• Novinky

            • EURÓPSKY TÝŽDEŇ  MOBILITY

            • V týždni od 16. septembra do 22. septembra každoročne prebieha Európsky týždeň mobility. 

              Témou ročníka 2020 bola Čistejšia doprava pre všetkých!

              Pýtaš sa, čo to vlastne znamená?

              Počas Európskeho týždňa mobility mestá a obce motivujú ľudí, aby  si volili udržateľné spôsoby dopravy, ako sú cestovanie MHD, vlakmi, autobusmi, pešia chôdza či cyklistika. A to všetko preto, aby sme zlepšili kvalitu ovzdušia a urobili z mestských častí príjemnejšie miesta pre život a prácu.

              Na našej škole sme Európsky týždeň mobility poňali vo veľkom: žiaci ôsmych ročníkov si vyskúšali cyklistický trenažér vďaka Mestu Nitra v spolupráci s Mládežníckym cyklistickým klubom Nitra a nezostalo len pri tom! Získali pekné ceny, z ktorých sa veľmi tešili.

              Ani naši najmenší nezaostávali a v ŠKD si pod vedením pani vychovávateliek vyskúšali tieto aktivity: kreslili dopravné značky na asfalt v areáli školy, dopravné prostriedky,  riešili dopravný kvíz, súťažili v jazde na kolobežkách a vozíkoch a nakoniec tvorili plagáty s rôznymi dopravnými prostriedkami.

              Online anketa školy dopadla tiež zaujímavo. Odpovedali ste v nej na otázku: Akým dopravným prostriedkom sa najčastejšie presúvate? Až 62,4% odpovedalo, že najviac cestujú autom, 15,9% autobusom/MHD, vlakom 0%, na bicykli 2,6%, na kolobežke 2,1%, na boarde 0% a najčastejšie pešo chodí 16,9% z tých, ktorí sa do ankety zapojili.

              Tešíme sa na ďalší ročník, kedy sa určite znovu zmobilizujeme :)

            • Moravsko-slovenský chodecký pohár

            • V sobotu 12.9.2020 sa uskutočnil v Zámockej záhrade v Hlohovci pod záštitou predsedu VÚC TTSK Mgr. Jána Viskupiča 23.ročník Medzinárodného chodeckého mítingu, na ktorom našu školu úspešne reprezentoval žiak V.D triedy Nikolas Pribilinec. Svojím športovým výkonom si "vychodil" krásne tretie miesto.

              Gratulujeme!

            • Nitrianska školská stolnotenisová liga

            • K Pezinskej školskej stolnotenisovej lige nám pribudla aj školská liga v Nitre. V školskom roku 2019/2020 sa naši žiaci zúčastnili dvoch turnajov zo štyroch, na ktorých nás mimoriadne úspešne reprezentovali. Simon Ištokovič  z  8. A triedy na turnajoch predviedol svoje športové umenie a obsadil v konkurencii registrovaných hráčov na obidvoch turnajoch prvé miesto. Zásluhu na tomto úspechu majú aj ďalší žiaci: Kollár Nikolas, Jančo Tomáš a Bacho Kristián, ktorí sa tiež zapojili do turnaja a so Simonom Ištokovičom vytvorili úspešné družstvo, ktoré je zatiaľ v tabuľke škôl na druhom mieste. Ďalšie dva turnaje sa z dôvodu  pandémie odložili. Turnaja sme sa zúčastnili vďaka finančnej podpore NSK a našej školy. Všetkým partnerom aj pani učiteľke Dovičovičovej ďakujeme a tešíme sa na ďalšie turnaje. 

              Tréner

            • ZŠ Benkova zaviedla elektronické platby príspevku na úhradu za pobyt žiaka v ŠKD od 1.9.2020

            •  

              Platba príspevku na úhradu za pobyt žiaka v ŠKD od 1.9.2020:


              Príspevok na úhradu za pobyt žiaka v ŠKD je suma stanovená VZN Mesta Nitra, t. j. 15,- €.
              Príspevok na úhradu za pobyt žiaka v ŠKD uhrádza zákonný zástupca každý mesiac, vždy do
              20. dňa v mesiaci.


              Spôsob úhrady za pobyt žiaka v ŠKD sa bude uskutočňovať nasledovne:


              Na stránke zsbenkova.edupage.org po prihlásení v sekcii PLATBY nájdete údaje o platbe.

              Číslo účtu na uskutočnenie platby, vygenerovaný variabilný symbol – vášho dieťaťa, ktorý je potrebné uvádzať pri platbe a pri zadaní trvalého príkazu.


              Zákonný zástupca je povinný uhrádzať príspevok na ŠKD mesačne prostredníctvom elektronickej platby

              SK28 5600 0000 0008 6126 2002 (nie vkladom v hotovosti).


              Je potrebné uviesť ako doplňujúci údaj priezvisko, meno žiaka a triedu
              (napr.: Nováková Nina, III.A).


              Platbu za ŠKD nie je možné uhradiť za celý rok naraz, len jednotlivo mesačne!

              O pripísaní platby na náš účet Vás budeme informovať v module PLATBY na stránke zsbenkova.edupage.org alebo v mobilnej aplikácii Edupage.



              vedenie školy

               

            • Správame sa HYGIENICKY, myslíme EKOLOGICKY

            • ZŠ Benkova 34 od začiatku školského roka poskytuje všetkým žiakom a zamestnancom výnimočný hygienický program a to nielen v súvislosti s prevenciou šírenia ochorenia COVID-19.

              Žiaci majú na toaletách k dispozícii penové mydlo s nízkym obsahom Ph, ktoré nevysušuje  a je bezfarebné, čo znižuje riziko prípadných alergických reakcií. Ak by mydlo nestačilo, môžu žiaci použiť dezinfekčný gél, ktorý sa nachádza na umývadle. Samozrejmosťou sú obrúsky na utieranie rúk a toaletný papier v každej kabínke.

              Ale čím je náš hygienický program výnimočný?

              Všetky používané papierové produkty sú z ekologického papiera vyrobeného z recyklovaných nápojových kartónov. EcoNatural je rad výrobkov z materiálu Fiberpack ®, teda surovín získaných recykláciou celulózových vlákien prítomných v nápojových kartónoch. Fiberpack ® je prielomom v oblasti technológií a ochrany životného prostredia, ktorý pochádza zo spolupráce medzi Lucart Group a Tetra Pak®.

               

              Rešpektujeme životné prostredie, pretože podporujeme výrobcu, ktorý nevyrúbava stromy, ale recykluje materiál, ktorý by inak skončil na skládke. Mechanickým pôsobením fyzicky oddeľuje jednotlivé materiály bez použitia látok škodlivých pre človeka či životné prostredie. Vďaka inovatívnemu výrobnému procesu sú celulózové vlákna oddeľované od polyetylénu a hliníka bez použitia látok škodlivých pre človeka a životné prostredie. Celulózové vlákna sa používajú aj na výrobu nášho papiera, zatiaľ čo polyetylén a hliník slúžia ako suroviny pri priemyselnej výrobe predmetov dennej potreby (napríklad perá, pravítka a pod.)

              A prečo je tento papier hnedý?

              Dôvodom typickej svetlohnedej farby papiera je použitie nebielených celulózových vlákien prítomných v nápojových kartónoch, tie si udržiavajú prirodzenú farbu dreva.

               

              Na Benkovej sme opäť spojili príjemné s užitočným - rodičia nemusia kupovať hygienické potreby a environmentálna výchova sa naďalej rozvíja v našom povedomí.

      • Kontakty

        • Základná škola, Benkova 34, 94911 Nitra
        • Riaditeľ PaedDr. Róbert Harmata 0902 371 857 Tajomníčka A blok Zdeňka Bégerová 037 7731011 Zástupkyňa riaditeľa školy pre 1. – 4. ročník a ŠKD Mgr. Janka Kováčová 0911 013 405 Zástupkyňa riaditeľa školy pre 5. – 9. ročník Mgr. Eva Berešová 0911 013 406 Zástupkyňa riaditeľa školy pre žiakov so všeobecným intelektovým nadaním a ŠKD Mgr. Mária Bernáthová 0911 013 402 Vedúca zariadenia školského stravovania Jolana Molnárová 037 7731278 0911 241 284 Kariérový poradca Mgr. Gabriela Pukanová 0910 360 209 Školský psychológ Mgr. Dagmara Bari 0903 419 794 Školský psychológ Mgr. Veronika Rusnáková 0911 413 405 Školský špeciálny pedagóg Mgr. Kvetoslava Kleknerová 0911 033 443 Školský špeciálny pedagóg VIN Mgr. Agáta Fridrich Dolha 0910 323 993 Účtovníčka Anna Abrmanová 0903 471 687 Účtovníčka PAM Mária Ďatková 0911 213 407 Administratívny pracovník B blok Emília Svetlíková 037 7731016
        • Benkova ul. 34 P.O.Box 32 94911 Nitra Slovakia
        • IČO: 37965859
        • DIČ: 2021863173
      • Prihlásenie