• Novinky

            • Etická výchova inak

            • Vyučovanie neprebieha len v školských laviciach. Krásne jesenné počasie nám pomohlo pri téme City v 6.ročníku. Porozprávali sme si aké city poznáme, ako ich rozdeľujeme, ako zvládať situácie a pomocou farebných listov sme tvorili smajlíkov.

              Veríme, že sme aj iným skrášlili deň a vyčarili úsmev na tvári

            • Voda, zázrak prírody

            • Dňa 26.10.2022 si žiaci tretieho ročníka doplnili a utvrdili vedomosti z prírodovedy vďaka filmu "Voda, zázrak prírody" premietanom v Mobilnom planetáriu. Zábavnou formou deti videli príbeh kvapky v našom živote, formy vody, jej význam a nutnosť chrániť ju.

            • Tekvičkári – popoludnie so starými rodičmi

            • S veľkou radosťou sme v ŠKD – VIN opäť po čase privítali svojich starých rodičov, rodičov a súrodencov pri už tradičnom vyrezávaní tekvíc. Občerstvili sme sa výborným čajom, pochutili sme si na koláčikoch a ovocí a pri tom pozorovali lietanie šarkanov na futbalovom ihrisku. Svoju tvorivosť a zmysel pre krásu sme trénovali zhotovením vypletanej steny z prírodných materiálov, do ktorej sa zapojili aj dospelí. Prežili sme krásne jesenné popoludnie.

              Ďakujeme všetkým za účasť a tešíme sa o rok.

            • Naši korfbalisti majstrami okresu:)

            • 25.10. sa žiaci korfbalového krúžku zo 4.A zúčastnili majstrovstiev okresu v školskom korfbale. Vo svojej kategórii U10 si s obetavými výkonmi a výbornou streľbou pod vedením pani učiteľky Martiny Gatci vybojovali krásne 1.miesto. Gratulujeme! 

            • Exkurzia do Bratislavy

            • Dňa 7. októbra 2022 organizovali p. učiteľky Mgr. Mlynáriková a Mgr. Kováčová exkurziu do Bratislavy, kde žiaci navštívili Prezidentský palác a Úrad vlády. Vďaka pútavému a zaujímavému výkladu sprievodcov sme sa dozvedeli množstvo informácii o právomoci a funkcii prezidentky, funkcii premiéra, či zaujímavosti z prostredia zasadnutia vlády. Mali sme možnosť pohybovať sa po krásnych historických priestoroch a žiaci dostali odpovede na mnohé zvedavé otázky. Všetkým sa exkurzia páčila a tešíme sa na ďalšiu návštevu.

            • Imatrikulácie prvákov

            • Imatrikulácie tohtoročných prváčikov sa uskutočnili dňa 14.10.2022. Žiaci svoju šikovnosť a múdrosť predviedli v rôznych úlohách a aktivitách, ktoré si pre nich pripravili ich triedne pani učiteľky. Po úspešnom absolvovaní všetkých úloh boli dokonale pripravení na zloženie sľubu prváka, ktorým sa oficiálne zapísali do našej veľkej školskej rodiny ZŠ Benkova.

              Triedne pani učiteľky ich veľkou kúzelnou ceruzkou pasovali za prvákov, odovzdali im pamätné listy, odznaky a malú sladkú odmenu.

              Prajeme Vám veľa šťastia, úsmevov a úspechov v škole, milí prváci!

            • Maľované kamene

            • Ďakujeme!
              12.10.2022 sme strávili príjemné komunitné popoludnie so starými rodičmi, rodičmi, deťmi a p. vychovávateľkami. Jesenné počasie nám pomáhalo stráviť tieto chvíle uvoľnene a vytvorilo kulisu na príjemné rozhovory, kreatívnu tvorbu a trošku sme zastavili uponáhľanosť doby. Akcia nás milo prekvapila veľkou účasťou, tešíme sa na budúcu spoluprácu.

            • Medzinárodná súťaž

            • Naša škola sa zapojila s výtvarnými prácami našich žiakov do medzinárodnej súťaže v Severnom Macedónsku. Boli sme úspešní, za čo ďakujeme kreatívnym žiakom a ich pedagógom. 

              Ocenené práce vznikli pod vedením  p.uč. Kochanovej, Kazánovej, Vargicovej, Szakálovej, Zaujecovej, Sklenárovej, Hozákovej.

            • Tvorivá súťaž - hlasovanie

            •  

              JESEŇ NA ŠKOLE - HLASOVANIE SPUSTENÉ

              tvorivá súťaž pre MŠ/ZŠ o najkrajšiu jesennú výzdobu 

              Naša škola sa tiež zapojila do tejto zaujímavej súťaže svojou fotografiou jesennej výzdoby v škole.

              Hlasujte za túto fotografiu z našej školy.

               

              Súťaž o najkrajšiu jesennú výzdobu. Vyhrajte pre vašu školu,  a vašich žiakov množstvo cien.

              Zapojte sa ešte dnes, hlasovanie JE UŽ SPUSTENÉ.

              Koniec hlasovania: 6.11.2022 o 20.00 hod.

              Ukončenie súťaže: vyhrávajú prvé 3 fotografie s najvyšším počtom bodov.

               

              Hlavnú výhru si môžete vybrať úplne sami.

              Vyhrajte napríklad notebook, multifunkčné zariadenie, pingpongový stôl, čističku vzduchu, kávovar, tlačiareň,

              LED televízor, projektor, mobil, bezdrôtovú myš, sladké dobroty, USB flash disky 32GB........

               

              AKO SA ZAPOJÍME ?

              Bezplatne sa zaregistrujte na stránke http://talentagent.sk/registracia/ !!!

               

              Ako môžeme hlasovať?

              1. Kliknutím na tlačidlo Hlasuj  - 1x za 5 minút, za jeden klik získate 5 bodov.

              2. Poslaním SMS v tvare: talent(medzera)SMS ID(číslo pod každou fotografiou) na 7009, za jednu SMS získate 1000 bodov. Cena spätnej SMS správy je 1,60 € s DPH.

              3. Kreditom -  dobitím kreditu na stránke http://talentagent.sk/dobitie/kredit - získate vždy toľko bodov, koľko potrebujete bez obmedzení, kredit môžete pridávať 1x za 60 sekúnd.

              ​​​​​​​

              ​​​​​​​

              ​​​​​​​

            • Basketbal

            • Milí rodičia,

               

              pozývame všetkých mladých chlapcov ročníky 2012 až 2016, ktorí by chceli hrať basketbal,

               

              aby prišli medzi nás a vyskúšali si ako im to pristane z basketbalovou loptou.

               

              Viac informácií na telefónom čísle 0918 074 665.

            • Deň starých rodičov

            • Október je známy ako mesiac úcty k starším. Ako menia listy na jeseň svoju farbu, aj ľudský život má svoju jeseň. Staré mamy a starí otcovia skrášľujú naše uponáhľané dni, sú prístavom pokoja. Sú pre nás obohatením, zdrojom tradícií, skúseností a nekonečnej lásky.

              12.10. majú svoj špeciálny deň – Deň starých rodičov.Oslávme tento deň spolu s nimi v školskom klube pri maľovaní veselých kameňov v čase od 14tej do 15tej. Kamene budú krášliť átrium na bloku A.

              Kamene prosíme priniesť, farby sú zabezpečené.

            • Šarkaniáda na nitrianskej Kalvárii

            • Milí rodičia a deti,

              v mene mesta Nitra vás pozývame na podujatie - Šarkaniádu na nitrianskej Kalvárii dňa 15.10.2022 (sobota). 

              Podujatie bude prebiehať dňa 15.10.2022 od 13:00 do 17:00, na mieste sa bude nachádzať predajca šarkanov, občerstvenie, maľovanie na tvár. Najzaujímavejšie šarkany budú odmenené. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie ruší!

            • EURÓPSKA NOC VÝSKUMNÍKOV

            • Posledný septembrový deň 30.9.2022 sa žiaci šiestych ročníkov klasických tried a všetci žiaci ročníkov 5.- 9. VIN zúčastnili na Festivale vedy pod názvom „Európska noc výskumníkov“ v priestoroch Starej tržnice v Bratislave. Mottom už 16. ročníka tohto festivalu bolo: „Dôverujme vede“, ktorým organizátori chceli najmä mladých ľudí a žiakov základných škôl podnietiť k aktivite a zážitkovému vzdelávaniu.

              Žiaci sa aktívne zapájali  do workshopov, diskusií a zúčastnili sa aj prebiehajúcich prednášok. Mali možnosť riešiť logické úlohy, súťažiť o zaujímavé ceny, oddýchnuť si v planetáriu....

              Podľa ankety žiakov najviac zaujali lietajúce bionické tvary, robotika, virtuálna realita, obdivovali vodíkové auto a mnoho iných vedeckých projektov. Žiaci odchádzali domov plní dojmov a nadšení z moderných vedeckých výdobytkov.


              Akcia bola realizovaná pod vedením Zuzany Rampašekovej a Ingrid Macákovej

            • Košický maratón ... alebo „Učitelia športujú“ 😊

            • 2. októbra 2022 sa uskutočnil v Košiciach Medzinárodný maratón mieru, známy aj ako Košický maratón. Ide o špičkové medzinárodné atletické podujatie, na ktorom si tisícky bežcov z celého sveta otestujú svoju kondíciu.

              Okrem maratónskeho behu (42,195 km) sa tiež beží mimoriadne obľúbený polmaratón (21,097 km). A práve na tomto okruhu sa po prvý raz postavil na štartovú čiaru aj pán učiteľ Mgr. Samuel Bédy. Do cieľa dobehol s časom 1:57:22.

              K výbornému výsledku srdečne blahoželáme!

              ... a viete že? ... Košický maratón je najstarším maratónom v Európe a tretím najstarším maratónom vo svete? 😊

            • Zubria zvernica a Zámok Topoľčianky

            • Žiaci 5. ročníkov klasikých  tried sa  v rámci predmetu ENV  zúčastnili dňa 29.9.2022 exkurzie do Zubrej zvernice pri Topoľčiankach. Vďaka odbornej prednáške chovateľa sa deti dozvedeli veľa zaujímavého o chove a o živote zubra európskeho, videli kŕmenie zubrov a spoznali okolitú prírodu. Okrem zvernice navštívili Zámok Topoľčianky, ktorý bol  v roku 1970 vyhlásený za národnú kultúrnu pamiatku. Deti sa oboznámili  s históriou zámku, videli  dvestoročnú zámockú knižnicu založenú grófom Jánom Keglevichom, pracovňu prvého ČSR prezidenta T.G.Masaryka s jeho obľúbeným koženým kreslom, miestnosť historických zbraní i orientálnych suvenírov a mnoho iných zaujímavostí.

              Veríme, že deti budú mať na tento plnohodnotne prežitý deň len samé pekné spomienky :)

            • Záložka do knihy spája školy

            • Žiaci ŠKD – klasika pod vedením pani vychovávateliek sa zapojili do 13. ročníka česko-slovenského projektu pre základné školy pod názvom Záložka do knihy spája školy. Téma projektu bola Môj literárny príbeh čaká na tvoje prečítanie.

              Žiaci vyrobili cca 150 záložiek, ktoré poputujú pre žiakov do škôl v Českej republike.

              Cieľom projektu je nadviazanie kontaktov medzi českými a slovenskými základnými školami.

              Sprievodným programom výroby záložiek boli rôzne aktivity zameraná na podporu kreatívneho čítania, ako napr. hodiny hlasného čítania, žiacke besedy o prečítaných knihách, čítanie rozprávok, tvorba leporel podľa námetu z prečítaných alebo vypočutých príbehov, písanie vlastných príbehov podľa fantázie, návšteva verejnej knižnice.

            • Druháci v BOMBOVEJ škole v prírode

            • Druháci si koncom septembra odskočili na pár dní do školy v prírode. Dejiskom zážitkov,čiastočne aj dobrodružných sa stal Horský hotel Lomy pri Hornej Vsi a jeho najbližšie okolie. Deti si hravou a zábavnou formou vychutnávali animačný program s ekologickou tematikou priamo v lone prírody pohoria Vtáčnik na čerstvom vzduchu. Program doplnila opekačka, zbieranie húb (iba jedlých:), sledovanie zvieracích stôp, písanie denníka a odkazov v šifrovanom jazyku prírody. Nikto neochorel, nuda neprišla, smiech nechýbal a „skoro“ všetci poslúchali. Slovenské „švédske stoly chutili“, kto chcel dostal aj „dupľu“ .
              Pobyt nám spríjemňoval jeleň Edo a líška Ryška. V najbližších dňoch tak u druhákov bude na čo spomínať.

            • Európsky deň jazykov

            • 26. septembra 2022 sme si na našej škole opäť pripomenuli Európsky deň jazykov.
              Jazykári pripravili tvorivé dielne, kde vybraní zástupcovia triednych kolektívov plnili rôzne zaujímavé úlohy. Zatiaľ, čo niektorí bojovali na stanovištiach, ostatní v triede vyplnili kvíz a usilovne pracovali na projekte pod vedením triednych učiteľov. Tento rok museli pripraviť výlet pre kamarátov po vybranej krajine.
              A že sa im darilo skvele si môžete pozrieť na výstave projektov na hornej chodbe v bloku A. 

      • Kontakty

        • Základná škola, Benkova 34, 94911 Nitra
        • Riaditeľ PaedDr. Róbert Harmata 0902 371 857 Tajomníčka A blok Zdeňka Bégerová 037 7731011 Zástupkyňa riaditeľa školy pre 1. – 4. ročník a ŠKD Mgr. Janka Kováčová 0911 013 405 Zástupkyňa riaditeľa školy pre 5. – 9. ročník Mgr. Eva Berešová 0911 013 406 Zástupkyňa riaditeľa školy pre žiakov so všeobecným intelektovým nadaním a ŠKD Mgr. Mária Bernáthová 0911 013 402 Vedúca zariadenia školského stravovania Jolana Molnárová 037 7731278 0911 241 284 Kariérový poradca Mgr. Gabriela Pukanová 0910 360 209 Školský psychológ Mgr. Dagmara Bari 0903 419 794 Školský psychológ Mgr. Veronika Rusnáková 0911 413 405 Školský špeciálny pedagóg Mgr. Kvetoslava Kleknerová 0911 033 443 Školský špeciálny pedagóg VIN Mgr. Agáta Fridrich Dolha 0910 323 993 Účtovníčka Anna Abrmanová 0903 471 687 Účtovníčka PAM Mária Ďatková 0911 213 407 Administratívny pracovník B blok Emília Svetlíková 037 7731016
        • Benkova ul. 34 P.O.Box 32 94911 Nitra Slovakia
        • IČO: 37965859
        • DIČ: 2021863173
      • Prihlásenie