overenie svojich riešení, vďaka čomu sa prepojili vyučovacie hodiny matematiky a informatiky. Žiaci si tento workshop užili.

              Ďakujeme za ozvláštnenie výchovno-vzdelávacieho procesu a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

            • Popoludnie s rodičmi:)

            • Koniec školského roka sa v ŠKD-VIN každoročne nesie v znamení spoločného popoludnia s rodičmi - piknikom. Tento rok sme si vybrali dátum, kedy má piknik svoj medzinárodný deň, teda 18.6. Deti si pre rodičov okrem darčekov pripravili krásny a bohatý program. Spievalo sa, recitovalo, tancovalo, v závere si každý mohol vyskúšať svoj odhad v tipovacej súťaži, povoziť sa na fúriku a samozrejme občerstviť sa lahôdkami, ktoré zase na oplátku pripravili rodičia. Máme radosť, že čestné miesto na ňom mali aj p.riaditeľ a p.zástupkyňa VIN. Tešíme sa na spoločné chvíle opäť o rok.

            • Čítajte s nami

            • Žiaci III.T a III.U sa v tomto školskom roku v rámci okresu Nitra stali víťazmi čitateľskej  súťaže Čítajte s nami,  ktorú absolvovali počas návštev v Krajskej knižnici Karola Kmeťka v Nitre na Klokočine. Pani knihovníčky im každý mesiac nachystali zábavné aktivity a následné úlohy, ktoré žiaci vypracovávali s radosťou. Počas každej návštevy knižnice sa oboznámili s nejakou novou zaujímavou detskou literatúrou a vždy odchádzali plní chuti do ďalšieho čítania. Ako odmenu za víťazstvo v súťaži získali vstupenky na divadelné predstavenie Hlava v hlave v Starom divadle Karola Spišáka v Nitre, ktoré sa im veľmi páčilo. Srdečne im blahoželáme k úspechu a želáme veľa chuti do ďalšieho čítania.

            • JUNIÁLES 2024

            • Dva dni pred koncom školského roka sa prišli žiaci 7.- 9. ročníkov zabaviť na každoročný školský ples- Juniáles. Napriek vyčíňaniu počasia bola nálada viac než výborná! Okrem spevu, tanca, tomboly, voľby kráľa a kráľovnej plesu sa utužili vzťahy a naši deviataci sa zároveň rozlúčili nielen so školským rokom, ale aj so školou, ktorá im bola deväť rokov druhým domovom.

              Tešíme sa na ďalší ročník!

            • Finále Snowtime-Dance

            • Žiačky našej školy Karolína Priatková z III.CNaďa Vencelová z III.A sa dňa 19.6.2024 zúčastnili EURÓPSKEHO FINÁLE SHOWTIME-DANCE v Maďarsku, kde so svojou tanečnou skupinou obsadili krásne 1. miesto :)

            • Aké je to byť psovodom?

            • V piatok 21.6. deti s napätím očakávali príchod psovodov zo ZVJS z Nitry. Zvedavo sledovali ukážky práce s vlčiakom a to napr. zadržanie páchateľa na diaľku alebo cviky obrany. Hlavnou úlohou psovodov je využívať vycvičené psy na zabezpečenie poriadku a bezpečnosti v rámci väzenských zariadení. Psy sú trénované na rôzne úlohy vrátane vyhľadávania drog, výbušnín, zbraní a na sledovanie osôb. 

            • Celoslovenský úspech malých divadelníkov

            • Minulý týždeň sa tretiaci z divadelných krúžkov predstavili v celoslovenskom kole jazykovo- umeleckej súťaži JAZYKOVÝ KVET 2024. Súťaž sa konala v niekoľkých kategóriách, pričom jednou z nich bola aj dráma - vlastná tvorba v anglickom jazyku. Naši talentovaní  tretiaci dosiahli s divadelným predstavením MEDLEY mimoriadny úspech. Odborná porota pri hodnotení ocenila vlastný divadelný námet, ich herecké prejavy a výbornú angličtinu. Vyhlasovanie výsledkov bolo napínavé a nakoniec sme boli vyhlásený druhým najlepším divadelným predstavením na Slovensku.

              Sme nesmierne hrdí na našich tretiakov a tešíme sa na ich ďalšie úspechy v budúcnosti.

              Herecké obsadenie:

              DOROTHY - Zara Bartová

              UNCLE HENRY - Nina Kováčová

              AUNT  - Ella Mlyneková

              TOTO-  Liron Avidan

              PETER PAN - Šimon Fantura

              WENDY - Karolína Tešíková

              TINKER BELL - Ester Spodniaková

              WHITTE RABBIT - Zoja Halásová

              PIPPI 1 - Stela Polačeková

              PIPPI 2- Tamara Kubaská

              ANNIKA - Hana Vencelová

              KIDS - Sebastian Titka, Branislav Ratulovský

              MRS. TEACHER - Lucia Zifčáková

              WILBUR - Barbora Bálešová

              CHARLOTTE - Naďa Vencelová

              ALICE - Liana Peciarová

              ANIMALS - Ria Olbert, Margaréta Kilianová, Emma Kostolániová, Vanesa Poláková,  Karolína Priatková, Dorota Rízeková, Lenka Paulovičová, Laura Kukanová

            • Plavba loďou na hrad Devín

            • V stredu 19. júna zažili naši tretiaci nezabudnuteľný deň plný histórie, dobrodružstva a nádherných výhľadov.

              Všetko sa začalo ráno plavbou po rieke Dunaj a užívaní si príjemného letného počasia. Po príchode k zrúcanine hradu Devín sme sa rozdelili do skupín. Pod vedením skúsených sprievodcov sme sa dozvedeli viac o jeho strategickom význame v minulosti, o rímskej prítomnosti a o legendách, ktoré sa viažu k tomuto miestu. Prehliadku sme ukončili návštevou jednotlivých častí hradu vrátane hlavnej veže, z ktorej sa naskytol nádherný výhľad na okolitú krajinu.

              Plavba loďou po Dunaji a následný výlet na hrad Devín priniesli tretiakom nielen množstvo nových poznatkov, ale aj skvelé zážitky.

            • Jazykový kvet - celoslovenské kolo

            • Naše žiačky sa zúčastnili celoslovenského kola jazykovej súťaže v  prednese v anglickom jazyku -  JAZYKOVÝ KVET. Nina Štrbová žiačka IV.E získala 2 miesto v prednese poézie a prózy v anglickom jazyku v kategórii vlastná tvorba. Nola Nikoleta Arpáš zo IV.A získala 3 miesto v prednese prózy v anglickom jazyku v kategórii prevzatá tvorba bilingválni.  

              Obom dievčatám gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.  

              J. Moravčíková

            • Ruština nasladko:)

            • Koniec školského roka na predmete Ruský jazyk sme oslávili so žiakmi z IX.A, IX.D, VIII.B, VIII.C, VIII.A prípravou tradičných maslových ruských palaciniek. A boli naozaj chutné ☺️

    • Kontakty

      • Základná škola, Benkova 34, 94911 Nitra
      • Riaditeľ
        PaedDr. Róbert Harmata
        0902 371 857

        Tajomníčka A blok
        Zdeňka Bégerová
        037 7731011

        Zástupkyňa riaditeľa školy pre 1. – 4. ročník a ŠKD
        Mgr. Janka Kováčová
        0911 013 405

        Zástupkyňa riaditeľa školy pre 5. – 9. ročník
        Mgr. Eva Berešová
        0911 013 406

        Zástupkyňa riaditeľa školy pre žiakov so všeobecným intelektovým nadaním a ŠKD
        Mgr. Mária Bernáthová
        0911 013 402

        Vedúca zariadenia školského stravovania
        Jolana Molnárová
        037 7731278
        0911 241 284

        Kariérový poradca
        Mgr. Miriam Bartová
        0910 360 209

        Školský psychológ
        Mgr. Dagmara Bari
        0903 419 794

        Školský špeciálny pedagóg
        Mgr. Kvetoslava Kleknerová
        0911 033 443

        Školský špeciálny pedagóg VIN
        Mgr. Agáta Fridrich Dolha
        0910 323 993

        Účtovníčka
        Anna Abrmanová
        0903 471 687

        Účtovníčka PAM
        Mária Ďatková
        0911 213 407

        Administratívny pracovník B blok
        Emília Svetlíková
        037 7731016
      • Benkova ul. 34
        P.O.Box 32
        94911 Nitra
        Slovakia
      • IČO: 37965859
      • DIČ: 2021863173
    • Prihlásenie