• Novinky

            • Krajské finále súťaže Jazykový kvet

            • Dňa 27.4.2023 sa v kultúrnom centre Zobor konalo Krajské finále súťaže Jazykový kvet - súťaž v prednese poézie a prózy v cudzom jazyku.

              V súťaži dosiahla naša škola nasledovné umiestnenia:

              1.kategória:

              poézia a próza - vlastná tvorba

              1. miesto - Nina Štrbová z lll.E - postupuje na celoslovenské kolo 

              poézia a próza - prevzatá tvorba 

              3. miesto - Nola Nikoleta Arpáš z lll.A 

              2. kategória:

              vlastná tvorba 

              1. miesto - Mária Anna Gergeľová z V.U - postupuje na celoslovenské kolo

              2. miesto - Beatrice Damborská z Vll.U      

              2. miesto - Adela Zvalová z V.U

              Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť a víťazom srdečne blahoželáme!

              pani učiteľky J. Moravčíková a A. Maňovská

            • Song - súťaž v speve v anglickom jazyku

            • Dňa 12.5.2023 sa v CVČ Domino konala súťaž v speve v anglickom jazyku. Našu školu reprezentovali šikovné dievčatá, ktoré sa umiestnili na popredných miestach :-) 

              1.kategória - sólo

              Alica Balková zo IV.U - 2.miesto

              Tina Síkelová z III.B - 3.miesto

              2.kategória - sólo

              Sofia Rosenbergerová z VIII.B

              2.kategória - skupina

              Lívia Brunclíková, Timea Fekete z VIII.T a Zora Juhásová z IX.U - 2.miesto

              Gratulujeme! 

            • Exkurzia „Historická Trnava“

            • So žiakmi 7. ročníka sme sa po dva dni,10. a 11. mája 2023, vybrali spoznávať Trnavu- jej históriu a sakrálne pamiatky. Spoločne sme si pozreli Západné krídlo radnice s väzením, kde je v podzemí vínna pivnica, nazreli sme do Baziliky sv. Mikuláša so zázračným obrazom Panny Márie Trnavskej, svoje zákutie nám ukázala aj kostnica za Bazilikou a mohli sme vystúpiť na Mestské hradby. Dvere nám otvoril aj najkrajší trnavský kostol postavený Mikulášom Esterházym- Kostol sv. Jána Krstiteľa. Svoju spoznávačku Trnavy sme zavŕšili výstupom na Mestskú vežu, ktorý sme všetci hrdinsky zvládli. Po celý čas nás sprevádzal pán sprievodca v dobovom kostýme, ktorý mal obdivuhodný prehľad o dejinách mesta a celú prehliadku nám spríjemnil.

            • Grantový program Nadácie SOŠV "Ukáž sa!"

            • Štartuje 8. ročník grantového programu Nadácie SOŠV "Ukáž sa!"
              Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru opäť otvára dvere pre talentovaných mladých športovcov! Máš talent? Využi moment a Ukáž sa!

              V 8. ročníku programu bude rozdelených 35 000 eur medzi budúce športové hviezdy vo veku od 10 do 18 rokov.  Prihlásiť sa môžu jednotlivci aj mládežnícke kolektívy. 

              Viac informácií o programe a prihlasovací formulár nájdete na www.olympic.sk/ukazsa

              #smejedentim  #ukazsa #ukazsa2023

            • Ja som malý kuchárik...

            • Na deň 11.5. 2023  sa žiaci zo IV.D spolu so svojou pani vychovávateľkou veľmi tešili. Predviedli totiž svoje kulinárske zručnosti a vlastnoručne pripravili palacinky a wafle. Každý si ich potom natrel podľa chuti nuttelou alebo výborným domácim džemom. Nesmela chýbať ani šľahačka a čokoládový toping :)

               Výsledok nám všetkým veľmi chutil. Mňam-mňam!

            • Majstrovstvá okresu vo futbale - mladšie žiačky

            • Dňa 9. 5. 2023 sa na Základnej škole Tulipánová uskutočnilo finále majstrovstiev okresu vo futbale mladších žiačok. V celkovom hodnotení sme si vybojovali pekné 2. miesto.

              K umiestneniu blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy :)

            • Tajov - po stopách slovenských osobností

            • V malebnej dedinke banskobystrického okolia začali svoju cestu životom významné osobnosti Slovenska: Jozef Gregor Tajovský a Jozef Murgaš, s ktorými sa oboznámil 6.ročník na svojej exkurzii začiatkom mája. Pre veľký záujem žiakov nás obec Tajov vítala 2 dni a ukázala nám svoju príjemnú slnečnú stránku, ale aj tú upršanú. Podobne to bolo aj s osudmi našich velikánov, o ktorých sa pútavou formou žiaci dozvedeli. Navštívili sme aj cintorín, kde majú pamätné miesta a videli sme aj drevenú sochu Murgaša. Po návrate svoje poznatky a dojmy žiaci spracovali do krátkeho referátu.

              Exkurzii zdar!

            • Ekonomická olympiáda

            • Koncom marca organizovali na našej škole Mgr. Kováčová a Mgr. Mlynáriková v rámci občianskej náuky Ekonomickú olympiádu. V školských kolách súťažilo 4467 žiakov zo 174 škôl z celého Slovenska. V krajskom kole sa naši žiaci umiestnili v prvej desiatke -  Peter Peťovský z IX. A (8. miesto) a Jozef Chlapečka z IX.T (10. miesto) .

              Víťazom srdečne blahoželáme!

            • Exkurzia: Spoznávame Tekov

            • 4. mája 2023 sme sa so žiakmi 5. ročníka vybrali spoznávať Tekov, konkrétne Hronský Beňadik a Levice. V Hronskom Beňadiku sme si pozreli Baziliku Minor - kostol sv. Benedikta opáta a Panny Márie Tiež sme mali možnosť nazrieť aj do benediktínskeho kláštora a sídla opáta. Mohli sme si vyskúšať aj jednu z prác benediktínskych mníchov- v skriptóriu sme skúšali prepis písma husím brkom. Z Hronského Beňadiku sme sa presunuli do Levíc, kde sme navštívili Tekovské múzeum, vďaka ktorého expozícii sme mohli nahliadnuť do dejín Levíc od doby kamennej až po súčasnosť. Pozreli sme si múzeum lekárnictva, cechov, remesiel a ľudových odevov. Hneď vedľa múzea sa vypínal Levický hrad, ktorý nás tiež zaujal svojou majestátnosťou a históriou. Domov sme odchádzali plní zážitkov a poznatkov.

            • Pomáhame pomáhať

            • V piatok 5.5.2023 sme boli na Mestskej tržnici odovzdať domáci textil, ktorý sa nám s vašou pomocou podarilo vyzbierať, za čo vám patrí veľká vďaka. Panie z o. z. PODAJ MI RUKU, NITRA, boli veľmi rady, pretože práve v týchto dňoch pociťujú nedostatok domáceho textilu. Prišli sme práve včas!

              Ak ste ešte našli doma veci do domácnosti, ktoré by mohli pomôcť tým, ktorí to potrebujú, neváhajte ich priniesť na Mestskú tržnicu aj vy každý pracovný deň po 15.00.

            • Biologická olympiáda

            • Dňa 24. 3. 2023 sa na našej škole konalo školské kolo biologickej olympiády kategórie D, ktorého sa zúčastnilo spolu 30 žiakov 6. a 7. ročníka. Štyria úspešní žiaci postúpili do okresného kola, ktoré sa uskutočnilo 20. 4. 2023 v ZŠ Fatranská v Nitre, kde každý z nich skončil ako úspešný riešiteľ.

              V podkategórii D – P – projektovej časti - našu školu reprezentovali Liana Gajdošová zo VII. U, ktorá obsadila 2. miesto a Karolína Beláková zo VI. T, ktorá obsadila 4. – 5. miesto.

              V podkategórii D – TP – v teoreticko-praktickej časti našu školu reprezentoval Eduard Hošek zo VII. T, ktorý v silnej konkurencii obsadil 4. miesto a Roman Mandalík zo VII. U obsadil 23. miesto.

              Dňa 13. 4. 2023 sa konalo okresné kolo biologickej olympiády kategórie E, kde v podkategórii botanika bola úspešná a obsadila 4. miesto Lívia Brunclíková z VIII. T triedy.

              Všetkým srdečne gratulujeme!

            • Anglický týždeň v I. A, B, C, D

            • What's your name? How old are you? How are you? What's your favourite color?...

              To je len zopár otázok, ktoré sprevádzali žiakov nášho 1.ročníka počas anglického týždňa (24.4. - 27.4.2023) s lektormi Language Planet.

              Žiaci zažili zaujímavé hodiny matematiky, telesnej výchovy, ale aj prvouky v anglickom jazyku a hravou formou sa naučili veľmi veľa nových slov.

              Tešíme sa na naše ďalšie spoločné hodiny a ďakujeme Language Planet 😊.

            • Potopí nás klimatická kríza?

            • V mesiaci apríl sme pri príležitosti Dňa Zeme zorganizovali v spolupráci s občianskym združením Pestrec sériu enviro workshopov o klimatickej zmene pre žiakov 8. a 9.ročníka.

              Na úvod si žiaci pozreli dokumentárny film Po nás potopa o dopadoch klimatickej krízy na Slovensko s výpoveďami ľudí, ktorým klimatická kríza tvrdo udrela do života.

              Z dokumentu sa  napríklad dozvedeli:

              • v roku 2017 sme zaznamenali najdlhšie suché obdobie od roku 1981, ktoré trvalo nepretržitých 220 dní,
              • za 40 rokov priemerná ročná teplota na Slovensku stúpla zhruba o 2,5°C,
              • koncom roka 2005 bol objem ľadu v Demänovskej ľadovej jaskyni približne 1000 m3, v roku 2022 bol tento objem už len 80 m3.

              Po prezretí dokumentu  nasledovali aktivity a živé diskusie  o tejto dôležitej téme.

              image.png

            • Dajte veciam druhú šancu

            • Pri  príležitosti Dňa Zeme sme sa rozhodli v rámci projektov Recyklohry a Ekocharita zorganizovať na našej škole v  týždni od 24.4 do 28.4.  pilotnú celoškolskú akciu pod názvom Dajte veciam druhú šancu zameranú na zber oblečenia vhodného na ďalšie použitie.

              Spolu sa nám podarilo vyzbierať okolo 600 kg textilu. Každým vyzberaným kilogramom sme do obehu vrátili výrobok, ktorý by pravdepodobne časom skončil v zmesovom odpade a následne na skládke. Vďaka našej akcii si každý vyzbieraný kilogram po pretriedení nájde svoju druhú šancu alebo bude z neho po recyklácii nový výrobok.

              Ďakujeme všetkým žiakom, rodičom ale aj zamestnancom školy, ktorí sa  do zberu zapojili a tešíme sa, že aj takýmto spôsobom pomáhame životnému prostrediu.

              Ekocharita Slovensko (@EkocharitaSK) / Twitter Čachtice - oficiálna stránka obce - Recyklácia a triedenie textilu Čo so  starým oblečením? Kým kov je recyklovateľný donekonečna a papier možno  recyklovať 5 až 7-krát, možnosti recyklovania odevov a textilu sú

            • Školské kolo IQ olympiády

            • Aj v tomto školskom roku sa žiaci 5.- 9. ročníka VIN zapojili do IQ olympiády. V on-line školskom kole si preverili svoju schopnosť logicky uvažovať, riešiť rôzne typy úloh založených na všeobecných princípoch. Pre ich riešenie nepotrebovali žiadne „špeciálne vedomosti.“ S trochou nadsadenia sa dá povedať, že na ich zvládnutie je potrebný iba „zdravý rozum“. 

              Do regionálneho kola postúpili: Jakub Kántor z IX.U, Simon Joanidis a Dominika Šimonová z VIII.T a Adam Fabiš z IX.T.

              Všetkým srdečne gratulujeme a budeme držať palce v regionálmon kole v Trnave.

            • Beseda o poľovníctve a kynológii

            • Dňa 27.4.2023 sa žiaci 3. a 4. ročníka zúčastnili besedy o poľovníctve, kynológii a starostlivosti o zvieratká. Dozvedeli sa, že stromy, kríky, rastliny a predovšetkým zvieratká majú veľmi vnímavé oči  a uši. Vtáčiky spievajú, a tak sa vlastne dorozumievajú a potôčik tečie dravo a miestami len tak šumí. Žiaci mali možnosť vidieť aj poľovníckych psov priamo v akcii. Ukázali im, ako sa psy cvičia a ako vedia upozorniť svojho pána na korisť. Deťom sa prezentácia veľmi páčila.

              Ďakujeme Osvetovej komisii OkO SPZ Nitra, ze navštívili našu školu. 

            • Deň narcisov

            • Ako každoročne, aj tento rok sme sa zapojili do zbierky na pomoc pre pacientov trpiacich onkologickým ochorením organizovanou Ligou proti rakovine pod názvom DEŇ NARCISOV.

              V škole sa nám podarilo vyzbierať krásnych 808, 30 eura.

              Všetkým, ktorí pomohli dobrej veci, ĎAKUJEME!

            • Otvorená hodina

            • Dňa 18.4.2024 sa uskutočnila otvorená hodina pre rodičov žiakov  II. A triedy pod vedením Mgr. Mariany Štangovej. Hodina bola zameraná na využitie Hejného metódy vyučovania matematiky. Vyučovanie matematiky prebieha výlučne vo vybraných triedach a je vo fáze pilotného overovania.

            • Englishstar

            • Dňa 27.4.2023 sa na našej škole uskutočnila súťaž Englishstar. 98 detí z ročníkov 1.- 9. sa rozhodlo, že formou testu si preveria svoje vedomosti z anglického jazyka.

              Ďakujeme za účasť, výsledky budú známe v júni. 

              Držíme palce! 

            • Englishweek

            • V týždni od 17.4. - 21.4.2023 mali možnosť naši šiestaci, siedmaci a ôsmaci zažiť výnimočné hodiny s anglickými lektormi.

              Hodiny boli zamerané na komunikáciu v angličtine - vyrábali a prezentovali sa projekty, hrali sa hry zamerané na rozšírenie slovnej zásoby, viedli sa situačné dialógy.

              V neposlednom rade to bola ZÁBAVA :)

    • Kontakty

      • Základná škola, Benkova 34, 94911 Nitra
      • Riaditeľ PaedDr. Róbert Harmata 0902 371 857 Tajomníčka A blok Zdeňka Bégerová 037 7731011 Zástupkyňa riaditeľa školy pre 1. – 4. ročník a ŠKD Mgr. Janka Kováčová 0911 013 405 Zástupkyňa riaditeľa školy pre 5. – 9. ročník Mgr. Eva Berešová 0911 013 406 Zástupkyňa riaditeľa školy pre žiakov so všeobecným intelektovým nadaním a ŠKD Mgr. Mária Bernáthová 0911 013 402 Vedúca zariadenia školského stravovania Jolana Molnárová 037 7731278 0911 241 284 Kariérový poradca Mgr. Gabriela Pukanová 0910 360 209 Školský psychológ Mgr. Dagmara Bari 0903 419 794 Školský psychológ Mgr. Veronika Rusnáková 0911 413 405 Školský špeciálny pedagóg Mgr. Kvetoslava Kleknerová 0911 033 443 Školský špeciálny pedagóg VIN Mgr. Agáta Fridrich Dolha 0910 323 993 Účtovníčka Anna Abrmanová 0903 471 687 Účtovníčka PAM Mária Ďatková 0911 213 407 Administratívny pracovník B blok Emília Svetlíková 037 7731016
      • Benkova ul. 34 P.O.Box 32 94911 Nitra Slovakia
      • IČO: 37965859
      • DIČ: 2021863173
    • Prihlásenie