• Novinky

            • DEŇ NARCISOV - POĎAKOVANIE

            • V mene všetkých, ktorí trpia onkologickým ochorením ďakujeme tým, ktorí podporili zbierku  organizovanú Ligou proti rakovine - DEŇ NARCISOV.

              Spoločne sa nám podarilo vyzbierať neuveriteľných 842,90 €!

            • Deň Zeme

            • Pri príležitosti Dňa Zeme 22.4. sme si v piatok pripomenuli aké dôležité je správať sa ekologicky, teda s väčším ohľadom na našu planétu Zem. 

              Spoločne sme si navrhli aj zmeny, ktoré môžeme urobiť v našom každodennom živote. Zisťovali sme akú veľkú ekostopu po sebe zanechávame a či vieme správne triediť aj tie  najkomplikovanejšie suroviny. 

              Žiaci 1.stupňa si vytvorili špeciálne plagáty s množstvom želaní a našej planéte  popriali hlavne veľa láskavých a vnímavých ľudí, čisté rieky a lesy, menej áut a odpadkov a viac vysadených stromov a rastlín.

              Starší žiaci sa prostredníctvom motivačného videa s exkurziou -  Separácia odpadu zapojili do projektu OZ HELP Slovakia „Informačné aktivity zamerané na problematiku nakladania s odpadmi pre spektrum cieľových skupín“ .

            • Krajské kolo Geografickej olympiády

            • Dňa 22.04.2022 sa uskutočnilo v Zlatých Moravciach krajské kolo Geografickej olympiády. V kategórii E 8.-9.ročník  sa súťaže zúčastnil žiak našej školy Jozef CHlapečka VIII.T. Jožko v silnej konkurencii dosiahol krásne umiestnenie - 5.miesto v rámci kraja a stal sa úspešným riešiteľom.

              Blahoželáme :)

            • Veľkonočné multikultúrne podujatie: Easter Egg Hunt

            • Deň pred Veľkonočnými prázdninami sa žiaci 3. ročníka zapojili do osláv Veľkej noci.
              Učiteľky anglického jazyka si pre deti pripravili deň plný aktivít a zábavy. Všetky aktivity boli zamerané na rozvoj komunikačných zručností v anglickom jazyku. Okrem iného si žiaci vyrobili zajačie ušká a girlandu do tried, osvojili si slovnú zásobu s jarnou tematikou, hrali BINGO a vytvorili si vlastnú knižku o zajačikovi na pamiatku. Na školskom dvore zažili " Easter Egg Hunt" kde podľa rôznych indícii pátrali po vajíčkach. Jednou z úloh bolo aj pokúsiť sa uhádnuť počet čokoládových vajíčok v mega vajci. Z každej triedy bol odmenený žiak s najlepším odhadom. Ostatných žiakov tiež potešila odmena za splnenie úloh na konci dňa.

              Tieto aktivity si pre deti pripravili Mgr Moravčíková, Mgr. Mráziková, Mgr, Rybanová, Mgr. Štangová. a Mgr.Urbanová.

            • DEŇ NARCISOV

            • Dňa 28. apríla 2022  sa uskutoční celoslovenská zbierka pod názvom DEŇ NARCISOV, ktorú organizuje Liga proti rakovine. Výťažok zo zbierky bude použitý pre ľudí trpiacich  onkologickým ochorením.

              Prispieť do zbierky môžete kúpou narcisu, ktorý sa bude predávať aj u nás v škole alebo nezištným finančným darom vhodeným do pokladničky. Takisto môžete prispieť formou SMS na číslo 848. Cena SMS je 3 eurá. Pomôžme urobiť ťažké dni krajšími!

              ĎAKUJEME.

            • Hviezdoslavov Kubín - okresné kolo

            • Naše šikovné žiačky Mária Anna Gergeľová zo IV.U, Sarah Diana Kincelová zo IV.U, Beatrice Damborská zo VI.ULiana Gajdošová zo VI.U nás opäť úspešne reprezentovali v umeleckom prednese, a to na okresnom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín. Mária Anna Gergeľová získala čestné uznanie v I. kategórii v prednese poézie a Beatrice Damborská získala 1. miesto v II. kategórii v  prednese poézie a postúpila do krajského kola súťaže. Beatrice držíme palce do ďalšieho kola a všetkým dievčatám blahoželáme ku skvelému výkonu.

            • Bradlo - Košariská - Modra

            • Dňa 26. 4. 2022 sa žiaci ôsmeho ročníka zúčastnili exkurzie na Bradlo, kde si zblízka pozreli Mohylu Milana Rastislava Štefánika. Odtiaľ sa presunuli do jeho rodného domu v Košariskách, pozreli si evanjelický kostol, v ktorom bol pokrstený a navštívili cintorín, kde sú pochovaní jeho rodičia. Následne v Modre absolvovali prehliadku Múzea Ľudovíta Štúra a mohli si pozrieť pamätnú izbu venovanú tomuto velikánovi Slovenska. Na všetkých miestach sa stretli s odborným výkladom. Exkurzia sa podarila a žiaci si priniesli mnoho zaujímavých informácií, podnetov a zážitkov.

            • LAPBOOK

            • Viete, čo je to lapbook? LAPBOOK je v podstate vlastnoručne vyrobená kniha, ktorá nám pomáha roztriediť nové informácie. Väčšinou obsahuje množstvo mini knižočiek, rôznych vrecúšok, otváracích okienok a iných interaktívnych prvkov, čo ju robí pre deti príťažlivou.

              Každý žiak II.A triedy si pod vedením Mgr. Jany Michalíkovej vytvoril takúto vlastnú didaktickú pomôcku - LAPBOOK. Pani učiteľka zároveň žiakom predstavila kreatívny spôsob uľahčujúci zapamätávanie si učiva. 

              Druháci sa so svojimi dielami "lapbookmi" zapojili do celoslovenskej súťaže, kde získali nádherné 1. miesto.

              A téma víťazného lapbooku - Slovenský jazyk a literatúra - ČO VIEM O HLÁSKACH?

              https://www.aitec.sk/aktualita-sprava/-o-tom-ako-nam-lapbooky-vasich-ziakov-urobili-velku-radost

            • Krajské kolo Fyzikálnej olympiády

            • Dňa 21.04.2022 sa uskutočnilo krajské kolo Fyzikálnej olympiády v kategórii E, ktorého sa zúčastnil žiak našej školy Michal Schubert z IX.T. Michal dosiahol krásne umiestnenie na 9.mieste v rámci kraja a stal sa úspešným riešiteľom.

              Blahoželáme :)

            • Okresné kolo Chemickej olympiády

            • Dňa 25.03.2022 sa konalo okresné kolo Chemickej olympiády. Žiaci Simon Burcl z VIII.U a Rafael Hanus z IX.A výborne zvládli nielen teoretické ale aj praktické úlohy, čomu zodpovedá aj umiestnenie žiakov a postup do krajského kola .

              Simon Burcl sa umiestnil na 2.mieste a postupuje do krajského kola. Rafael Hanus sa umiestnil na krásnom 12.mieste a stal sa úspešným riešiteľom.

              Obidvom chlapcom gratulujeme a  ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy :)

              Simonovi držíme palce v ďalšom náročnejšom kole!

            • Olympijský odznak všestrannosti

            • Dňa 25.4.2022 sa uskučtočnilo v mestskej športovej hale krajské kolo súťaže Olympijský odznak všestrannosti.  Zúčastnilo sa jej až 23 škôl. Naši žiaci si v silnej konkurencii zmerali svoje sily a umiestnili sa na krásnom 4.mieste v kategórii zmiešaných družstiev. V kategórii žiačky - jednotlivci sa Kristína Demanková zo 6.D triedy umiestnila na výbornom 3.mieste, čím si vybojovala miestenku v celoslovenskom finále :)

              Našu školu reprezentovali:

              zmiešané družstvo: Viktória Ševčíková 6.A, Liliana Vincúrová 6.B,  Kevin Benko 6.B,  Lukáš Mičko 6.B                  žiačky jednotlivci:   Kristína Demanková 6.D, Nela Hajašová 6.D        

              Všetkým súťažiacim srdečne blahoželáme!                                                                                                

            • Turnaj v stolnom tenise

            • Učitelia TSV si dňa 20.4.2022 pripravili pre žiakov 7.- 9. ročníka turnaj v stolnom tenise. Súťažilo sa v dvoch kategóriách: chlapci, dievčatá. Súťažiaci vyskúšali aj nový pingpongový stôl, ktorý naši žiaci vyhrali v celoslovenskom kole v súťaži Olympijský odznak všestrannosti. Prví traja v každej kategórii boli odmenení.

              Výsledky turnaja:

              Kategória dievčatá:   

              1. miesto   Laura ŠEBOKOVÁ                

              2. miesto  Tatiana KRUPOVÁ

              3. miesto  Nina HALVOVÁ

              Kategória chlapci:      

              1. miesto   Richard KOCHAN

              2. miesto  Šimon MAJERČÍK

              3. miesto  Daniel  ŠTANCEL

              Víťazom srdečne blahoželáme:)

            • Biologická olympiáda - okresné kolo

            • Dňa 21.4.2022 sa na ZŠ Fatranská v Nitre konalo okresné kolo 56. ročníka Biologickej olympiády kategórie D pre okres Nitra, ktorého sa zúčastnili aj dvaja žiaci našej školy.

              Liana Gajdošová a Roman Mandalík, obaja z triedy VI. U, si zmerali svoje sily s konkurenciou v projektovej časti.

              Gratulujeme Liane Gajdošovej, ktorá sa umiestnila na krásnom prvom mieste:)

              Obom žiakom ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

            • Okresné kolo súťaže Šaliansky Maťko

            • 28.3.2022 nás žiaci z našej školy, Vincent Brezina z II.U, Mária Anna Gergeľová zo IV.U a Lívia Brunclíková zo VII.T,  reprezentovali na okresnom kole súťaže v umeleckom prednese povesti pod názvom Šaliansky Maťko. Vincent reprezentoval školu v umeleckom prednese prvýkrát a zvládol to výborne, recitoval v I. vekovej kategórii. Mária, skúsená recitátorka,  zarecitovala svoj text vynikajúco a  získala 2. miesto v II. vekovej kategóriiLívia, ďalšia skúsená recitátorka, predniesla svoju povesť tiež skvelo a získala  1. miesto v III. kategórii a bude nás reprezentovať v krajskom kole súťaže.

              Lívii držíme palce a všetkým trom reprezentantom školy gratulujeme a tešíme sa na ich ďalšie vystúpenia :)

            • Ako zajko smelých prvákov do knižnice priviedol.

            • Deň s knihou sa u prvákov začal čítaním príbehu z knižky J.C. Hronského O smelom zajkovi. Po prečítaní sa v dramatickom prevedení textu na chvíľu premenili na odvážneho zajaca, ktorý sa rozhodol odísť do sveta. Navštívili kapustné pole, ochutnali  mamkine makové koláče a zažili neopakovateľné chvíle pri cestovaní lietadlom.

              To, že čítanie ich baví a textom rozumejú, ukázali pri výrobe ich prvých vlastných kníh :)    

              Knižné dobrodružstvo sa týmto neskončilo, ale pokračovalo návštevou školskej knižnice. Ich prvé zoznámenie sa s ňou prebehlo naozaj netradične. Pri prezeraní kníh našli na poličkách ukrytých niekoľko veľkonočných vajíčok s úlohami. Po prečítaní úloh sa pustili do knižného pátrania. Pátrania sa nezľakli a ako správni detektívi všetky hľadané knihy našli.

              Za odmenu ich čakalo čítanie nimi vybraných kníh. Chvíle strávené s knihami a čítaním si naozaj užili.

            • Logická olympiáda žiakov VIN

            • Dňa 17.3.2022 sa uskutočnilo školské kolo 10. ročníka Logickej olympiády intelektovo nadaných žiakov základných škôl a osemročných gymnázií do 15 rokov.

              Súťaže sa zúčastnili všetci žiaci VIN 1.-9. ročníka. Súťažilo sa v 2 kategóriách: kat. A žiaci 1.-4. ročníka, kategória B žiaci 5.-9. ročníka. Dvaja najlepší z každej kategórie postupujú do Celoslovenského kola, ktoré sa bude tento školský rok konať online 25.4.2022.

              Držme palce týmto žiakom:

              Kategória A:

              Samuel Slamka, 4.T, Jakub Krajčí, 4.T

              Kategória B:

              Šimon Prešinský, 9.T, Richard Jonáš Zach, 8.U

            • IQ olympiáda

            • Dňa 8.4.2022 sa uskutočnilo školské kolo 11. ročníka IQ olympiády, ktorú organizuje Mensa Slovensko. Žiaci 5.-9. ročníka VIN si preverili svoje schopnosti logicky uvažovať, riešiť všestranné úlohy pokrývajúce rôzne druhy intelektového nadania. Čakalo ich 25 logických úloh, na ktoré mali spolu 30 minút.

              Výsledkom však nie je výška IQ, ale počet bodov za vyriešenie testu. Dvaja najlepší postúpia do regionálneho kola. Výsledky sa dozvieme 20.4.2022 :)

            • Postup do krajského kola Fyzikálnej olympiády

            • Dňa 25.03.2022 sa konalo okresné kolo z fyzikálnej olympiády. Aj keď boli príklady veľmi náročné, náš žiak Michal Schubert z IX.T to zvládol bravúrne a postupuje do krajského kola.

              Gratulujeme a držíme palce v ďalšom náročnejšom kole!

              Ďakujeme za reprezentáciu našej školy :)

            • Stojany na kolobežky a bicykle

            • V ZŠ Benkova máme k dispozícii nové stojany na kolobežky a bicykle. Sú umiestnené na betónovej ploche pred B blokom. Stojany sú k dispozícii žiakom a zamestnancom našej školy. Je potrebné použiť vlastné uzamykacie príslušenstvo. 

    • Kontakty

      • Základná škola, Benkova 34, 94911 Nitra
      • Riaditeľ PaedDr. Róbert Harmata 0902 371 857 Tajomníčka A blok Zdeňka Bégerová 037 7731011 Zástupkyňa riaditeľa školy pre 1. – 4. ročník a ŠKD Mgr. Janka Kováčová 0911 013 405 Zástupkyňa riaditeľa školy pre 5. – 9. ročník Mgr. Eva Berešová 0911 013 406 Zástupkyňa riaditeľa školy pre žiakov so všeobecným intelektovým nadaním a ŠKD Mgr. Mária Bernáthová 0911 013 402 Vedúca zariadenia školského stravovania Jolana Molnárová 037 7731278 0911 241 284 Kariérový poradca Mgr. Gabriela Pukanová 0910 360 209 Školský psychológ Mgr. Dagmara Bari 0903 419 794 Školský psychológ Mgr. Veronika Rusnáková 0911 413 405 Školský špeciálny pedagóg Mgr. Kvetoslava Kleknerová 0911 033 443 Školský špeciálny pedagóg VIN Mgr. Agáta Fridrich Dolha 0910 323 993 Účtovníčka Anna Abrmanová 0903 471 687 Účtovníčka PAM Mária Ďatková 0911 213 407 Administratívny pracovník B blok Emília Svetlíková 037 7731016
      • Benkova ul. 34 P.O.Box 32 94911 Nitra Slovakia
      • IČO: 37965859
      • DIČ: 2021863173
    • Prihlásenie