• Novinky

            • NA JEDNEJ LODI

            • Milí spolužiaci, kamaráti, rodičia a učitelia!

              Začína sa tretí týždeň školy na diaľku. Všetci si pomaličky zvykáme, že svet okolo nás sa zrazu zmenil. Existujú však veci,  ktoré ani koronavírus nedokáže zmeniť – patrí sem neskrotná zvedavosť a prirodzená ľudská tvorivosť, potreba priateľstva či túžba stretávať sa s inými ľuďmi. V týchto jarných dňoch sa nemôžeme stretávať a často nás  môže prepadnúť nepríjemný pocit, že SME SAMI. NIE JE TO PRAVDA! VŠETCI SME NA JEDNEJ LODI. Všetci riešime rovnaké situácie, všetci sa učíme, všetci pracujeme, všetci varíme a upratujeme, všetci komunikujeme, všetci každý deň niečo nové tvoríme, všetci žijeme.

              My všetci, ktorí čítame tieto riadky, máme ešte jedno spoločné a to je naša škola. Naša škola nie len o úlohách a povinnostiach, je to aj miesto, ktoré nám poskytuje nové zážitky a skúsenosti a dáva nám možnosť spoločenského kontaktu a prezentácie našich zručností. Na túto skutočnosť nesmieme zabúdať, a preto sme sa rozhodli vytvoriť miesto, kde si našu šikovnosť chceme každý deň pripomínať.

              NA JEDNEJ LODI je názov podstránky, kde si môžete pozrieť výber zo žiackych prác počas štúdia doma, nájdete tu aj nápady na trávenie voľného času, priestor na vyjadrenie a aj nové výzvy, ktorých zvládnutie nás na diaľku spojí, aby sme sa necítili sami. Nakuknite a pridajte sa https://zsbenkova.edupage.org/a/na-jednej-lodi

              Zostaňte doma, buďte v bezpečí :) !

            • OZNAM O PRERUŠENÍ VYUČOVANIA

            • Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling rozhodol podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) o mimoriadnom prerušení vyučovania v školách a prevádzky školských zariadení od 30. marca 2020 do odvolania.   

              Rozhodnutie ministra školstva o prerušení vyučovania od 30. marca 2020 a určení termínov v rámci organizácie školského roka

              Opatrenia ministerstva školstva

              Spustenie webovej stránky NiceEdu. Stránka má slúžiť pedagógom, učiteľom ale aj žiakom https://www.niceedu.sk/?page_id=199.

              V spolupráci viacerých mimovládnych organizácií a MŠVVaŠ SR vznikla webová stránka https://www.ucimenadialku.sk/ ako nástroj oficiálnej komunikácie počas prerušeného vyučovania na školách a prerušenej prezenčnej výučby na vysokých školách v čase epidémie koronavírusu. 

              Cieľom webovej stránky je pomôcť pedagogickým a odborným zamestnancom, manažmentu a zriaďovateľom škôl, ale i žiakom, študentom a rodičom zorientovať sa v množstve informácií, odporúčaní a usmernení, ako aj pomôcť všetkým aktérom počas prerušenia vyučovania či prezenčnej výučby nachádzať riešenia vzniknutej situácie. 

              Stránka sústreďuje všetky dôležité termíny a usmernenia pre školy a školské zariadenia tak, aby disponovali jasnými a jednoznačnými informáciami.

              V jednotlivých častiach sú odporúčania pre vyučujúcich aj pre manažmenty škôl, ako postupovať v čase prerušenia vyučovania a prezenčnej výučby pri rešpektovaní možností a potrieb jednotlivých žiakov a študentov, rodičov i učiteľov. 

              Súčasťou webovej stránky je aj prehľad dostupných komunikačných nástrojov a platforiem, elektronických zdrojov a existujúcej podpory pre školy, pedagogických a odborných zamestnancov, ako aj pre rodičov. 

              Riaditeľ školy v zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov udeľuje mimoriadne riaditeľské voľno od 12.3.2020 (štvrtok)  do 13.3.2020 (piatok) z dôvodu zamedzenia šírenia vírusu COVID - 19. 

              V súvislosti s vyhlásením obmedzenia prevádzky všetkých škôl na Slovensku Krízovým štábom od pondelka 16.3.2020 zriaďuje Základná škola, Benkova 34 krízový štáb v škole. 

              KONTAKT

              Apelujeme na Vás, aby ste tento čas trávili prednostne doma, v úzkom kruhu rodiny a zamedzili šíreniu ochorenia.

              Ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky podľa ustanovenia § 3 ods. 8 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. Ministerstva školstva SR o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 prerušuje vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 vrátane.

              Usmernenie ministerky školstva k prerušeniu vyučovania v školách a v školských zariadeniach.


              Odporúčame sledovať aktuálne informácie zverejnené na školskej webovej stránke.


            • Oznam pre rodiča a žiaka k vyučovaniu v domácom prostredí

            • Usmernenie od 30.3.2020

              Vážení rodičia,

              od 30.03.2020 budeme opäť pokračovať v zadávaní študijných materiálov a úloh v súlade s bežným rozvrhom hodín.

              Na základe Vašich podnetov budete všetky zadania dostávať v čase od 8,00 – 10,00 hod. zadania, ktoré dostanete mimo určeného času považujte za bezpredmetné.

              V stredu nebudú pridelené žiadne nové materiály - rozhodli sme sa tento deň využiť na prípadné konzultácie, dokončenie úloh alebo oddych.

              Všetci učitelia sú Vám k dispozícii každý deň od 8,00 – 14,00 hod. - na komunikáciu využívajte predovšetkým EDUPAGE alebo emailovú adresu učiteľa priezvisko@zsbenkova.sk.

              Zároveň Vás chceme dôrazne požiadať o rešpektovanie pracovnej doby učiteľov, vyhradenej na komunikáciu, nakoľko sa potom učitelia zúčastňujú rôznych webinárov a interných školení.

              V prípade otázok a nejasností odporúčame kontaktovať priamo príslušného predmetového učiteľa.

              Vopred ďakujeme za spoluprácu.

              vedenie školy

              1. Rodičovi sa odporúča každý deň prihlásiť do EŽK, čím skontroluje usmernenia, ktoré sú vydávané školou a MŠVVaŠ SR.

              2. Žiakovi sa odporúča každý deň sa prihlásiť do EŽK a skontrolovať pridelené úlohy na vypracovanie v domácom prostredí.

              3. Úlohy budú prideľované priebežne na základe rozvrhu.

              4. Žiakovi sa odporúča vypracované úlohy odosielať učiteľovi.

              5. Žiak má možnosť konzultovať pridelené úlohy s učiteľom prostredníctvom EŽK, emailu.

              6. Žiakom 5. - 9. ročníka, (žiaci 2. stupňa ZŠ majú šk. email), sa odporúča každý deň kontrolovať školskú emailovú poštu (priezviskočíslo@zsbenkova.sk).

              Online portály zdarma pre školákov počas koronavírusu

              https://www.sdetmi.com/podujatia/detail/63471/online-portaly-zdarma-pre-skolakov-pocas-koronavirusu?fbclid=IwAR2iXCRvhlllqpaS1af3oOEZTFGBd_oP65R4_3Kr02095doNwnT7nlUevRI

              vedenie školy

               

            • Svetový deň vody

            • Ahoj decká :)

              22. marec je svetový deň vody. Na svete je veľa detí, ktoré k čistej vode nemajú vôbec prístup, nemôžu sa napiť, umyť a o kúpaní v bazéne ani nesnívajú. Preto je dôležité ňou šetriť a vážiť si ju. My k nej prístup našťastie máme. Je dôležité piť ju, pretože aj pomocou nej sa z tela vyplavujú bacile a hlavne si umývať pravidelne ruky. Tak šup, šup, napiť sa a mrknúť na ruky. Umyté? Tak začíname. Za pomoci rodičov si môžete urobiť zaujímavé pokusy. Návod nájdeš tu: 

               https://spolupozaskolu.sk/jednoduche-farebne-pokusy-s-vodou/

              Staňte sa objaviteľmi a vytvorte si svoje bádateľské denníky. Ako? Inšpiráciu máte v prílohe:)

               

              vychovávateľky ŠKD – VIN

               

            • ZŠ Benkova využíva elearning

            • Vzhľadom na vzniknutú situáciu ohľadom prerušenia vyučovania sme promptne  zareagovali a prepli výchovno - vzdelávací režim do el. prostredia. Tým chceme, aj napriek výpadku fyzickej prítomnosti žiakov v škole, udržať efektivitu výchovno - vzdelávacieho procesu.

              Na scenár elearningu je naša škola už dlhodobo pripravená. Všetci pedagógovia, žiaci a rodičia využívajú prístup do EDUPAGE prostredia našej školy, všetci majú vytvorené vlastné prihlasovacie kontá, kde využívajú moduly el. žiackej knižky, el, triednej knihy, komunikácie navzájom, elearningu, domácich úloh, projektov, dochádzky, el. ospravedlneniek, prihlasovania na konzultácie, el. odhlášok zo školskej jedálne, el. dochádzkového systému a pod.

              V tejto chvíli učitelia zadávajú žiakom úlohy, projekty, testy a žiaci ich vypracovávajú a odosielajú na vyhodnotenie. Vo väčšine prípadov sú testy vyhodnotené automaticky. Využívame širokú paletu elearningových prostredí, ktoré máme k dispozícii aj na hlavnej stránke školy (Planéta vedomostí, Viki, Alfbook testy, Socrative testy, Kozmix, Fenomény sveta, Toglic, Virtuálna knižnica a pod.).

              Verím, že sa nám spoločne podarí zvládnuť vzniknutú situáciu.

            • Naj škola

            • Vážení rodičia, milí žiaci, zamestnanci, podporovatelia,

              naša škola sa zapojila do projektu NAJ ŠKOLA, ktorý organizuje RTVS. Môžeme získať 10 000 Eur na skrášlenie školského prostredia. Podporte tento projekt na našej škole hlasovaním:

              najskola.sk

              Hlasovanie prebieha do 12.4.2020. Odporúčame použiť prehliadač Firefox, Edge.

              Ďakujeme za Váš hlas a podporu.

            • STORY - školské kolo jazykovej súťaže

            • Dňa 9. marca 2020 sa na našej škole  uskutočnilo  školské kolo jazykovej súťaže v prednese poézie a prózy v cudzích jazykoch "STORY". Žiaci sa venovali prednesu poézie a prózy v anglickom, nemeckom  a v ruskom jazyku.V školskom kole najlepšie uspeli:

              Anglický jazyk :  

              1. kategória:

              1. miesto - Gajdošová Liana 4.U

              2. miesto - Milová Hana 4.T

              3. miesto - Bačák Jakub 3.A

              2. kategória: 

              1. miesto - Zborilová Martina 7.D

              2. miesto - Adamušková Natália 6.B

              3. miesto - Titková Nikola 6.B

              3. kategória: 

              1. miesto - Ilavská Ema 8.T

              2. miesto - Valent Dávid 9.T

              Nemecký jazyk:

              2. kategória: 

              1. miesto - Roháčová Emma 7.D

              2. miesto - Krivosudský Patrik 6.T

              3. kategória:

              1. miesto - Ilavská Ema 8.T

              2. miesto - Varga Dorina 8.A

              Ruský jazyk :    

              1. kategória:  

              1. miesto - Čitáryová Zoja 7.C

              2. miesto - Miháliková Tamara 7.C

              2. kategória:   

              Haščík Oliver 8.B

               

              Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť a víťazom srdečne blahoželáme :-)

            • Oznam

            • Akcia UNIVERZITA VEĽKÁČOV, plánovaná na 17.3.2020, pre budúcich prvákov sa z dôvodu odporúčaní MŠVVaŠ SR ruší. 

              O ďalšom plánovanom termíne - 2.4.2020 Vás budeme priebežne informovať.

              vedenie školy

            • Oznam o dočasnom pozastavení činnosti záujmových útvarov

            • Od dňa 11.3.2020 do odvolania riaditeľstvo ZŠ Benkova dočasne pozastavuje činnosť záujmových útvarov prebiehajúcich v našej škole. Pozastavujeme činnosť záujmových útvarov organizovaných našou školou, aj činnosť záujmových útvarov organizovaných inými organizáciami, ktoré prebiehajú v našej škole.

            • Úsmev ako dar

            • V spolupráci so Spoločnosťou priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar sa na našej škole uskutočnila zbierka trvanlivých potravín a drogérie.

              Zástupcovia žiackeho parlamentu zbierku odovzdali a vypočuli si pútavú prezentáciu o spoločnosti a o životných príbehoch rodín, ktorým sa snažia pomôcť. Vďaka nášmu úsiliu a nezištnej pomoci, sa nám podarilo podporiť rodiny, ktoré sa ocitli v ťažkej životnej situácii. Potraviny a drogéria, ktoré im môžeme vďaka tejto zbierke odovzdať, im aspoň na chvíľu uľahčia ich trápenie, znesú z pliec ťažké bremeno v podobe nedostatku financií, s ktorým každodenne bojujú a vnesú do ich tvárí úsmev plný radosti a šťastia.

              Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do zbierky.

              ĎAKUJEME, ŽE NÁM POMÁHATE NAPĹŇAŤ MYŠLIENKU … ABY KAŽDÉ DIEŤA MALO RODINU.

               

            • Stretko s nami

            • 25.2.2020 bol svetový deň palaciniek. Palacinky sme síce nemali, ale mali sme výborné pohostenie pre všetkých priaznivcov našej školy, ktorí prišli na

              Stretko s nami “.

              Privítali sme rodičov, učiteľov, žiakov, viceprimátora pre školstvo p. Miloslava Špotáka a hostí z Iuventy Izabelu Laru Kurtek a Ivanu Boboňovú. Cieľom stretnutia bolo predstaviť Akčný plán ZŠ Benkova 34, ktorý sme vytvorili v rámci celoslovenského projektu Škola bez nenávisti. Môžete sa s ním oboznámiť na stránke Edupage v časti Škola bez nenávisti. V príjemnej  atmosfére naši žiaci vysvetlili víziu o modernej a bezpečnej ZŠ Benkova a rodičom sa predstavili koordinátori preventívnych programov školy. 

              Ďakujeme žiakom siedmakom Emme Martišovej, Eme Mažgutovej, Alexandre Polášovej, Emme Roháčovej, Martine Zborilovej a Danielovi Štancelovi za odprezentovanie všetkých informácií, predsedovi ŽP Róbertovi Ambrovi (VIII.B) a deviatakom Zuzane Števkovej, Mariane Kudriovej, Dominike Jablonickej a Matúšovi Majerčíkovi za prípravu prezentácií.

              O tom, že stretnutie bolo úspešné svedčia aj podnety od rodičov, detí i priateľov školy ako návrhy na ďalšiu spoluprácu s mestom Nitra, Mestským ŽP a Iuventou, vytvorenie teambuidingu pre rodičov či „rodičovské“ pre deti.

              Tešíme sa na spoluprácu celej školy pri plnení nášho Akčného plánu a držíme si palce na úspešné ukončenie projektu.

               

              koordinátor projektu Škola bez nenávisti Z. Bartošová

               

            • Pezinská školská liga- stolný tenis

            • V školskom roku 2019/2020 sa rozbehol kolotoč stolnotenisových turnajov Pezinskej školskej ligy. Za finačnej podpory NSK, sa ho zúčastnili aj žiaci našej školy. Na turnajoch nás vzorne reprezentovali a predviedli svoje športové umenie.

              1. turnaj v Pezinku:

              1. miesto: Lukáš Ištokovič, IV.A

              9. miesto: Simon Ištokovič,  VII.A

              2. turnaj v Pezinku:

              2. miesto: Lukáš Ištokovič, IV.A  

              5. miesto: Simon Ištokovič, VII.A

               

              Gratulujeme!

      • Kontakty

        • Základná škola, Benkova 34, 94911 Nitra
        • Riaditeľ PaedDr. Róbert Harmata 0902 371 857 Tajomníčka A blok Zdeňka Bégerová 037 7731011 Zástupkyňa riaditeľa školy pre 1. – 4. ročník a ŠKD Mgr. Janka Kováčová 0911 013 405 Zástupkyňa riaditeľa školy pre 5. – 9. ročník Mgr. Eva Berešová 0911 013 406 Zástupkyňa riaditeľa školy pre žiakov so všeobecným intelektovým nadaním a ŠKD Mgr. Mária Bernáthová 0911 013 402 Vedúca zariadenia školského stravovania Jolana Molnárová 037 7731278 0911 241 284 Kariérový poradca Mgr. Gabriela Pukanová 0910 360 209 Školský psychológ Mgr. Dagmara Bari 0903 419 794 Školský psychológ Mgr. Veronika Rusnáková 0911 413 405 Školský špeciálny pedagóg Mgr. Kvetoslava Kleknerová 0911 033 443 Školský špeciálny pedagóg VIN Mgr. Agáta Fridrich Dolha 0910 323 993 Účtovníčka Anna Abrmanová 0903 471 687 Účtovníčka PAM Mária Ďatková 0911 213 407 Administratívny pracovník B blok Emília Svetlíková 037 7731016
        • Benkova ul. 34 P.O.Box 32 94911 Nitra Slovakia
        • IČO: 37965859
        • DIČ: 2021863173
      • Prihlásenie